За Гергьовден на опашката: 65 лева за четири нощи в Гърция

Българи окупират плажовете в Аспровалта на Бяло море
4 май 2016 09:22,
52
За Гергьовден на опашката: 65 лева за четири нощи в Гърция
Снимка: flickr

Нашенци се редят на опашка не само за лятна ваканция в Гърция, но и за пролетен отдих по плажовете. С всяка изминала година интересът на български туристи за почивка на Бяло море в южната ни съседка се повишава, твърдят собственици на туристически агенции.

Базите на повечето са пълни на 100% през месеците май и юни, а сезонът за тях започна още след 20 април. С пълна сила вървят и резервациите за юли и август, макар тогава цените да са по-високи. Поредният наплив към морето на юг от България се очаква за Гергьовден.

Родна туроператорска фирма предлага почивка за нашенци в седем хотела в курортите Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос. Една смяна в момента трае четири нощувки, цената им за човек в двойна стая е само 65 лева.

От първи юни нощувките са пет, а цената в Аспровалта и Неа Врасна е 90 лева, в Ставрос - 95 лева. От 1 юли цената в първите две селища скача на 145 лева за пет нощувки на човек, а в Ставрос - на 160 лева.

Най-скъпо е през август - тогава цената за пет нощувки на човек е от 175 до 230 лева в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага.

"В Ставрос комплексите са с басейни, затова е по-скъпо. В Аспровалта пък предлагаме и храна, обяд и вечеря на човек, струват само по 8 лева. Идват не само жители на Югозападна България, много са столичаните, пристигат от Пловдив и дори от Варна. В хотелските бази има създадени условия за готвене и нашенците често се възползват от това, за да не харчат пари за хапване в гръцки заведения", твърди пред "Стандарт" Васил Ангелов, собственик на туристическа агенция. Все повече са тези, които искат повече нощувки - остават за по 10 и 15 дни, че и по 20 дни.

Голям интерес има и към вилите. В момента цената на двуетажна къща е 180-200 лева на вечер за осем човека. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
Formidable преди 7 години
Ko da praiat zavaliite...?! U Bulgarsko vsichki chadari sa zaeti 160%... burkini, bikini, heptenkini...:-):-):-):-):-)
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там сме !Тиквопоклонниците нека се пляцикат в изпражненията на Мутроморието.
37
11
 
4
 
! Отговори
момчил преди 7 години
В цяля северна Гърция по празниците е дъждовно и студено , това за плажчетата са глупости,
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, не си хабете нервите с платените ***, статии и т.н. Излезте стачкувайте. Цените на всичко се вдигат, теглят се заеми от по 13 милиарда и се опитват да ни замазват очите с глупости... кой с кой се сбил кой къде отишъл на море ...
35
4
 
9
 
! Отговори
xp преди 7 години
до 43По думите ти личи, колко си невеж спряно туризма, управлението му и начина на работа. Даже нямаш и на идея какъв туризъм е имало 80, че и 90те години по платежоспособност на клиентите. Сега сме в най-долната граница на платежоспособност на туристите си. На всеки курорт стават измами могат да се видят поскрай всеки CHANGE, БАР, Хотел и на плажа...ама какво да ти обеснявам слепец
34
3
 
20
 
! Отговори
Васко преди 7 години
Ами ние още сме си в Гърция! Направо си сляхме почивката от Великден и прибиране след Гергьовден. Топло, готино, плажчета, заливчета. Супер! Поздрави на всички!
33
1
 
16
 
! Отговори
до 34 с 30 романа преди 7 години
романи ли ще пишеш или трилъри - ето ти теми:-5-6 яки момчета почти набиха майка пред децата и ,защото е седнала на пясъка - 5-6 яки момчета бият без причина млад мъж с приятелката му - ей така за кеф- къпане на деца с ледена вода, защото топлата свършва, тичане през ноща до аптеката за лекарства против разстройство,температура и повръщане,- разправии за паркиране, мръсотия и арогантност,кисели селски физиономии
32
1
 
16
 
! Отговори
xp преди 7 години
До тук за 15-20 години родните Хотелиери..доказаха, че са пълни некадърници на тема Туризъм! Абсулютно необразовани в сферата, дребни по душа, тесни разбирания за света и т.н. Време е всички тея, които управялват хотели да напуснат бизнеса преди да са го фалирали ! Няма какво повече да покажете....
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен6TO LI O6TE NE SME PRO4ELI NITO EDIN OT TVOITE ROMAN4ETA !!!!!!!!!
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
INTERESA KLATI FESA,RAZBIRA SE 4E VSEKI 6TE PREDPO4ETE DA XODI NA PO4IVKA IZVAN BG,PRI EDNAKVI CENI,OSOBENNO PAK I AKO E PO TANKA PLETKA,V BG VE4E VSI4KI ZNAIME KAKVO ,PAK PO 4YJBINNA PONE 6TE VIDEME NE6TO MALKO PO RAZLI4NO
29
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само аз ли на наш'то море съм си изкарвала винаги уникално и имам спомени да напиша поне 30 романа????
28
1
 
17
 
! Отговори
тт преди 7 години
До попаВ Кавала плажът е кофти, но тръгни на запад по пътя покрай морето, на 14 км свиваш в ляво, към морето - прекрасен чист ситен пясък - мястото е райско. В събота и неделя паркирането е трудно (одрах си колата миналата година...), *** по-рано. Ще останете много доволни.
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обективно погледнато и в Гърция и в Турция условията за туризъм са много по-добри отколкото у нас. Те посрещат десетки милиони туристи, а ние едвам ги докарваме до един милион. Имаме много да учим от тях и трябва да си налягаме парцалите и да си оправим кочинката. Дотогава всеки си решава дали да ходи при нашите курорти, където е прецакат по принцип, но пък помага на родината, или пък да види свят и да види как трябва да се посрещат гостите
26
2
 
14
 
! Отговори
самоковец преди 7 години
и ако имаш път на там мини през Делфи да питаш оракуло, кога ке му тръгне на туризъмо у България!
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАКА СЕ ПЕЧЕЛЯТ КЛИЕНТИ И СЕ ПРАВИ ОБОРОТ. САМО ЧЕ НАШИТЕ МУТРИ НЕ СА ОТ ТЕЗИ ДЕТО УМЕЯТ ДА ПЕЧЕЛЯТ КЛИЕНТИ А ГЛЕДАТ ДА ЗАБОГАТЕЯТ ЗА ЕДНА ВЕЧЕР.
24
2
 
16
 
! Отговори
самоковец преди 7 години
знам бе, ама я прескачам северна Гърция и по магистралата Солун-Атина карам до Ламия, от там до Патра и после с ферито, кеф ти Корфу, кеф ти Закинтос - рая на земята!
23
2
 
23
 
! Отговори
Хижаря преди 7 години
Самоковец, да ме извиняваш, ама добави моля ти се, че на Боровец една вечеря в заведение ти излиза 100 лв. и те хранят с подозрителна храна и питиета, в подозрителен грамаж.А за 50 евро тука в северна в Гърция двама души няма да може да излезете от таверната.
22
3
 
20
 
! Отговори
попа преди 7 години
Пред 2 месеца запазих в букинга за Юли на Кавала, 70 лв. двойна стая на вечер, хотелчето добро и с добри отзиви. Като лгедах репортажа в темата на нова за българските и за гръцките къмпинги, никога, ама никога няма да дам 1 лев за почивка в България. Колегата ми ходи есента към Атина и Пелопонес с кола на къмпинг, вика че е европейска работа, уредено, с екстри, и много евтино. За морето и плажовете да не говорим. Тука в Територията оставихме ербап-тарикатите да прецакат туризма. Това е.
21
13
 
4
 
! Отговори
самоковец преди 7 години
за празниците на Боровец, пресен сняг на Маркуджиците, прекрасни условия за ски, печката на шест - не ви требат австрийските глетчери - аре на Боровец!
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21 - за Италиа незнам, но есента отиваме в Испания, два месеца във Валенсия. под наем разбира се. интересувайте се, вижте цените за октомври-ноември, евтинийка, гарантирано перфектно време - без жеги и дъжд, с колата, разбира се!