Българите обичат големите... сръбски мекици

Нашенци са привлечени най-силно от качествената храна
7 фев 2017 14:50, Елка Василева
19
Българите обичат големите... сръбски мекици
Снимка: Вечерне новости

Българите обожават сръбската кухня, за която казват, че е натурална и много сходна на тяхната, пише "Вечерне новости".

Освен месни продукти, консерви, сирене, кашкавал, чушки в сметана или прясно сирене, които българите купуват най-често, когато прескочат в Сърбия, мнозина си взимат и мекици, които дори носят на приятелите си.

Предприемчиви хора в Пирот ги пържат на място – те са по половин метър и струват само 30 динара за бройка.

"Мекиците са огромни, като обувки номер 50 и една е напълно достатъчна да се наям добре. Задължително си взимам по десетина броя – за дъщерята, зетя, приятелите в София, които никога не са виждали толкова големи и евтини мекици, както и понички. Откакто станахме европейци, при нас вече не може да се купи нещо, което не е опаковано в целофан или пластмаса", казва българинът Иван Минов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: мекицисръбска кухня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
До Ниш е Българска земя!!!!
13
1
 
4
 
! Отговори
накъкъв си преди 7 години
Много са вкусни. Ял съм такива в Пирот.
12
2
 
5
 
! Отговори
смух в залата преди 7 години
На заем свещи взели, чужди сметки да оправят!Колкото до чебуреците които се предлагат на Невски Проспект в Санкт Петербург, те са колкото бебешка ръкавичка. И не са вкусни. Купих си просто за да видя какво ядат.
11
3
 
6
 
! Отговори
Турист преди 7 години
"На нас след приемането ни в ЕС, ни убиха хубавите закуски - кифли, понички без пълнеж (от козуначно тесто, не тези дребните с дупка в средата),милинки ... Останаха едни мазни баници и мекици от които капе олио.." Тролът от #8 може ли да обясни по-подробно как точно ЕС "ни убиха хубавите закуски"?
10
1
 
8
 
! Отговори
Турист преди 7 години
Наистина причината за тези пасквили е в това, че Сърбия е московски сателит и троловете имат за задача да покажат колко хубаво и евтино се живее под крилото на Русия. И аз станах жертва на тази пропаганда преди 2 години, когато празнувах нова година в Белград, е нито беше хубаво, още по-малко пък евтино. На нова година изпокриха и менютата, за да продават на петорни цени.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През Сърбия само транзитно преминаване!!!
8
10
 
9
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Недейте забравя,че Сърбия е Московски сателит и всички статии за нея са пропутински мероприятия.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помислих си че ще каже КуОве то били мекици
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е. Скарата и кухнята им са страхотни, ястията вкусни и добре приготвени. На нас след приемането ни в ЕС, ни убиха хубавите закуски - кифли, понички без пълнеж (от козуначно тесто, не тези дребните с дупка в средата),милинки ... Останаха едни мазни баници и мекици от които капе олио.. Алергична съм към сиренето, а тук го слагат навсякъде! . И кебапчетата ни са ужасни, както и качеството на каймата.Наденичките са пълни с хрущяли.. Опитвала съм сръбски кебапчета сервирани в ресторант - нямат нищо общо с нашите - по-дълги са и сочни и там си поръчват поне по 4.
5
5
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Просто в Сърби за разлика от България ментета няма ! Така че ползите от ЕС са меко казано "леко" спорни. Между другото поинтересувайте се колко са им минималните пенсии сравнено с нашите....нищо че не са в ЕС !
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви поръчкови статии, баш си е истина! И мекиците, и месото, и хляба, и сиренето и всичко е истинско там, не като химичните продукти, които се продават у нас!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвам се че успях да прочета прекрасния коментар за българските твърдици преди да го изтрият.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
зелке, зелкееееееееееееее....Пак показа колко си зле-никакво въображение.Моготочието в заглавието трябва да е след "сръбски."Големите сръбски...мекици.
1
32
 
18
 
! Отговори
Турист преди 7 години
Стига с тея лъжливи поръчкови статий за Сърбия!