Пращаме аварийни екипи за Скопие, 10 души още са в неизвестност

Македония ще поиска помощ от ЕС за справяне със ситуацията
8 авг 2016 08:24,
15
Пращаме аварийни екипи за Скопие, 10 души още са в неизвестност

Продължава борбата с последиците от тежките наводнения в Македония. Въведено беше извънредно положение за две седмици.

Два аварийно-спасителни екипа на Столична община заминаха снощи за Скопие, оборудвани с нужната техника, за да се включат в спасителните дейности след бурята. Освен тях, за западната ни съседка отпътуваха и два екипа на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Още по темата

Нейният директор главен комисар Николай Николов посочи, че от 1:00 часа днес са в Македония и са в готовност да получат конкретни задачи. Към момента се издирват около 10 човека.

По думите му заминаването на българските екипи е в резултат на разговор между кметовете на София и Скопие, продължен на правителствено ниво.

Днес предстои среща между българската група пожарникари и оперативния щаб в Скопие, който ръководи действията за справяне с бедствието, за да бъде уточнено дали Македония има нужда от допълнителна помощ, съобщава bTV. Вероятно Скопие ще поиска такава и от още държави по линия на ЕС.

Координацията е възложена на началника на политическия кабинет на министър-председателя.

Близо 100 литра на квадратен метър се изсипаха над македонската столица. Образувалата се приливна вълна наводни къщи и отнесе стотици автомобили. 21 са загинали. Възможно е броят им да нарасне.

Най-критично е положението в кварталите "Гази баба", "Ченто", "Стайковци", "Срешево", "Смилковци" и околните села.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
6
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Кръвта вода не става...Длъжни сме са им помогнем, все пак са ни по-малките братя!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само два екипа? Толкова бедствия има в България в момента или като цяло екипи в готовност? От онези "професионалните" войници не можехме ли да пратим малко, да поработят за заплатите си малко? За братята македонци винаги трябва да даваме всичко. Ако искат да ни мразят. И с моя брат се драчим и бием, но в беда сме единни. Така трябва да е и с Македония...
6
0
 
7
 
! Отговори
бмп преди 7 години
до еделвайс Неадекватен коментар!Предполагам,че си искал да кажеш река Лим,нали?Тази река за твое сведение не тече през Македония,така че кой какви дечица е помогнал,позаинтересувай се!
5
1
 
7
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
до 8- В бедствие са хора, и е нормално да им се помогне. Пишеш неща, дето се отнасят за политиците. Не смесвай темите. Забравяш кой и как помогна преди години на нашите дечица, давещи се с автобуса в река Лом. Защо бе, повече?! Хора помогнаха, Хора, жертвайки себе си.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди като им бяхме подарили танкове казаха че били развалени и ги продадоха.после отричаха че са получили танкове. последно фалшифицираха романите на димитър талев където навсякъде замениха оригиналните текстове с българин и български с македонец и македонски. отделно даже не платиха авторски права
3
1
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Напротив. Приятел в нужда се познават. Македонците дори да си имат някои нагласи няма как да не оцянеят помощта към тях в тежък за тях момент. Не ми харесва единствено, че са пратени само по два екипа...
2
9
 
8
 
! Отговори
Колкото преди 7 години
и да им помагаме,все тая!На нас ще се гледа злобно,ще се репресират хората с българско самосъзнание,ще се чупят паметници на българи,а от сърбите по-хубави няма да има!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХААРП ?