Турският Съвет за национална сигурност "за" удължаване на извънредното положение

То беше въведено за три месеца след опита за преврат
29 сеп 2016 09:44, Елка Василева
7
Турският Съвет за национална сигурност "за" удължаване на извънредното положение
Снимка: архив, Reuters

Съветът за национална сигурност на Турция се обяви за продължаване на извънредното положение в страната, въведено за три месеца след опита за преврат на 15 юли, съобщиха световните агенции.

"Беше решено да се препоръча на правителството да продължи извънредното положение, за да се гарантира ефикасно защитата на нашата демокрация, правовата държава, както и правата и свободите на нашите граждани", посочва съветът в комюнике след заседание в президентския дворец в Анкара.

Още по темата

Решението на Съвета за национална сигурност беше очаквано, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган подхвърли идеята, отбелязва Ройтерс. Ердоган обяви извънредното положение на 20 юли, като заяви, че то ще помогне на властите да предприемат бързи мерки срещу отговорните за опита за преврат.

Съветът за национална сигурност препоръча също 15 юли да се отбелязва всяка година като Ден на демокрацията и свободите.

По-рано вчера министърът на правосъдието Бекир Боздаг съобщи, че 32 000 души са арестувани след осуетения опит за преврат, предаде ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
От Едирне преди 7 години
Да пишат само негативни новини :-) ама на дали е така:-) защо не покажат бетонната стената, която се прави на сирийската граница:-), на която само единия блок е 7 тона и която ще е дълга 911 км :-), висока 3 м но заедно с бодливата тел 4м:-) и че ще е готова след 5 месеца, работат с 500 души персонал:-):-):-). А и какво moody's е бил дал минус на икономиката, защо не кажат, че не е повлиало тяхния минус:-):-):-)
3
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Пука ми на мазилката, ако ще и военно да го обявят. КАквото сам си направи човек никой не може да му го направи.
2
4
 
2
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Чувствам че съм двама
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирк ердухан Дами и Господа