Ердоган в Гинес! Потушен преврат за миг

Експерти пред Bulgaria ON AIR: Лоша постановка, лоши изпълнители
18 юли 2016 11:00,
138
Ердоган в Гинес! Потушен преврат за миг
Снимка: Reuters

Лошо режисиран театър, лоша постановка, лоши изпълнители. Така председателят на партия "Нова алтернатива" и бивш министър на отбраната Николай Цонев определи опита за военен преврат в Турция.

"Ако армията беше решила наистина да извърши преврат, то би го извършила. Смятам, че това е постановка от турския президент, който по този начин ще затвърди своята диктатура. Жалко за загиналите хора", коментира Цонев в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Два дни след преврата близо 7 хиляди души са уволнени, арестувани, идентифицирани като участници в преврата.

"Това значи, че или се е знаело за преврата от преди това, или това е списъкът на всички, които са недоволни от Реджеп Ердоган?", попита експертът по сигурността Николай Радулов.

"Ердоган трябва да го впишат в Гинес. Не може за толкова кратко време някой да потуши един преврат", категоричен бе журналистът Мажд Алгафари.

Радулов пък посочи, че е немислимо турските спецслужби да пропуснат толкова очевидни неща.

"Дори и да е имало някакъв опит за преврат, той е бил известен от самото начало. Ердоган и хората около него са чакали да щракне капанът, за да го използват за своите нужди", настоя той.

"Или този преврат е абсолютно фалшив, или тези, които са били заети в него са свързани с терористичните актове пряко", заяви той.

На въпрос какво предстои оттук насетне за Турция, Николай Цонев каза, че Ердоган ще се опита да затвърди властта си, да я узакони, за да може противниците му да влязат в затвора и да бъдат отстранени.

"При едни избори Ердоган ще ги спечели с много по-голяма сила, ще промени Конституцията и ще направи това, което от много години иска да направи", прогнозира журналистът Мажд Алгафари.

"Да не допускаме напрежението, което е в Турция, да влияе на нашия живот", настоя той.

Николай Цонев заяви, че трябва да засилим вниманието си върху нашата национална сигурност, да предприемем охранителни мерки, с които да възпрем евентуално някаква агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коректен анализ са направили господата Цонев и Радулов според мен. Изключително странно е, че буквално 6-7 часа след началото на "преврата", 2700 съдии биват отстранени (някои дори арестувани). Как така за 6-7 часа се разбра кои съдии са намесени и как са намесени, след като превратът уж е от военните? Явно е имало списък с анти-Ердоганисти и просто се е чакало удобен момент да бъдат отстранени. След като моментът не е идвал, те са го предизвиквали...
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 17 не само хеликоптери, имаше изтребители във въздуха уж от превратаджиите. Прихванали го, но не стреляли по самолета му с който кацна на летище Ататюрк в Истанбул. Бе жалка турска сапунка.
15
0
 
23
 
! Отговори
ист преди 7 години
След театъра на сцената купове трупове.Един от оцелелите ще извади ножа, и ще убие режисьора.
14
2
 
22
 
! Отговори
НОМЕР 1 Е НЕМА СПОР преди 7 години
След като двайсе милиционера могат да унищожят втората по големина армия в НАТО ,а първата е съставена от гейове направо го закривайте,нема смисъл да се харчат пари за глупости.
13
9
 
3
 
! Отговори
Гогата преди 7 години
Важно е да се направят изводи от неуспелия преврат - Руското разузнаване е много по-добро от американското.Не мислите за бъдещето господа. Така е било и на 9 септември. Червената армия влиза в България още на 5 септември, но правителството на проф.Филов тъпо и упорито стои в София. Професорът бяга на 9 септември - в турското посолство!/като Местан половин век по-късно/. Не виновен той, а за бой е кой му е дал титлата.
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има много факти, които говорят точно за това. Бомбили му хотела на Ердоган, но той вече не бил там. Докато хвърчал към Истанбул се появили "вражески" хеликоптери, но неизвестно защо не стреляли по Ердоган. Мистерия. След това следите му се губят, но изведнъж се оказа, че положението е овладяно, а самият ИЕрдоган благодари на Аллах за преврата, защото по такъв начин му се развръзвали ръцете. И ОЩЕ ПРЕЗ НОЩТА УВОЛНЯВА 3000 СЪДИИ. Междувременно главорезите му режат глави на нищо неподозиращи войнич
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя определено подобри рекордите на Лаврентий Берия. Направо си е за Гинес!
10
0
 
38
 
! Отговори
До 7-ми преди 7 години
По-скоро е за Златни Малинки - антиоскар. Много слабо замислено и слабо изиграно.
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5 ДА сигурно. Тази една шепа е държала на мушка самолета и не го е свалила, но са почнали преврат ?!?!?!На милост ли са се надявали ? Сам си инсценирал всичко . Млади войници са казали че ги извеждат на анти терористично учение . По време на преврат каца в Истанбул , мнооо смел .Смях в залата !
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган в театъра. Бързо!
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общо взето последните години само в София американците успяха да свалят законно избрано правителство-на Орешарски и да натресат тяхно марионетно-на Борисов.
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете го тоя на снимката. Наистина добър актьор. Колко сърцераздирателно. Това не е за гинес , а за Оскар. Само дето заради него Турция пропада все повече и повече.
5
4
 
8
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Компетентен крадльо
4
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ се провалиха в Сирия, провалиха се в Украйна, сега се провалиха и в Турция. И разбира се, превратът бил инсцениран, щом така казва експертът Цонев, със сигурност е инсцениран.
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е той можеше и да не го започва .Само трябваше да си спре постановката . Но му дайте оскар за изпълнение . Сценария беше слаб обаче, с много пропуски !
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е предимството да си организират сам преврата.
1
14
 
8
 
! Отговори
! преди 7 години
Абре генерале, то по голяма част от армията са за Ердоган, една част са терористите на Фето