Проф. Божидар Димитров: Македония я искаме цялата!

Директорът на НИМ ще се изправи в тв диспут срещу скандалния Миленко Неделковски
Обновена: 8 фев 2017 10:50 | 8 фев 2017 10:50, Анисия Иванова
257
Проф. Божидар Димитров: Македония я искаме цялата!
Снимка: Bulgaria On Air

Македония не бива да бъде разделена, искаме я цялата, заяви на шега или не директорът на НИМ проф. Божидар Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Коментарът на историка е по повод вчерашното изказване на американски конгресмен, според когото Македония трябва да бъде разделена между България и Косово.

"Моята позиция е, че Македония не е държава. Съжалявам, но не е държава. Те са толкова разделени, че никога няма да могат да вървят добре заедно. Затова косовците и албанците в Македония трябва да са част от Косово, а другата част на Македония трябва да стане част от България или която и да е друга страна, с която те твърдят, че са свързани", каза в интервю за тиранската телевизия Визион Плус американският конгресмен Дейна Рорабакър.

Проф. Димитров добави, че по оценка на властите в Македония там тече опасен процес на ребългаризация на македонското население. "Искам да отида в Македония за два часа и да усиля този процес", сподели той.

На 10 или 17 март професорът ще бъде в студиото на скандалния журналист Миленко Неделковски, за да защитава България в Скопие. Именно Неделковски беше човекът, който разби паметна плоча на загинали български войници на Каймакчалан.

Директорът на НИМ сподели, че му е казал в прав текст, че това, което е направил, е вандалщина, а македонският журналист признал, че професорът може би е прав, но "не е паднал по гръб".

"Покани ме в предаване за научен диспут с двама сръбски, двама български и македонски учени. Поканих с мен да дойде акад. Георги Марков и той се съгласи", разказа проф. Димитров, който е поставил условие всичко да се случва на живо.

Опасенията му са свързани със случай отпреди 6 години, когато друг скандален македонски журналист е направил запис, който след това е манипулирал, изрязвайки някои отговори на Божидар Димитров.

Проф. Димитров каза още, че в никакъв случай не е притеснен от обявения от служебния министър на културата Рашко Младенов конкурс за нов директор на НИМ.

"Много съм възрастен и знам прекрасно - ако има политическо решение да бъда махнат, не бих могъл да спечеля и конкурс за портиер в НИМ. Но ако конкурсът е честен, аз ще го спечеля", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом амерканския конгресмен е казал ще я вземем, що да не я вземем. Имаме благословията му. Антическите дето не обичат татари, монголи, негроиди и монголиди, каквото и да означава това да си назначат съвремен Сашо Великиот и да отидат да освобождават от персите Австралия. Не ги щем. Но земята вземаме. Щом от най-високо място ни я дават. Вземаме я.
132
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божеее, това българите сте били много прости!
131
9
 
3
 
! Отговори
Божидар е глупак! преди 7 години
Тоя пък *** не само че лапна кукичката, ама я глътна та се задави....в 21ви век това което допринася за развитието на един народ е измислянето и производството на продукти с голяма добавена стоиност...а НЕ чужди територии пълни с промити мозъци и минарета....
130
2
 
2
 
! Отговори
етнически граници преди 7 години
за нас след споразумение с Грция и Сърбия Струмишко,Босилеградско ,Царибродско,Тимошко и излаз на Бяло Море при Дедеагач (Александрополис), което е отнето по Ньойският диктат за тях цяла Македония както се разберат нека бъдем реалисти
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо не бъди алчен.Както каза и американският сенатор проектът за сформиране на изкуствена държава БЮРМ се провали.Сега трябва да си поделим тези територии с албанците.Тука някако маке драска глупости,но скоро трябва да избира какъв да бъде:българин или албанец.
128
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кабинката на портиера можеш да говориш колкото си искаш и с когото си искаш
127
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странни са българите...мислят се за траки не съществуват на картата на Европа 600 години ама празнуват 1300години България като роми са кво друго да кажа
126
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм за България,Македония и Сърбия да станат една държава.Генетично,езиково и религиозно ние сме едно.Иначе поводи да се мразим винаги можем да намерим,но истината е че приликите ни са доста повече от разликите.И помислете дали омразата,която се подклажда помежду ни не обслужва чужди интереси!
125
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо, Божо, ти нали опука парите на министерството на културата в последните дни от управлението на Боко, така че да надхвърлят бюджета на НИМ. Сега не те е срам да искаш да останеш. Ай ходи при Веждичката да пиете една домашарка.
124
3
 
16
 
! Отговори
ъхъм преди 7 години
я първо заплати 2.000 лв., пенсии 500лв., места в детските градини, хубави магистрали, чист въздух, правова държава, мутри в затвора, а след това публикувайте подобни глупости, както това изказване...
123
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Божо - обединение на ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ !! Ето такива действия искаме ние българите, силна и агресивна България защитаваща националния си интерес !! Браво още веднъж г-н Димитров !!
122
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Талива червени кремълски рофесори като почнат да се изказват за македонския въпрос и ми призлява.
121
3
 
6
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Тоя път нашите политици да внимават много да не останем пак с пръст в устата. Докато се усетят Албанци Сърби и Гърци ще си я поделят.
120
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bojidare mnogo si prost!!
119
3
 
11
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Македония не тази от преди 100г. В нея вече преобладават албанците.Не ни трябва при този етнически каламбур. Стига ни нашият.
118
3
 
16
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво Господин Димитров! Но не трябва да забравяме и неосъзнатите българи: протобългарите - илири наричащи се днес албанци. Албанците също са българи. Трябва да вземем цяла Македония и Албания. Северна Добруджа. Северна Гърция и част Турция до Константинопол. Включително и Константинопол. След което ще бъдат инвестирани доста ресурси в новопревзетите територии. Като за начало всички осветителни тела по тунелите ще бъдат навързани с тел да висят.
117
3
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Македония не я щем ни цяла, ни половина, а да се раздели на ''Южно Косово'' и ''Северна Македония'' и така да влиза в ЕС и НАТО.
116
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тоя е болен човек..алчен и болен в главата ..малкон като Садам ми прилича
115
4
 
17
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Всичките червени форумни активисти се изредихте тука да плюете по Б.Димитров и да ни обяснявате как не ни трябвало Македония...Долни сърбомани и любители на коминтерна сте, най-големите родоотстъпници!Това са активистите на БСП, платението пионки на масква, която иска Балканския полуостров да е блато...
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Проектът Македония се провали"Ало, макетата, как се чувствате като опитни плъхове на провален експеримент?