Ердоган в Гинес! Потушен преврат за миг

Експерти пред Bulgaria ON AIR: Лоша постановка, лоши изпълнители
18 юли 2016 11:00,
138
Ердоган в Гинес! Потушен преврат за миг
Снимка: Reuters

Лошо режисиран театър, лоша постановка, лоши изпълнители. Така председателят на партия "Нова алтернатива" и бивш министър на отбраната Николай Цонев определи опита за военен преврат в Турция.

"Ако армията беше решила наистина да извърши преврат, то би го извършила. Смятам, че това е постановка от турския президент, който по този начин ще затвърди своята диктатура. Жалко за загиналите хора", коментира Цонев в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Два дни след преврата близо 7 хиляди души са уволнени, арестувани, идентифицирани като участници в преврата.

"Това значи, че или се е знаело за преврата от преди това, или това е списъкът на всички, които са недоволни от Реджеп Ердоган?", попита експертът по сигурността Николай Радулов.

"Ердоган трябва да го впишат в Гинес. Не може за толкова кратко време някой да потуши един преврат", категоричен бе журналистът Мажд Алгафари.

Радулов пък посочи, че е немислимо турските спецслужби да пропуснат толкова очевидни неща.

"Дори и да е имало някакъв опит за преврат, той е бил известен от самото начало. Ердоган и хората около него са чакали да щракне капанът, за да го използват за своите нужди", настоя той.

"Или този преврат е абсолютно фалшив, или тези, които са били заети в него са свързани с терористичните актове пряко", заяви той.

На въпрос какво предстои оттук насетне за Турция, Николай Цонев каза, че Ердоган ще се опита да затвърди властта си, да я узакони, за да може противниците му да влязат в затвора и да бъдат отстранени.

"При едни избори Ердоган ще ги спечели с много по-голяма сила, ще промени Конституцията и ще направи това, което от много години иска да направи", прогнозира журналистът Мажд Алгафари.

"Да не допускаме напрежението, което е в Турция, да влияе на нашия живот", настоя той.

Николай Цонев заяви, че трябва да засилим вниманието си върху нашата национална сигурност, да предприемем охранителни мерки, с които да възпрем евентуално някаква агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От вчера, лягайки си Ердоган вече поглежда под леглото!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МаймункомръснаНЕВЕЖИ ДИКТАТОРЧЕТА СА САМО ЛЕВИТЕ САТРАПИ
55
3
 
5
 
! Отговори
Striker преди 7 години
"...На въпрос какво предстои оттук насетне за Турция..." - да ви го намухам в провинциалните тройкари, дето са ви наели и то за медия! Какво значи тая дума "насетне" бе, кауни?! Казва се "от тук нататък", на сетне може на село майка ви да го е казвала. аман!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко корумпирано реве
53
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Комунистите отново бяха победени!
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При война и преврат победата е на по-силния и по-добре информирания.Важни са и съюзниците - голям ход на Ердоган бе извинението пред Путин. Правилно прецени , че руската разведка е класи над деградиралото ЦРУ. За жалост в РБ пуделите от върхушката джавкат по Путин с надеждата, че някой ще ги спаси от тежките лапи на баба Меца.
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия, които са против Ердоган не излизат на улицата от страх! И страха в Турция ще се увеличава.Но който и да го е спретнал този "преврат" постигна две цели1/ Ердоган остана жив /имаше хиляда начина да го ликвидират, което е най-важната цел на всеки преврат/. и 2/ Развърза му ръцете. /от което той сам си призна, че е много доволен.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом ,,екпертите'' на ,,България във въздуха'', заговориха за ,,постановка'', можете да залагате 10:1, че краварите са превратаджиите!
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скрил усмивката си зад знамето.
48
0
 
6
 
! Отговори
голю босев преди 7 години
В края на лъже драмата, на сцената купове трупове.Един от оцелелите ще намери автора в неговата ложа, и ще му удари ножа.
47
1
 
10
 
! Отговори
Умната! преди 7 години
Поуките са за РБ и основно за българските генерали. Слугинажът на чужди интереси завършва с военен трибунал. Това сега ще разберат няколко стотин НАТО-вски турски генерали. Дали се надяват САЩ да ги защити? Вероятно да, все пак надеждата умира последна.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Чичо СамА доларите на Ислямска държава от къде идват?
45
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тея които са против Ердоган вече не смеят да се покажат на улицата да протестират! От срам, вероятно!
44
1
 
4
 
! Отговори
Чичо Сам преди 7 години
Хе-хе доларите на Русия, идват при нас. Ще кажете как така? Ами просто е , с парите които руските туристи харчат при Ердоган той си купува американско оръжие и муниции.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е путинист! Комунист, марксист-ленинец, сталинист, агент на ДС!Така е след дългото управление на комунистите в Турция. Ако бяха провели лустрация и декомунизация, то турците щяха да са рахат и да пият шербет, боза и лапат локум, баклава и саралия!
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТи недей да плачеш на чужди гробища, не се тревожи за турския народ. Гледай си демократичния Бойко Борисов и се радвай на прекрасния живот в демократична България.
41
0
 
8
 
! Отговори
очевадно е преди 7 години
Със сигурност е имало изтичане на информация и добре пресметнат ответен удар.Защото посред нощта колко могат да отреагират на апела и то с мегафони и от минаретата мюезините?!?!
40
0
 
13
 
! Отговори
<><> преди 7 години
7000 арестувани за преврата ..........7000 въоражена войска за 1 ден ли се пленява ? То ако беше така то Ердоган може за броени дни да арестува всички членове на ИД ? Когато фактите говорят .....и Ердоган мълчи !
39
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ се провалиха и сега са изкарали пуделите да обясняват, че Ердоган сам си организирал преврат.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То ще му се върне на този терорист Ердоган. Точно както сега той се отнася, по същия начин, ще го смажат, винаги е ставало така, винаги, да погледне назад в историята. Ще се прави той на "демократ", той заедно със Саудитска Арабия седят зад проекта "Ислямска държава".Турският народ много ще страда заради тази група фанатици които управляват и които ги поддържат.