"Сърбия данас" сензационно: Тръмп е по произход от... Трън

Сръбското издание обаче го обявява за наполовина сърбин, наполовина българин
9 фев 2017 13:20, Елка Василева
194
"Сърбия данас" сензационно: Тръмп е по произход от... Трън
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп бил по произход наполовина българин и наполовина сърбин, като корените му били от Трън, пише сръбският вестник "Сърбия данас", като цитира Тодор Дичев, бивш български посланик в Япония.

До този извод Дичев бил стигнал след обстойно изследване на произхода на Тръмп. То показало, че корените на президента на САЩ стигат до Трън, който се намира на самата българо-сръбска граница.

"Надявам се, че при първата си обиколка в Европа Тръмп ще посети и България и Трън, откъдето са неговите корени", е цитиран Дичев от сръбското издание.

"Сърбия данас" обаче стига до заключението, че по произход Тръмп е по-специално шоп, което според автора означавало 50% българин и 50% сърбин, и не пропуска възможността да пробута за пореден път сръбската теза за шопите като отделна нация, като част от сръбската нация или каквото и да е друго, но не и българи.

Припомняме, че преброяването на населението в Сърбия през 2011 г. шопите са били отделени като националност и 142 души били заявили, че са шопи по националност. 

"Сърбия данас" цитира Йован Игич – бивш сръбски полицейски инспектор и служител в Агенцията за сигурност и разузнаване, който бил познавач на тематиката – за шопите. Той обяснява, че шопите са племе с богата история.

"Едно от най-силните доказателства за историята на шопите е езикът, тъй като в Стара планина и от сръбска, и от българска страна, се говори шопски език. Лаишки казано, той е смесица от сръбски и български език, но това е отделен език", казал бил Игич.

Припомняме, че и от двете страни на българо-сръбската граница живеят българи, които говорят български диалект, тъй като браздата е изкуствено прокарана съгласно Ньойския договор от 1919 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верно е! Прадядото си е измислил името Тrump което произлиза направо от Трън.Истински дървен шоп или македонец, но е много пробивен:-
72
0
 
15
 
! Отговори
Маке ти и трън преди 7 години
Пък аз все се чудя що тоя русолявия дето и да иде все е като TРЪН в гaщитe!
71
0
 
11
 
! Отговори
смях преди 7 години
Ся чакаме и Б.Димитров да се произнесе. Макетата, да кажат че шопите са клон на древните македонци. Ако има някой който не се е изcpaл по темата, да го направи.
70
0
 
4
 
! Отговори
хихи преди 7 години
и от северна гърция ли са африканци, то важи и за нашите южни българи по островите да ама у солун такива руси африканци има...
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърците по ген колега са всичко друго, но не и траки. Предимно са финикийци и северноафрикански семити.
68
0
 
10
 
! Отговори
до 71 преди 7 години
непонятна , защото не си от този край , я сум шоп а баба е от Цариброд , па не ни дайуа да я видиме сръбите , беа затворили границата и ниу деца се промувааме пот телто и баба седи на рекуту и реве не даваа да мине границута
67
9
 
3
 
! Отговори
е преди 7 години
келти , българи ама са се претопили микс то и гърците по ген са траки , че и част от индийците и афганците са микс от български племена и дравиди ама българи ли са, след образуването на националните държави и доктрини .....сърбите си гледат интереса
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 68! 2013! Явно пьтуваш често зад граница и знаеш че сьрбите почти винаги ни предупреждават Бьлгаеите да не минаваме през срьбската граница!
65
7
 
18
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Омразата между българи е сърби ми е непонятна ,но тя е като между украини и руси . Все делят някакви села. Една кръв,една вяра .Кой ни е по-близък .Турчина или коварния византиец . Вижте картата на Аспарухова България и върху какви територии за славянските му съюзници -седемте славянски племена и северите.
64
0
 
4
 
! Отговори
Малкия тошко преди 7 години
Трьмп шоп ли? Майко да не чуе (дончо) че тешко ни горко!
63
0
 
13
 
! Отговори
2013 преди 7 години
Както обикновено, сърбите искат на наш гръб да се разпростират. Не са ни никакви братя, просто съседи, и то не от най-добрите.
62
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 7 години
Около Трън и в този периметър келтите имат държавичка през 4 век преди христа.
61
0
 
21
 
! Отговори
Ерул преди 7 години
Единственото място на Балканите където част от хората имат благороден нормано-скандинавски произход е Трън. Затова като го гледам Тръмп - висок, снажен, рус, душа и кесия дава за местните девойки... нищо чудно да е трънчанин.
60
0
 
18
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Анонимен 59- На Ив. Костов корените му са от Мавритания- от там и прякора му "Мавъра"
59
2
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Не е на добре да е с Български корени.Видяхте какво стана с Дилма Русеф!!!
58
3
 
5
 
! Отговори
исторически преди 7 години
Аз си казвам каква е истината ,а ти пак политически гледаш . Не случайно Иречек беше разделил по линията на Хемус латинския от гръцкия контингент.Не си давате сметка изобщо за историческите раалии ,а само се закачате за политика. Пука ми ,аз на маса не съм седял с тях ,а че са надъхани има защо .Бая бой са изяли зарад славянството и християнството ,докато тука сме се прекланяли да не ни сече.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Тръмп само да науче какво пишат за него , глей само на какво ша ги паправи
56
0
 
10
 
! Отговори
преди 7 години
Е ,чакат ни блажение години , щом Тръмп е наш наполовината ,а не може ли и на 100 % да го докарат някак си пишман-професорите по история ,а ?)
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин и той с български корени , кво се прави на руснак Аспарухово чедо е
54
0
 
9
 
! Отговори
да бе преди 7 години
абе исторически и на тебе като на боко ти е празна картуната , като седнете на маса със сърбите слушате и пеете трепни на Цеца ок нема лошо, ама политически те са много надъхани , така ми викаше един македонец не са лоши, ама като ги удари великио патриотизам чети вук караджич , коварни са