Хиляди румънци пак на протест срещу правителството

Скандират под дъжда: "Крадци", "Оставка"
20 фев 2017 08:55, Елка Василева
17
Хиляди румънци пак на протест срещу правителството
Снимка: архив, Reuters

Хиляди румънци излязоха и снощи на протести, за да настояват за оставката на социалдемократическото правителство, изправено пред небивала съпротива след опита си в края на януари да смекчи антикорупционното законодателство, предаде Франс прес.

Около 2000 души, събрали се пред сградата на правителството в Букурещ под проливния дъжд, скандираха "Крадци" и "Оставка".

Още по темата

"Правителството изгуби всякакво доверие. Социалдемократическата партия спечели изборите, не го оспорваме, но то трябва да намери почтени хора да управляват страната", заяви участващ в протестите пенсиониран авиатор.

"Трябва да останем бдителни, да заявим на управляващите, че ги наблюдаваме и няма да толерираме корупцията", каза 45-годишна библиотекарка.

Около 3000 души протестираха в град Клуж, развявайки румънски знамена и знамена на Европейския съюз, съобщиха медии.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: румънияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ изтегли 16 млрд лв за да плати за белите, които направи Орешарски - КТБ, Белене, Ю. поток и т.н. и т.н.--------------------------ТИ МОЙ ЧОВЕК НЯМАШ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хиляди румънци излязоха.................САМО 2000 при 20 милиона избиратели
12
1
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Братя и сестри да предстанем да се обиждаме и да се нападаме взаимно защото от това печелят некадърните и крадливи политици които ни управляват а да вземем поука от румънците и да не позволим да ни тъпчат повече независимо дали са гробарите , *** или фалшивите патриоти и хидроинженерчето сава
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социалдемократите в Румъния спечелиха доверието на народа на 4-и декември, но веднага след това го загубиха през януари, когато тръгнаха да приемат про-корупционен закон.Орешарски 2.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АспарухГЕРБ изтегли 16 млрд лв за да плати за белите, които направи Орешарски - КТБ, Белене, Ю. поток и т.н. и т.н...
9
1
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До умника анонимен 7. То като нямаш с какво да се аргументираш естествено,ще ръсиш глупости.Не знам какво е изтеглио правитеството на Орешарски,но знам каво изтегли ГРОБ.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фактСладка ли ти е копанята?
7
4
 
0
 
! Отговори
До Аспарух преди 7 години
Ти откъде знаеш колко е изтеглило правителството на Орешарски. Орешарски ли ти го каза?
6
1
 
7
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Един от на-богатите Румънци( 1,5мрд евро) тръгнаха да го съдят за далавера със терени на стонст 40млн лв,които били по занижени цени.Казвам,че на глобалистите политици и богати бизнесмени не са им угодни предприеха атака срещу нас.Не казвам,че е нямало корупция и натрупването на богатството им е нещо по-разлино от нашият модел.Макар,че там мутри нямаше.Колата си във Букурещ може да я оставиш спокойно с отворени врати.А само да се поразходиш малкоиз Румъния,ще видиш индустриалната разлика.
5
3
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До анонимен 4. Декември имаше избори.Румънците си дадоха мнението,избраха това правителство.Както при нас с протестите срещу Орешарски.ГЕРБ ореваха орталъка,че 1мрд на Орешарски,ще ни зароби и после те изтеглиха 16.А може би по-голямата чат не са платени(нали има и хора които са гласували против това правителство) но достатъчно е да има няколко стотин платени и те ще увлекат още и още.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Дааа, а такива умни като теб нищо не развяват и сама философстват и ръсят глупости. При румънците все са платени и т.н. и пак са по-добре от нас. Ние сме независими и горди роби. И редовните руски ***, правото да искаш законност и по-добър живот е лошо, защото не изнася на Русия. Боже пази България от тези всезнайковци. Е затова сме на дъното.
3
2
 
9
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Щом социалистическото правителство е спечелило изборите,значи на по-голямата част от Румънците им е писнало от "независимата" политика на предното марионетно на Америка правителство.Естествено глобалистите не са съгласни да има независимо правителство(да не би да си оправят отношенията с Руснаците и така Румънците да не могат да бъдат използвани за пушечно месо във войната с Русия) и съответно по познатия почин на цветните революции организират и там майдан.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах, да... Знамето на ЕС развявали освен румънското. Всякакви знамена освен националното навяват на мисълта за нещо платено.
1
4
 
16
 
! Отговори
факт преди 7 години
А В *** РОБИТЕ МЪЛЧАТ И НИЩО НЕ ПРАВЯТ !!!