Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния

Руснаците предупредили западните ни съседи за рисковете
13 фев 2017 21:40,
504
Сърбия – обкръжена от НАТО, опасност от България и Румъния
Снимка: Reuters, архив

Руснаците ни предупреждават: НАТО обкръжава Сърбия, опасността идва от Хърватия, България и Румъния, пише белградското издание "Vesti-online.com", като се позовава на интервю на руския външен министър Сергей Лавров пред вестник "Известия".

В коментар за изявлението на руския външен министър сръбското издание публикува коментара на Стевица Дечански, председател на Центъра за международно развитие, който смята, че"НАТО систематично и преднамерено дестабилизира Балканите, като се започне от Македония, премине се през Черна гора и се стигне до Хърватия, която доставя американски хеликоптери, които трудно могат да се приемат за отбранително оръжие.

В интервю пред вестник "Известия" на 10 февруари 2017 г., руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че "осъществяването на плановете на НАТО в региони, близки до руските граници носят провокационен и дестабилизиращ характер", а като пример за подобно поведение посочи разполагането на допълнителни сили на пакта в Полша и Прибалтика.

Според Лавров в момента се обсъжда разполагането на сили на блока и на територията на други страни от Източна Европа "в частност" България и Румъния, припомя "Фокус".

Руският министър посочва като притеснителни за страната му програмите за модернизацията на въоръжените сили на страните от НАТО и строителството на нова военна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
3
 
2
 
! Отговори
Един от Сливен преди 7 години
България е една окупирана държава, няма да е пресилено да кажа колония, с генерал-губернатор американския посланик в София. Четири /4/ военни бази на САЩ, сега ново военно формирование, стоварено в Ново село. Това са центрове за тотално подслушване и психоексперименти и с антируска насоченост, на издръжка на най-бедния народ в Европа.
240
3
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Един българиназбуката да не е твоя или на бащати. не са и българи братята кирил и методи а са славяни имено каква нация никаде него пише тост са гърци както в българия има българи с гръцки произход ----на тези хора се викат българи а не гърци
239
8
 
10
 
! Отговори
Кой преди 7 години
Кой БОМБАРДИРА БЕЛДРАД ПРЕДИ ГОДИНИ??? РУСИЯ ЛИ??? Няма нищо добро от ХАМЕРИКА!!!
238
13
 
14
 
! Отговори
чичо Скрудж преди 7 години
голям страх ги тресе Рашките най добре е да си гледат в своето канче нищо че е празно и да не истерясват
237
10
 
18
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
От Кремъл са за психодиспансера. Дори бяла мечка от полюса да пръдне, ще решат че някой ги напада.
236
16
 
22
 
! Отговори
Ани преди 7 години
И със Сърбия и без Сърбия, Русия ще си остане един суровинен заден двор на България.
235
14
 
19
 
! Отговори
няма да мине преди 7 години
На рашките им се иска да създадат конфликт на Балканите за да отклонят вниманието от себе си. Пък и малко проблеми за България винаги са добре дошли за Русия. Затова инвестират толкова внимание на българските вестници.
234
12
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Много коментари заради една руска измислица , без грам истина.Що за твърдение е това че две съседни държави непременно ще се нападат ,щото едната е в НАТО.Заради такива твърдения Путин съсипа държавата си ...
233
24
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Не забравяйте, че след Втората световна война, само благодарение на Русия България запази границите си и от нея не бяха отхапани определени територии - иначе сега границата щеше да минава по Марица, а Пирин и Родопите щяха да бъдат в други държави. В най-критични моменти те винаги са ни помагали. Затова не мога да приема антируската истерика - тя е в разрез с коренните ни национални интереси.
232
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До а1Националшовинистична Сърбия генерира нестабилност на Балканите,заради алчността си за нови територии,стремеж към доминация ,кражбата на история,култура и традиции.Русия ѝ обещава подкрепа и затова,западните ни съседи ,винаги ще са заплаха за мира в този регион.
231
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбите до днес не са престанали да отнемат правата на българите в Сърбия,да ги унижават и нагло да заблуждават българската държава и ЕС,че са демократична и проевропейска страна.Целта им винаги да били европейските пазари и фондове,но истинският им партньо е агресивна Русия,която сега им обещава нова Югославия,г.е.Велика Сърбия.
230
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия се освобождава от Османско робство през 50-те години на 19 век,но се включва в Руско-турската война,след като Русия ѝ обещава да се "разшири на юг",отново на българска земя.Получава и бълг.област Македония и самоволно си анексира Западните покрайнини.Въпреки кървавата Сърбизация наМакедония,когато са избити и прогонени над 1млн българи и досега личи българщината в Южна днешна Сърбия.Византийските и българските църкви и манастири са наречени"сръбски".Белград диктува антибългаризма в БЮРМ.
229
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сръбският цар Душан,чиято майка е българска принцеса е царувал върху земите на българи и гърци само 20-ина години,за които не е можело до се създаде нация.Сърбия,която е създадена върху български земи, винаги се е стремила да отнема български земи.Австроунгария и Русия я падтикват да нападне в гръб българите,които са се биели на българотурската граница и сърбите с въодушевление,нападат България1885."Тръгналби като на сватба",клали и опожарявали бълг.земи,сигурни,че БГ няма да я има.
228
4
 
9
 
! Отговори
история преди 7 години
Сърбите са били малко средновековно племе,което е отглеждали ***.От Галиция,още от раннотоСредновековие са се придвижват на югоизток,настанявайки се на територията на Византи,а по-късно и на България,която по това време е била единствената позната държави на Балканите след Византия/.Сърбитеимето произхожда от думата "роб"/,винаги са били нечии васали.С интриги с Византия,отнемат български земи.По-сетне,полубългаринът сръбският цар Душан/к.трае 20г/ прави държава с спомощта на българи и гърци.
227
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От около двадесет и няколко войни, които българи и сърби са водили, няма НИТО ЕДНА, започната по идея на България или Сърбия. 100% всички са след подстрекаване от външни сили - франки, византийци, османци, руснаци, австро-унгарци. Дори и прословутата война през 1885 г. около Съединението, е резулат на това, че Австро-Унгария е заявила в прав текст 'ние вземаме Босна, вие си вземайте части от България'.
226
9
 
12
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Бг не е източник на опастност за Сърбия, нито пък Събрия е източник на опастност за Бг!Сръбските неолиберали и "комисарите" от ЕС - това е генераторът на опасноста за Сърбия, който може да генерира напрежение в сръбското общество!Заради интересите на Брюксел, българите няма да воюват срещу Сърбия!Всеки опит от страна на някои наши родни чуждоземски лакеи да ни настроят срещу сърбите, ще завърши с пълен провал и политическото им самоубийство!
225
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BULGARIA SKORO NIAMA DA SA6TESTVUVA-PRIRODATA SI ZNAE RABOTATA. NEKA4ESTVENOTO SI ZAMINAVA, KA4ESTVENOTO OSTAVA. PROST NAROD-SLABA DARJAVA !
224
4
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
По същия начин посланика на Руската империя преди Междусъюзническата война обикаля Румъния, Сърбия и Гърция, за да ги настрои срещу България, защото щяла да стане твърде силен независим (най-вече от волята на руския император) фактор на стратегически важният Балкански полуостров.Колкото и да не им се иска в Кремъл, логичният и по-добрият път за Сърбия е НАТО и ЕС, е ще им се наложи да преглътнат национализма си и загубата на Косово, но може да си възстановят връзката с Хърватия, Словения и Черна Гора
223
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 331добре бе, не си ***, а само мека китка. Сега по-добре ли си?
222
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците ни предупреждават: НАТО обкръжава Сърбияще ви обкръжи ами, само вие останахте от балканските страни да целувате снимката на дребния, злобен диктатор.