Божидар Димитров: Заев иска Македония да е полуалбанска

"Напрежението ще остане, бъдат ли приети албанските искания"
6 мар 2017 13:45, Елка Василева
45

Напрежението в Македония няма да спре, ако Зоран Заев сформира правителство и отстъпи пред албанските искания. Това каза пред репортер на Bulgaria ON AIR историкът Божидар Димитров.

Според него действията на Заев са опит за превръщането на Македония в двусъставна държава, с тенденция да стане албанска, тъй като албанците в западната ни съседка имат демографски напредък, а македонците намаляват.

Още по темата

"Президентът Георге Иванов е прав да откаже мандат на Заев, тъй като лидерът на Социалдемократическия съюз бе готов да продаде македонската идея, да смени името на държавата и нейния флаг", каза Димитров.

Историкът е на мнение, че една от най-големите политически партии в Република Македония - ВМРО-ДПМНЕ ще организира митинги и ще провали правителството на Заев, ако то дойде на власт.

От друга страна Димитров посочи, че страната не може да направи голяма коалиция, тъй като албанците ще се отцепят и ще се присъединят към Косово или ще сформират трета албанска държава в своя регион.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Албанска република бюрма!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е гнойният цирей Македония да се спука и да се раздели на две - славянска и албанска. Иначе, до 10-20,години шиптърите ще се развъдят и ще я вземат цялата - като Косово. Ама типично късогледство на уж българските партии там , породено от алчност за власт и пари.
30
1
 
2
 
! Отговори
художника преди 7 години
До АПОСТОЛОС ИРИНЕИСМакедония е провинция на Византия, която пък е колония на Римската империя.А и почти всички византийски императори са ТРАКИ. Къде е Гърция и какво общо има с Македония? Просвети се малко преди да плещиш глупости!
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nishto podobno, che Makedoniya e nichiya. Sa neya SEGA NAI NAPIRA MOSKVA I ANKARA. BULGARI, GURZI, MULCHAT.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tosi Saev, da ne islese rodnina na bashtata na nashiya Georgi Pirinski.? SAMO PITAM.
27
3
 
2
 
! Отговори
The Makedonec преди 7 години
Do tatarin 11. Ej kon romski da znaes samo sas balgarkite kakov fun sme imali male male sperma prez nosa V6 a ako te nameram koj si znaj kakvo sledva
26
14
 
6
 
! Отговори
АПОСТОЛОС ИРИНЕИС преди 7 години
МАКЕДОНИА Е ГРЪЦКА ЗЕМЯ..ОРИГИНАЛНИТЕ АУТЕНТИКОС МАКЕДОНИ -- БЕХА ВЕЛИКИ ГЪРЦИ, С ИМЕНА КАТО ПАРМЕНИОН, ХЕФЕСТИОН, АМИНТАС, КАССАНДЕР, АНТИОХ ВЕЛИКИ, СЕЛЕВКИД, КРАТЕР, ЛЕЗИМАХОС, ПЕРДИКАС, ФИЛЛОН, ФИЛЛОТАС. АДМИРАЛ НЕАРХОС .И МНОГО МНОГО МНОГО ДРУГИ.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заев нищо не иска. Иска само да капичне антиката Груюс. Антиката Груюс пък иска да направи една държава позиционирана официално като мултиетническа (на македонци, албанци, сърби, турци и роми), на етно националистическа. Това е се едно да обявиш някогашната Германия за държава на германци и евреи - всичките чисти антични арийци и при това да гориш евреите в газови камери. За решението на Иванов пък изобщо не искам да го коментирам - това е университетски професор по конституционно право!!!
24
7
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Македония или трябва да се раздели на 2 по етнически принцип /докато е време!/ или Западната граница на България ще бъда с Албания!
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този същият каза в ефир, че никога не е имало турско робство, защото нямало реален пазар на роби. Ами еничерството - има ли нещо по-гнусно от това?! И не е робство?1 Мръсно, цинично, отвратително!С дебелата си гуша, с наглия си тон, с подкрепата на една тиква.Защо не се притесняваш за това какво прави Тиквата срещу България, а ревеш за Македония.Сценарият е същият и при нас.Като стане, ще викаш пръв - аз нали ви казах, че тъй ще стане!
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нивото на БГ медиите е очевидно супер ниско щом продължават да питат за мнение такъв ретроград като този..Иначе какъвто индивида такова и мнението му.. Ако ФИРОМ е демократична държава Заев трябва да вземе мандат и ако успее да състави правителство подкрепено от парламентарно мнозинство да управлява! И ако това предполага че в замяна Албанския си става също толкова официален колкото и българския диалект значи така ще бъде! А после и фиром ще се разпадне, време беше руския нон сенс да се срине
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо - на всяко гърне мерудия .... Когато Груевски 10 години управляваше с албанците - министри от АОК, пенсии за АОК бойците, кантонизирането на Струга и Кичево, тоталната сърбизация и огромния антибългаризъм разпространяван от медийте във Фиром под контрол на Грую, отказа за помилване на Спаска, филмите с антибългарска пропаганда - Божо си мълчеше. Сега когато се видяха далаверите на цялата сръбска върхушка от ДПМНЕ и албанците отказаха да правят правителство с Грую - Божо им станал защитник
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те май на кило ги дават. Стоичков и Борисов са ''доктор хонорис кауза''
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това го знаем. И аз ли ще получа професорска титла.?
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли ХАНКОБРАД ? И питаш ...използват ви , оти си давате паспорти на лево и десно без изисквания да си живял поне 8г тук както е в другите държави . Всъщност с това показва че България е жалка и се продава , а не че македонците са се загнали тук да живеят . Някят бре тук . Там си сакат или пък използват паспортите за работа в ЕС
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво ни интересува Македония нас нормалните хора?
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато Македония се разпада, античките герои като Миленко Неделковски маат с чукове по чукарите. Великиот МАААКЕДОООООН ги е дарувал со мозък им ги говори истините!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пенсии ,и заплати са под критичния минимум.В България се вижее злееее,поне масовката от хората.
14
4
 
11
 
! Отговори
ХанкоБрат преди 7 години
До АнонименКато се определят като македонци , защо тогава не оставят българските паспорти?
13
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде на бас, че ако някой се разпадне, то това ще е България. Откога сте зачакали от има-нема 20 г да се разпадне Македония -е, НЕМА да се разпадне ,напротив македонците ще се увеличават и държавата им ще пребъде, а българите са най нещастните и най бързо изчезващите демографски . Този Б. Димитров е изкукуригал старец и Бог ще го съди един ден , заради злобата по един народ който се самоопределя като македонски , а не български . И са по цял свят тези македонци .