Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния

Руснаците предупредили западните ни съседи за рисковете
13 фев 2017 21:40,
504
Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния
Снимка: Reuters, архив

Руснаците ни предупреждават: НАТО обкръжава Сърбия, опасността идва от Хърватия, България и Румъния, пише белградското издание "Vesti-online.com", като се позовава на интервю на руския външен министър Сергей Лавров пред вестник "Известия".

В коментар за изявлението на руския външен министър сръбското издание публикува коментара на Стевица Дечански, председател на Центъра за международно развитие, който смята, че"НАТО систематично и преднамерено дестабилизира Балканите, като се започне от Македония, премине се през Черна гора и се стигне до Хърватия, която доставя американски хеликоптери, които трудно могат да се приемат за отбранително оръжие.

В интервю пред вестник "Известия" на 10 февруари 2017 г., руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че "осъществяването на плановете на НАТО в региони, близки до руските граници носят провокационен и дестабилизиращ характер", а като пример за подобно поведение посочи разполагането на допълнителни сили на пакта в Полша и Прибалтика.

Според Лавров в момента се обсъжда разполагането на сили на блока и на територията на други страни от Източна Европа "в частност" България и Румъния, припомя "Фокус".

Руският министър посочва като притеснителни за страната му програмите за модернизацията на въоръжените сили на страните от НАТО и строителството на нова военна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Донякъде си прав, но.... 350 хил. ставаме българите през 15 век в следствие на турския геноцид. По време на завладяването, колкото и разпокъсана да е България е близо 2,5 население - все пак една от най-старите държави в Европа сме били!"Това категорично НЕ отговаря на истинат и е написано най-вероятно или от много неук човек или от популист или от тюркофоб!Отделно е въпроса, че много от българите сами се са обърнали в Ислямска вяра, за да може да получават данъчни облекчения.
200
0
 
6
 
! Отговори
лавър преди 7 години
браво, 400 коментара без половината за една партенка. северните романи и те захлебили днес от рекламите. предполагам и српите не са спали в очакване на хеликоптерите.
199
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 286Донякъде си прав, но.... 350 хил. ставаме българите през 15 век в следствие на турския геноцид. По време на завладяването, колкото и разпокъсана да е България е близо 2,5 население - все пак една от най-старите държави в Европа сме били! Има достатъчно литература по въпроса, колкото и да не е удобно да се пише и говори по темата!
198
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАвстро -Унгария са наши съюзници в Световната война ..
197
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 283Ами да - изтеглят се руските части от България след Съединението! Абе за вас няма угодия - като са били тук - що са ни "окупирали", след това рИвете що са се "изтеглили"... Уточни сам за себе си какво искаш! И какво толкова са се "уплашили" Австро-Унгарците да не стигнем Ниш! Ниш не е бил в състава на Австро-Унгария, нито младата българска армия с нещо е заплашвала мощната имперска по онова време... Отново Глупотевини дрънкаш!
196
0
 
6
 
! Отговори
Малко факти преди 7 години
Някой сам си пише и одговаря след коментара ми ,то е ясно че руските и дпс-арските *** са в симбиоза едните плашат българите с турците другите турците с българите . Едните без другите не могат като ДПС и АТАКА без едните и другите няма да ги има...Стига сте използвали трагични събития от преди век за да правите политика днес....
195
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Историк 279Лъжеш, като дрът тур.ин! По данни на официалната статистика през 1880 г. само Княжество България е малко над 2 млн. население!? Верни ще излязат данните, че общо населението е 2,5 млн. заедно с Изт. Румелия и Македония по време на Освобождението!Какви 7 млн., какви глупости дрънкаш? Толкова ставаме чак през 1946 г.!
194
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Външната политика на Русия е създаванетона Лукашенковци ама ми се струва че неговото време си отива така че да си готвят зелените човечета
193
0
 
2
 
! Отговори
Историк-Мустафа преди 7 години
До АнонименИмах впредвит последните въстания,естествено че е имало кланета и золуми в миналото,но те са били безмислени и предотвратими.Просто възтават най- богатите възрожденскиградове където има само по 3-4 турски заптиета защо?След ато се знае че Русия ще напада Османската империя.....
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИсторикКакъв "историк" си ти бе, Мустафа? История на Турция ли ни пропагандираш тук? Сигурно съвременниците на робството, от които черпим информация за страданията на народа ни по това време не са "никои" според теб - Паисий, Вазов, Ботев, Левски, Чинтулов... Стотиците хиляди избити, потурчени, прогонени от къщите им, оотнетите деца за еничари.... ето защо не е имало прираст на българското население по време на робството! Дрънкаш пълни глупости и манипулации!
191
2
 
0
 
! Отговори
Историк преди 7 години
До ФактиВъснията са организирани от вън и нарочно не са координирани и обречени на неуспех.И палежите на жилищата са от организаторите за да не се върнат хората обратно по домовете-исторически факт.Прочети дневника на Д.МаджаровТам той подробно разказва как турци и българи се организират да пазят мирното население от отряди съставени от албанци,гърци ,черкези и прочие наемници и бандити-башибозук...
190
2
 
3
 
! Отговори
Историк преди 7 години
До Фактии кой броя това население?-7 милиона е България в 1878г.А знаш ли че в Ирландия 1856г 50% от населението умира от глад а англичаните само се усмихват от страни..
189
2
 
3
 
! Отговори
Вангус Максимус преди 7 години
Ерата на петрола свършва бавно но славно,а цялата световна икономика и политика е основана на нефта.Долара е обезпечен с нефт,Русия се изхранва 90% само от нефт и газ.Това преминаване от нефт на водород ,метанол и ток ще е след третата световна война ,защото иначе военните сили САЩ и Русия ще колабират и ще се разпаднат и Китай ще вземе главната роля.Затова ще се вдигне масов хаос и дребни битки по целия свят за да дойде новия световен ред ....
188
3
 
4
 
! Отговори
Факти преди 7 години
До Малко фактиНе ни е "нападала" Турция от 14 век, а само "малко" ни е помогнала да не нарастваме за 5 века - от 2,5 млн. население през 14 век, точно толкова по време на Освобождението... Явно сериозни "грижи" за полагали за просперитета на християнското население в България?! И нещо удобно забравяш потопените в кръв въстания, както и Балканската война, Мустафа...
187
3
 
13
 
! Отговори
Малко факти преди 7 години
Руските *** по стар обичай намесват Турция за да сплашват българите в коментарите.Само да вметна, че от 14 ти век насам Турция не е нападала България ,по-скоро обратното.Турция първа признава независима България .И в Първата световна война са съюзници .Факт е ,че 30 години след обявяване на независима България след 5 вековно робство България е шеста икономика в Европа,а 30 години след 50 годишна дружба с комунистите сме най -бедни в Европа .
186
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като пример за подобно поведение посочи разполагането на допълнителни сили на пакта в Полша и Прибалтика.мумията що не каже, че преди това получовеците разположиха ядрени ракети в Калининград?
185
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква опасност от нас! Ние сме в транс на ритуално самоубийство и няма кой да се събуди....
184
0
 
5
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 7 години
Повечето не познават добре История на България защото в учебниците по история пишат само повърхностни детайли , ето един цитат за Хан Крим от Уикипедия ''Тези закони трябва да уеднаквят правата на славяните и българите в държавата и да премахнат обичайно-правните норми по места.''
183
13
 
1
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Braka Bolgari ako e taka kako veli Lavrov.... naebavte ....Srbite ne zaboravia deka vasi[NATO] avioni bombardira srbski gradovi i sela...zaginaa 20000 Srbi.. i sega e vreme da si platite greskata a i Gospod gleda i ke ve kazni......
182
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧовекКой ги насъска .... Австо-Унгария! Чети история и не пиши глупости! Дори австоунгарците настояват България да спре настъплението си в Сърбия или в противен случай българската армия ще срещне.... австо-унгарски войски! Не разбирам това какво общо има със статията?