Проф. Божидар Димитров: Македония я искаме цялата!

Директорът на НИМ ще се изправи в тв диспут срещу скандалния Миленко Неделковски
Обновена: 8 фев 2017 10:50 | 8 фев 2017 10:50, Анисия Иванова
257
Проф. Божидар Димитров: Македония я искаме цялата!
Снимка: Bulgaria On Air

Македония не бива да бъде разделена, искаме я цялата, заяви на шега или не директорът на НИМ проф. Божидар Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Коментарът на историка е по повод вчерашното изказване на американски конгресмен, според когото Македония трябва да бъде разделена между България и Косово.

"Моята позиция е, че Македония не е държава. Съжалявам, но не е държава. Те са толкова разделени, че никога няма да могат да вървят добре заедно. Затова косовците и албанците в Македония трябва да са част от Косово, а другата част на Македония трябва да стане част от България или която и да е друга страна, с която те твърдят, че са свързани", каза в интервю за тиранската телевизия Визион Плус американският конгресмен Дейна Рорабакър.

Проф. Димитров добави, че по оценка на властите в Македония там тече опасен процес на ребългаризация на македонското население. "Искам да отида в Македония за два часа и да усиля този процес", сподели той.

На 10 или 17 март професорът ще бъде в студиото на скандалния журналист Миленко Неделковски, за да защитава България в Скопие. Именно Неделковски беше човекът, който разби паметна плоча на загинали български войници на Каймакчалан.

Директорът на НИМ сподели, че му е казал в прав текст, че това, което е направил, е вандалщина, а македонският журналист признал, че професорът може би е прав, но "не е паднал по гръб".

"Покани ме в предаване за научен диспут с двама сръбски, двама български и македонски учени. Поканих с мен да дойде акад. Георги Марков и той се съгласи", разказа проф. Димитров, който е поставил условие всичко да се случва на живо.

Опасенията му са свързани със случай отпреди 6 години, когато друг скандален македонски журналист е направил запис, който след това е манипулирал, изрязвайки някои отговори на Божидар Димитров.

Проф. Димитров каза още, че в никакъв случай не е притеснен от обявения от служебния министър на културата Рашко Младенов конкурс за нов директор на НИМ.

"Много съм възрастен и знам прекрасно - ако има политическо решение да бъда махнат, не бих могъл да спечеля и конкурс за портиер в НИМ. Но ако конкурсът е честен, аз ще го спечеля", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-силна е братската омраза. Веднъж намразиш ли брат си, то е жестоко и завинаги. А ние македонците вече сме ги намразили и ги презираме.
112
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До национална сигурнЛеш.пер, хората заминават от терминалите заради мизерията, чувството на безнадеждност и заради такива парчета, като Божо. Какво да я коментирам Македония, тя е пред разпад и въобще не ни трябва, а Ердоган е лидер на 90 милионна държава и може да си говори каквото реши. И ако постоянно го провокираме с ***, като Божо, който твърдеше, че е говорил с турски генерали, обявили се срещу Ердоган... осъзнаваш ли какво може да ни се случи? Или се правиш на т.ъп????
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата на национално самочувствие не се коригира с призиви за България на три морета и присъединяване на територии. Ако някой иска да ни стане сънародник, да заповяда, но на доброволни начла! Това е като опит за събиране след развод заради изневяра, рядко е успешен! Нека си управимм държавата. Общувал съм с македонци и знам, че ни мразят. Какво да се събираме с такива ***, няма смисъл!
110
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Божо античките ***!
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Божо македоноидите!
108
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решено е Македония се присъединява към България...България към Турция .......точка казах....
107
2
 
4
 
! Отговори
Не, не искам! преди 7 години
До ИвоАз не искам. Не искам поредното ДПС. Ако България ще става мюсюлманска държава - да искаме Косовска Македония. Аз съм против.
106
1
 
17
 
! Отговори
Щ.Младши преди 7 години
Македонски народ няма- има Български народ в Македония! Аз като македонец ви го казвам това- не като политик или партиец. Ние македонците сме Българи от памтивека- македонци по племе и Българи по народност. Пеоните и дарданите от Скопие обаче не могат да разберат това,защото НИКОГА не са били истински македонци- те са поръчкови (поръчани от комунизма) "македонци" и това го разбира всеки истински македонец,като си каже две-три приказки с тях.
105
2
 
1
 
! Отговори
До национална сигурн преди 7 години
Да той ще разпали конфликт, а македонци и ердоган като разправят че България е тяхна всичко е наред нали? Ако се превърнем във втора сирия ти ще си първия уакал и скрил се. Да си мълчим като мишки че някой нещо да не си помисли. Е такива страхливци като тебе останаха в тая държава защото малко по смелите са пробвали но са видяли че овцете никога няма да станат вълци. Затова има толкова много заминаващи от терминалите...
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Starite vremena otminaha! Nikoi nqma da se bie za Macedonia.Horata veche ne sa ovce.
103
1
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Както е тръгнало....скоро ИЗМИСЛЕНА Македония....ще е албански санджак! Толкова е простичко!Ще станат сите горди макета - албански иб*рик*чии!Хак им е! На промитите мозъци!
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя дипломат ли е политик ли,е, да си гледа кирките и мотиките и да ходи да копае стари капачки от буркани и да търси къде са се къпали и как точно са се къпали римляните. Другото не е лъжица за неговата главa.
101
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манете го Божо, него не го слуша главата. Макефонския въпрос трябва да се реши между Албания и България, това е!
100
7
 
8
 
! Отговори
Национална сигурност преди 7 години
Божо Димитров представлява опасност за националната ни сигурност. Първо каза, че е говорил с турски генерал, който твърдял, че турската армия няма да прости на Ердоган - първи международен скандал. Сега Божо рече, че иска Македония - втори международен скандал. Заради такива, като Божо е напълно възможно да се превърнем във втора Сирия! Лесно се пали фитила и трудно се гаси! Този побъркан тип трябва да бъде уволнен и пенсиониран по бързата процедура ако бяхме адекватна държава!
99
1
 
13
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Когато първи признахме БЮРМ, за самостоятелна държава и дори помолихме Елцин да го направи (и го направи) в София дойде Збигнев Бжежински, всички бяхме в лека еуфория някой попита какво мислите, какво ще е бъдещето на БЮРМ, ще се присъединят ли към нас? Отговорът бе. След 20 г. макетонците сами, ще искат да се присъединят към вас, но не съм сигурен вие дали, ще ги искате!
98
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй да не е баница че да я делим с някой утре да дойде и Путин и да каже искам да си анексирам Пирин давате нали, ах патриоти.
97
1
 
12
 
! Отговори
до Помня преди 7 години
Кво помниш бе?Че той Ердоган не един или два пъти е декларирал неоосманските си амбиции!Пък който иска нека се напъне и разгледа сръбски,турски,гръцки ли македонски учебници по история-такива неща пише и такива карти има начертани,че ум да ти зайде,както се казва!Само ние не смеем да наречем нещата с истинските им имена!Сами не се уважаваме,как да очакваме това от другите!
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Божо ( на всяко гърне мерудия ) гарантира,че античните македонци - Бобан, Душан, Слободан, Неманя, Сърджан, Урош, Ивица, Зоран, както и античните македонки - Зорица, Весна, Лепа, Боркица няма да влязат в новата държава и ще бъдат изпратени в сърбия, от където и произлизат, при определена сума пари от останалата част от населението на Фиром в БГ бюджета на година, може и да се съглася да бъдат втори ред граждани без право на гласуване и с по-големи данъци :)
95
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
црна Tatare...Ke go vzemesh целиот...
94
4
 
4
 
! Отговори
до 113 преди 7 години
ами тогава си пригответе по една *** и молитвено килимче, а може и да се обрежете, ей така, профилактично