Проф. Божидар Димитров: Македония я искаме цялата!

Директорът на НИМ ще се изправи в тв диспут срещу скандалния Миленко Неделковски
Обновена: 8 фев 2017 10:50 | 8 фев 2017 10:50, Анисия Иванова
257
Проф. Божидар Димитров: Македония я искаме цялата!
Снимка: Bulgaria On Air

Македония не бива да бъде разделена, искаме я цялата, заяви на шега или не директорът на НИМ проф. Божидар Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Коментарът на историка е по повод вчерашното изказване на американски конгресмен, според когото Македония трябва да бъде разделена между България и Косово.

"Моята позиция е, че Македония не е държава. Съжалявам, но не е държава. Те са толкова разделени, че никога няма да могат да вървят добре заедно. Затова косовците и албанците в Македония трябва да са част от Косово, а другата част на Македония трябва да стане част от България или която и да е друга страна, с която те твърдят, че са свързани", каза в интервю за тиранската телевизия Визион Плус американският конгресмен Дейна Рорабакър.

Проф. Димитров добави, че по оценка на властите в Македония там тече опасен процес на ребългаризация на македонското население. "Искам да отида в Македония за два часа и да усиля този процес", сподели той.

На 10 или 17 март професорът ще бъде в студиото на скандалния журналист Миленко Неделковски, за да защитава България в Скопие. Именно Неделковски беше човекът, който разби паметна плоча на загинали български войници на Каймакчалан.

Директорът на НИМ сподели, че му е казал в прав текст, че това, което е направил, е вандалщина, а македонският журналист признал, че професорът може би е прав, но "не е паднал по гръб".

"Покани ме в предаване за научен диспут с двама сръбски, двама български и македонски учени. Поканих с мен да дойде акад. Георги Марков и той се съгласи", разказа проф. Димитров, който е поставил условие всичко да се случва на живо.

Опасенията му са свързани със случай отпреди 6 години, когато друг скандален македонски журналист е направил запис, който след това е манипулирал, изрязвайки някои отговори на Божидар Димитров.

Проф. Димитров каза още, че в никакъв случай не е притеснен от обявения от служебния министър на културата Рашко Младенов конкурс за нов директор на НИМ.

"Много съм възрастен и знам прекрасно - ако има политическо решение да бъда махнат, не бих могъл да спечеля и конкурс за портиер в НИМ. Но ако конкурсът е честен, аз ще го спечеля", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
6
 
7
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Всичките червени форумни активисти се изредихте тука да плюете по Б.Димитров и да ни обяснявате как не ни трябвало Македония...Долни сърбомани и любители на коминтерна сте, най-големите родоотстъпници!Това са активистите на БСП, платението пионки на масква!
92
5
 
9
 
! Отговори
Помня преди 7 години
Ми ако Ердоган каже на майтап искам Бългория цялята , както Путин каза искам Крим и всички бивши съветски република , какво правим? Всеки да си стои в траниците и да работи за благоденствието на народа си.Нови земи не ни трябват , след кото не можем да се справим и с тази която имаме.
91
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До реалистПротивни са ти, защото си, противен самият ти.
90
5
 
7
 
! Отговори
Война? преди 7 години
Б. Димитров иска Трета балканска война. Която пък да стане повод за нова Световна война. Смятате ли, че от сегашна България ще остане нещичко след такива войни?
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Македония я искаме цялата" - гола !!!
88
5
 
12
 
! Отговори
Безумството на Божо преди 7 години
Всички беди, нещастия и национални катастрофи на България са дошли от това "Македония я искаме." Балконско война - заради пустата Македония, Междусъюзническа - заради Македония- национална катастрофа. Първа световна - заради Македония - втора национална катастрофа. Втора СВ- заради Македония - трета национална катастрофа. За какво ни е сега Македония - чукаците и шиптърите, които са мнозинството там вече ли? Или искаме проблеми със Сърбия и Гърция??? Или с Турция зер и те смятат Македония тяхна.
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв майдан можем да им устроим Украйна пасти да яде. Божката почна с хибридните войни, ей ся палим и двете ядрени подводници и превземаме и Сърбия.
86
1
 
16
 
! Отговори
Яд ме е преди 7 години
Най-много ме е яд, че през 1913г. България има излаз на три морета (мраморно, бяло и черно)! И заради таки проклета шиптърска Македония загубихме тези територии след втората балканска и първата световна! Все в съюз с Германия заради пустата македония и все ГУБЕЩИ. През ВСВ поне благодарение на крайовската спогодба придобиваме южна добружда, иначе срама щеше да е пълен...
85
4
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Майната им на античките! По лошото е че сме държава със затихващи функции. И май процеса е необратим. Дано греша, ама надали. На командно дишане сме.
84
10
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Русофилската продажна клика се изявява в цялата си "красота"...
83
17
 
5
 
! Отговори
СуперМаке преди 7 години
Този горд македонски народ никога няма да сломи главапред българофашистите! Не искаме да сме част от Тси-ганистан, ако се пробват ще има противореакция
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев да праща 2-та самолета и я превземаме ако случайно не решат да капитулират.
81
6
 
8
 
! Отговори
реалист преди 7 години
От свитата на дебелия банкянски диктатор ,Божо и Веждьо са ми най-противни.Цял живот са били *** и цял живот са били на държавна хранилка.Единия беше агент на 6-то , а другия обикаляше сараите с изплезен език. При гробарите намериха подслон ,защото там всички са все такива като тях.Бок луци.
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някакъв кравар им пусна мухата и те тръгнаха да строят пясъчни кули и Балкански войни и империи тъпу-нгери.
79
3
 
6
 
! Отговори
Аутист преди 7 години
Божо, като "вземеш" Македония, направо продължи с разделянето на Чикаго между България и Полша.И да знаеш. че алкохола ускорява старческата деменция...
78
3
 
2
 
! Отговори
до 104 преди 7 години
Не бе, няма да се мре. Американчето цепи и раздава земи и глави население. Това е. Удря с една ракета от F-16 и дето падне, там е границата на бугарско, оттатък е албанско. Така го е замислил чилякът, а вие отведнаж - ша мрем, ша се бием..Без бой ше стане работата. Той и затова Божо се е възбудил така, щото няма да се налага да пали черешовото топче от музея.
77
6
 
5
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
Доносника на ДС и личен шут на Тиквата не бива да си показва продажната физиономия , а да си ходи да храни чайките в Созопол.Нямаме нужда от такива плъхове като него.
76
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за пенсия, защото ни омръзнаха дрънканиците на този пишман-патриот!
75
2
 
5
 
! Отговори
смях до художника преди 7 години
Художник, само се замисли, що за стока са Българи, които за 50 години са си промили самосъзнанието. След като са се отрекли от род и родина ? След като ги е срам да се нарекат Българи. И ние за тия ще мрем. Плюя на тях, плюя и на Б.Димитров. Да се оправят. Никой Българин повече няма да се разправя с тия глyпaци.
74
5
 
8
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
Божо, покани го този конгресмен на по ракия, вземи и веждичката и се направете на кучета! После целию конгрес ще гласува за цяла македония да е наша! Аре късмет!