SMS: Синове на Турция... започна преврат

Именно това съобщение изкарало хиляди хора срещу военните
Обновена: 18 юли 2016 19:58 | 18 юли 2016 18:00, Петя Славова
116
SMS: Синове на Турция... започна преврат
Снимка: БТА

"Синове на турската държава, в Анкара и Истанбул започна преврат. Има атаки срещу нас, ние трябва да излезем на улицата и да спасим държавата си".  Такова съобщение получили всички в Турция на мобилните си телефони в нощта на преврата. Така хората били призовани да излязат на улицата и да се изправят срещу военните.

Останалото е ясно. Стотици хиляди излизат и се изправят срещу танковете. Сред тях не е Христо Копано. Мъжът отказал да излезе, въпреки призива на държавата за съпротива. 

"Не са призовавали към боеве, а само да излезем. Но аз отказах, защото не знаех какво се случва точно и не исках да участвам в това", разказва Христо. 

А това, което се случило, след като хората излезли на улицата, било страшно.

Още по темата

"Хората взеха танковете, свалиха военните, полицаите ни помогнаха", разказва Кахар, който е подръжник на демокрацията, но не и на самия Ердоган.

"Нормално беше да се излезе на улицата, но не беше нормално да се режат гърла на военните и да се крещят религиозни призиви", коментира пред Нова тв друг мъж на име Хулей, който също не подкрепя Ердоган и политиката му.

Според него обединението на хората срещу преврата, е използвано от управляващите, за да спечелят повече власт. 

"За него това беше перфектната ситуация, защото сега той е по-могъщ от всякога. Сега религията ще вземе властта над цяла Турция, защото Ердоган има цялата сила и ние ще се изправим срещу много лоши времена, които се задават", смята Хулей.

Никой не знае какво точно се случва с Турция в момента. Христо Копано споделя, че никога досега не е ставал свидетел на подобна ситуация. Мъжът се чуди как не е имало траур, поне за цивилните, които са загинали. За тях почти никой не говори, а се смята, че жертвите са около 300 души.

Много хора като него не разбират за какво са митингите, прераснали в политическа кампания със скара, сцена и агитационни песни. Знае се, обаче че те ще продължат до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gadnu diktatori vsi4ki sa za nego a toi si plete biznesa i vlasta horata sa balami 4emy viarvat
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново. Повтарят се събитията от 1933г. в Германия. Разчита се на това, че турците не обичат да четат много и не знаят какво е било преди.
64
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накратко страхливият мишок Ердоган е призовал цивилните да направят жива верига, за да се скрие зад тях. Подобна постъпка го принизява по-ниско и от женчо.
63
19
 
7
 
! Отговори
помак преди 7 години
до95 "сополивите забрадки"си мият краката,ръцете и лицата най-малко 5 пъти на ден,за разлика от теб и *** минджа на женати,та за чистота хич не ми говори,вмирисана сг***н.
62
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ-НАЙ ГОЛЕМИ ДЖИХАДИСТИ!На 16.04.1925г. в катедралата Св.Неделя в София е най-кървавият атентат.Ранените са над 500,жертвите надхвърлят 200. Министри,военни,,политици ,обикновени граждани и много невинни жени и деца.Сред убитите са 13 генерали-ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ,които България е водила,13 полковници,6 подполковници, много офицери.Историята от всички краища на Божия свят, от дълбока древност и до днес, не помни такова сатанинско дело!Днес за смъртта на
61
4
 
19
 
! Отговори
с две думи преди 7 години
Няколко дена след като ислямист гази хора в Ница с камион,някой взе да гази хора с танкове из Турция.Ердо се опитва да спаси Турция,но това няма как да стане.Трябва да избере между НАТО и Русия.И двата варианта носят след себе си гражданска война,като тази в Сирия.А приказките за великия султан и могъщата турска армия сме ги гледали.И Садам беше велик,и Кадафи беше велик и много други които изчезнаха на бързо.Нямаш ли ядрено оръжие си нищо.
60
25
 
11
 
! Отговори
помак преди 7 години
Заради омразата към Турция,някой хора са способни на много манипулации,но има Господ и Той ще въдвори ред!
59
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън ,дрън ! Излязоха на другият ден . И преврата си е една постановка ,зле скалъпена и използвана като Кристалната нощ .А Турски народ не имало до 1922 г.и сега няма ..Хилядолетен синоним на оределени племена славещи се със подлостта си ,лицемерието ,гадостта, си обединини единствено по религия . В Турция живеят 16 етноса ,и най- силният етнос са КУРДИТЕ .
58
15
 
10
 
! Отговори
помак преди 7 години
Клане не е имало,тази глава която се размята и снимките са от Сирия ако не ме лъже паметта,а и други снимки бяха пуснати,които бяха от Египет по време на преврата там.
57
11
 
5
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Не са много мислещите европейско мислещи хора в Истанбул като Христо Копано.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има размествания, но важното е кой ще излезе сух от ситуацията.
55
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е ясно турските военни са по-прости от нашите, как може да правиш преврат и да не установиш контрол над комуникациите
54
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дотук с мита за великата турска армия
53
5
 
1
 
! Отговори
Do No met преди 7 години
Anadola shte doide tuka, ne se pritesniavai :)Romite beztui zavladiaha Plovdiv
52
8
 
3
 
! Отговори
No met преди 7 години
До Do 51Примитивни сте вие, не сте смели. Видя се, че мястото вие е далеч от Запада. Марш в Анадола да се молите, ***! Мирише ми на "Турска пролет" нямам търпение да затрият тази Долна *** със земята.
51
13
 
3
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
Shtastlivi sa onezi..koito sa rodeni Turci!! Turkum..mutluyum! Vatan birinci!!
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе верно ли турците били по-долно племе от ***-те?
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Кадафито се преродило в Ердоган! Така каза великия мола на истамбул Мохаманаф!
48
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нормално беше да се излезе на улицата, но не беше нормално да се режат гърла на военните и да се крещят религиозни призиви"Абсолютно нормално е за една средновековна ислямска дупка.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е на 27 място по качество на живот. Мароко?!?! МУахахахахахахахаха