Японска компания се отказа от България, мести се в Румъния

У нас имали проблеми със закъснения в процеса на производство
26 яну 2017 11:37, Елка Василева
55
Японска компания се отказа от България, мести се в Румъния
Снимка: архив, Reuters

Японската компания Сумимото ще открие фабрика за автомобилни кабели в румънския град Търгу Жиу с оборудване от подобно предприятие в България, което ще бъде закрито, съобщава румънският вестник "Адевърул".

Председателят на Окръжния съвет на Горж (окръг в Югозападна Румъния) Козмин Попеску съобщи, че японската фирма ще затвори фабрика в България, а оборудването ще бъде преместено в Търгу Жиу.

По думите на Попеску производствена площ от 5000 кв м. ще бъде готова през есента на 2017 г., а през пролетта на 2018 г. ще функционира цялото производствено хале от 17 000 кв.м.

В Търгу Жиу ще бъде преместено цялото оборудване от фабриката в България, от която са се отказали японците.

Заради проблеми с качеството и закъснения в процеса на производство е било взето решение за преместване на цялата линия в Търгу Жиу, заявил Попеску, цитиран от "Адевърул".

Петдесет бъдещи работници във фабриката в Румъния вече са заминали на специализация в Карансебеш, където компанията Сумимото също има производство.

По думите на Козмин Попеску общо 200 души ще преминат специализация, а впоследствие те ще квалифицират останалия персонал на фабриката в Търгу Жиу от 500 работници. Така общо 700 души ще бъдат ангажирани през пролетта на 2018 г.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: румънияСумимото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди две години турският концерн ЕТi реши да построи предприятие за производство на захарни изделия в България. Харесали бяха Пловдив, Първомай и Свиленград.Трябваше само в производството да работят 200 души. Построиха го в Румъния, в Крайова. Познайте защо?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е вярна "новина" !
42
0
 
0
 
! Отговори
Айдън преди 7 години
До а1не знаем. ще споделиш ли?
41
3
 
15
 
! Отговори
а1 преди 7 години
У нас имали проблеми със закъснения в процеса на производство.-----Колко дипломатично основание/причина са изтъкнали японците!!!Уви, ние всички си знаем кои и какви са истинските причини!
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РумънецДа ама в Румъния комунистите ги разтреляха на стената докато ние ги оставихме да си правят партийки и фирми.
39
2
 
20
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЕГАТИ ДЕМОН КРАДА ЦИЯТА, ЕДНИ КАБЕЛИ НЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ.СИГУРЕН СЪМ ,ЧЕ ТАКА Е ОРГАНИЗИРАНО ПРОИЗВОДСТВОТО,ЧЕ НЕ МОЖЕ НИЩО ДА СЕ ОТКРАДНЕ.
38
5
 
7
 
! Отговори
знам преди 7 години
тез *** ако си мислят от БТ и РР да намерят роби ка им правят кабелите, жестоко се лъжат!неграмотни *** бол, ама даже не познават цвета на кабела!като искат да:- гледат филма по дискавъри дето показват роботизирано производство на същото , ама струва мноо пари и прави същото за 45 секунди!!
37
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето още една оценка на България, това доказва тезата ми, че тук вирее бизнесът на родните мутри. Особенностите на Българския Бизнес.
36
4
 
17
 
! Отговори
Румънец преди 7 години
До Анонимен35 Е той българина е свикнал по соца цял ден да си го бара и да се прави, че работи. Ама тия не минават особено пред японци.СОЦА, СОЦА, В румъния не беше ли СОЦА?
35
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва непрекъснато някой да ни убеждава, че мъдрия и трудолюбив български наро за нищо не става. Е, патриоти, драскайте минуси. Старт!
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе някой забелязвал ли е, че на повечето български марки бира вече пише произведено в Сърбия/Македония ??
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от соцвремето на "Рено" в България към Румъния 70те, все тъй
32
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами оставили са работата в ръцете на някой БГ мениджър и като имамв предвид как типично по БГ си е вирнал носа да коли и беси ми е ясно - оставил е некъдърните, но послушни
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"проблеми със закъснения в процеса на производство"Е той българина е свикнал по соца цял ден да си го бара и да се прави, че работи. Ама тия не минават особено пред японци.
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетих се за вица, в който японец и българин коментират как работят.Японецът:-- Аз работя 8 часа: Първите 2 - за себе си; вторите 2 - за жена ми, тя е домакиня; третите 2 - за фирмата, и четвъртите 2 - за Япония!Българинът:--- И ние сме на 8-часов работен ден: Първите 2 часа работя за себе си; вторите 2 часа НЕ работя - жена ми работи; третите 2 часа пак НЕ работя - фирмата не заслужава; и четвъртите 2 часа ПАК НЕ работя - каква ми е на мен Япония?Та, така ...
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като знам какъв култ имат японците към работата и как се отнасят българите към нея никак не се учудвам че си тръгват. След лошото качество и постоянното закъснение на производството и българското "голяма работа, карай да върви" явно са разбрали че трябва да се изнасят.
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МДА - специалистите и технически грамотните от тъмните векове/комунизма/вече ги няма.НАследниците са в чужбина.Така че специалисти трудно пък особено за заплата под 1000 лева май си е невъзможно.Но това са го знаели още като са откривали завода.На 100% съм сигурен, че пръст в изнасянето на фирмата има някой наш алчен чиновник.Дали инфраструктура като затворената магистрала и липсата на ток или някой чиновник решил да покаже колко е тежък закона в БГ...Само ще гадаем!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Японската компания Сумимото ще открие фабрика ..."---Ало, неграмотници от днесбегето! Компанията е "СумиТОМО" (Sumitomo Group), а не СумиМОТО! Или, казвате, щом става дума за АВТОмобилни кабели, трябва да има МОТО в името на компанията. :):) 60697
26
4
 
41
 
! Отговори
Бай Данчо преди 7 години
Само не казаха какви заплати са давали и дали забавянето на производството не е поради логистика.Иначе всички искат висока квалификация,мотивация и прочее с 300 евро заплата.Поправете ме ако греша.Имам супер търсена инженерна квалификация 3 езика(писменно и говоримо) 20+ години доказан проф.опит и колко мислите че предлагат в БГ-то за това работодателите?Та хайде да не ме разсмивате че материала е виновен .За толкова пари толкова работа.Какво не им хареса в Япония че идват тука?Кадри ли ??
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA NE E IZAKI JAMBOL XORATA KAZVAT MNOGO STABILNA FIRMA SAS SHEV OT TURZIA S X..I DA GI SOCHISH MNOGO SA STABILNI