Стачка блокира пристанищата в Гърция на 22 и 23 септември

Причината за протестите е неспазване на трудовото законодателство от работодателите
16 сеп 2016 12:07, Елка Василева
7
Стачка блокира пристанищата в Гърция на 22 и 23 септември
Снимка: архив, Reuters

48-часова стачка ще блокира гръцките пристанища на 22 и 23 септември, съобщи БНР. Това е времето, в което много българи са резервирали пътувания в Гърция. Фериботните фирми предлагат промяна на датите на пътуване, а туристическите агенции заменят закупените вече туристически пакети с почивка на други места в страната.

От 6 часа сутринта на 22 септември (четвъртък) се прекратява движението на фериботите и товарните кораби от и към гръцките пристанища. Морският трафик ще бъде възстановен в събота на 24 септември.

Желаещите да посетят гръцките острови трябва да отпътуват от пристанищата не по-късно от 6 часа сутринта на 22 септември. В дните 24 и 25 септември фериботите ще се движат по разписание и няма да има проблеми за връщане от островите.

В изявление на синдиката на моряците и пристанищните работници се съобщава, че причината за протестите е неспазване на трудовото законодателство от страна на работодателите – неизплащане на извънреден труд, закъсняване на заплатите и наемане на работници без осигуровки. Протестите са свързани и с приватизацията на гръцки пристанища.


7
Още по темата: СтачкаГърцияФериботи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Ехо преди 2 години
Днес в центалната емисия новини на БТВ го казаха! Последно - вярно ли е или не?
6
1
 
1
 
! Отговори
798099 преди 2 години
Имаме резервация за о-в Тасос от 22.09. до 25.09. Естествено, звъннах в хотела да попитам какво се случва. След 15 минути ми позвъниха и казаха, че ни очакват, а информацията в нашите медии е пълна лъжа!

Ще видим...
5
1
 
5
 
! Отговори
Момчилова преди 2 години
Проверено е! В Гърция и специално на пристанището не са чували такова нещо ! А линията Керамоти-Тасос , никой не помни някога да е стачкувала! Хората бяха много изненадани от запитването ми!
4
1
 
3
 
! Отговори
МИМИ преди 2 години
ПРОВЕРИХ!ТОВА НЕ Е ИСТИНА!
3
1
 
8
 
! Отговори
Ханс преди 2 години
Новината е непроверена информация и долна лъжа.
2
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
Мина туристическият сезон и хайде пак гръцки стачки. Защо не стачкуваха през лятото?
1
4
 
2
 
! Отговори
boby преди 2 години
Византийски им работи...