Македония: Между европеизацията и изолацията

Коментар на Георги Коритаров и Мартин Минков пред Bulgaria ON AIR
6 мар 2017 11:52, Екип на Bulgaria On Air
9

Политическата криза в Македония продължава да ескалира, след като президентът Георге Иванов отказа да даде мандат на лидера на Социалдемократическия съюз Зоран Заев заради връзки на партията с Албания.

От днес в Македония започва решителна седмица от конституционна и от политическа гледна точка, тъй като това е седмицата, в рамките на която трябва да бъде конституиран парламентът и да бъде избран председател, коментира в "България сутрин" на Bulgaria ON AIR журналистът Георги Коритаров.

Той беше категоричен, че въпросът за разпадане на Македония на този етап не бива да бъде поставян, тъй като същината на проблема в югозападната ни съседка е за името на Република Македония и за националната идентичност държавата.

"В момента се случва битка между Русия, чиито интереси са колкото се може по-малко държави от Западните Балкани да влязат в ЕС и в НАТО, и интересите на Западните Балкани за интеграция. В случая на карта е интеграцията на Република Македония, а оттам и на Западните Балкани в ЕС и в НАТО", коментира Коритаров, като добави, че със запазването на досегашния модел на държавност Македония на практика ще се изолира от Европа.

Журналистът Мартин Минков се съгласи с теорията на Коритаров.

"Поведението на албанския фактор има белези на известна консолидация на една широка основа независимо от противоречията, които съществуват между албанските политически партии, и тази консолидация се осъществява в момента на базата на т. нар. "албанска проформа", извън всяко съмнение изработена с участието на Тирана - в лицето на Еди Рама, който е в сестрински отношения със Социалдемократическия съюз на Македония", коментира Минков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 7 години
иска да палне Балканите - и той е известен
8
1
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Ако беше Обама досега да е вкарал демокрация там.Като в Ирак.и Сирия.
7
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 7 години
До не отдавна , а може би и в момента да е така основното перо на албанската икономика беше престъпността и мафията, а сега се очертава да си сътворят трета албанска държава.1. Как го постигат по дяволите?2. Може ли да се случи това без подкрепата на големите братя?3. Какво ли ни замислят и на нас за в случай, че решим да стоим твърдо зад българщината.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
македония да слуша москва иначе я чака албанска окупация
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коритаров и Миленко Неделковски са гаджета. Често посещават бар "Синята античка стрида" в Скопие.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина този гнусняр Коритаров е рядко извъцакано л...но от Майката природа. Не знам кой е по-гнусен, този по...мияр или Батко от село Б. И продължават да го канят, да ни го набутват като се знае, че е на хранилка на ДПС. В по-сурови времена такива са ги разстрелвали веднага като ги хванат.
3
1
 
16
 
! Отговори
гнус до гнуса... преди 7 години
Уеажаваща себе си медия не би поканила куманяшкото *** агент Алберт!!!
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мне...Македония с ОГРОМНИ СТЪПКИ КЪМ ИСЛЯМИЗАЦИЯТА ще е точното заглавие!
1
5
 
18
 
! Отговори
Црн Ваньо преди 7 години
Агент Алберт заработва жалки шекели!!