Ердоган в Гинес! Потушен преврат за миг

Експерти пред Bulgaria ON AIR: Лоша постановка, лоши изпълнители
18 юли 2016 11:00,
138
Ердоган в Гинес! Потушен преврат за миг
Снимка: Reuters

Лошо режисиран театър, лоша постановка, лоши изпълнители. Така председателят на партия "Нова алтернатива" и бивш министър на отбраната Николай Цонев определи опита за военен преврат в Турция.

"Ако армията беше решила наистина да извърши преврат, то би го извършила. Смятам, че това е постановка от турския президент, който по този начин ще затвърди своята диктатура. Жалко за загиналите хора", коментира Цонев в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Два дни след преврата близо 7 хиляди души са уволнени, арестувани, идентифицирани като участници в преврата.

"Това значи, че или се е знаело за преврата от преди това, или това е списъкът на всички, които са недоволни от Реджеп Ердоган?", попита експертът по сигурността Николай Радулов.

"Ердоган трябва да го впишат в Гинес. Не може за толкова кратко време някой да потуши един преврат", категоричен бе журналистът Мажд Алгафари.

Радулов пък посочи, че е немислимо турските спецслужби да пропуснат толкова очевидни неща.

"Дори и да е имало някакъв опит за преврат, той е бил известен от самото начало. Ердоган и хората около него са чакали да щракне капанът, за да го използват за своите нужди", настоя той.

"Или този преврат е абсолютно фалшив, или тези, които са били заети в него са свързани с терористичните актове пряко", заяви той.

На въпрос какво предстои оттук насетне за Турция, Николай Цонев каза, че Ердоган ще се опита да затвърди властта си, да я узакони, за да може противниците му да влязат в затвора и да бъдат отстранени.

"При едни избори Ердоган ще ги спечели с много по-голяма сила, ще промени Конституцията и ще направи това, което от много години иска да направи", прогнозира журналистът Мажд Алгафари.

"Да не допускаме напрежението, което е в Турция, да влияе на нашия живот", настоя той.

Николай Цонев заяви, че трябва да засилим вниманието си върху нашата национална сигурност, да предприемем охранителни мерки, с които да възпрем евентуално някаква агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е путинист!
36
1
 
15
 
! Отговори
40 преди 7 години
Турция и Доган са на колене пред Путин и Русия. Това не е "дружба", а отношение господар - роб. Защо Путин да не го играе "приятел"? Сега Ердоган ще се влачи в краката му и ще изпълнява всичко, което Путин пожелае.Ама вие шорошите не можете да разберете такива "сложни" взаимоотношения. Свикнали сте да работите по опорни точки и толкова.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора чумата на 21 век е тъпотата. В БГ бушува с пълни сили, но по всичко личи че навсякъде ни изпреварват главоломно.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за не просветени е ясно че всичко е постановка!
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега никой не е обяснил кой и защо искаше да свали Ердоган.Ислямисти ли бяха, интелигенти ли бяха? Да не би да стане симпатичен на тълпата, която излезе да защитава демокрацията.
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубав цирк-театър ни спретна Ердоган.
31
0
 
18
 
! Отговори
шоп преди 7 години
И си мисли, че целия свет му верва, че било "преврат".....
30
3
 
19
 
! Отговори
:) преди 7 години
Значи да очакваме и нашия Ердоган - Бокчо да си направи някоя постановка. Злите езици говорят, че се е свързал с Октай Енимехмедов, който да извърши "опит за атенат" срещу Тиквун Великолепни. Октай е решил този път да замени водното пистолетче с тръба и фунийки... но бронебойни - с карфица. Ще стреля от разстояние, но най-вероятно ще уцели "по грешка" по-масивна цел - примерно другарката Лиляна Павлова.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никакав преврат не беше това ердоганчо сам си прати армията да беснее из града да има оправдание да си из.бе.си. политическите противници
28
9
 
3
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Не знам как нашите путинофили приемат дружбата на Путин с Ердоган. Не би ли следвало като нечуван ислямски диктатор, другаря Путин да не иска да има нищо общо с него? Ми то утре ако случайно се разбере че Путин е обърнал резбата, неговите фенчета тук сигурно ще направят същото , ха-ха-ха....
27
0
 
30
 
! Отговори
Ах,недей ! преди 7 години
***, помните ли скандала с фалшивата диплома за висше на Ердоган преди две седмици ,съгласно него конституционният съд трябваше да отстрани от поста президент Ердоган !Мустакатия диктатор сам си спретна преврат ,за да си разчисти пътя за саморазправа с кемалистите и наложи ислямизма и тушира скандала с фалшивата диплома . Заговорниците уж те били свалили и руския самолет . Сега започват процеси на гоненеия и саморазправа с инакомислещите в Турция под удобното театрално покривало на преврат
26
1
 
23
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Бай Ердоган и неговото най-ново творение : Направи си сам ...ПРЕВРАТ.
25
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ги разбират всички нещата. А това, че Ердоган го беше страх и 5 часа стоеше блокиран на Истанбулското летище? А това, че ги беше страх да дадат на войници да извозят танковете и ги дърпаха на буксир? А това, че като цяло армията беше единна и не воюваше срещу себе?А това, че само полицията се осмели да тръгне срещу армията? А това, че Ердоган във видео обръщение от мобилният си телефон помоли за помощ от гражданите, защото беше блокиран на летището?
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад подкрепил Ердоган!
23
1
 
15
 
! Отговори
15 яну 2016 10:29 преди 7 години
Днес.БГ писа:Животът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде претворен в игрален филм, който след два месеца излиза на екран, предаде Анадолската агенция. Филмът, озаглавен "Водач", ще обхваща периода до 1999 г., когато Ердоган става кмет на Истанбул, и няма да включва политическия му живот в по-ново време."Нашият филм е озаглавен "Водач".Филмът ще има отворен край, тъй като се предвижда продължение, разкри още Бейоглу.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е рептил.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Театър "Отвъд Канала".
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера Eрдоган се обадил на Путин и му казал:- Не мога повече Владимир Владимирович, не издържам, наистина. Война в Сирия, санкции, бунт в Анадола, опит за преврат, не мога повече!- Трябва Щирлиц, трябва - вежливо му отговорил Путин.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бомбили му хотела на Ердоган, но той вече не бил там.Елементарно, някой го е предупредил - външно разузнаване посока север. Сега е ясно защо Ердоган обърна политиката си преди време и се извини на Путин. Ясно , че не той е дал заповед за сваляне руският бомбардировач.Дали Болисов ще последва примерът му? Не, твърде слаб е,никой не стои зад него - нито рамия, нито полиция. В безиходица е, независимо че разбира трагедията си. Надеждите му са в някакво чудо, И Хитлер се е уповавал на оръжие-чудо.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че за всичкият този театър на Ердоган- за неговия масраф да си утвърди властта и да си разшири правомощията като на чист диктатор, умряха поне 50 мирни турски граждани , че и нагоре...кой ще му държи сметка за тях на тоя ***?