Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00,
190

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забрана за двойно граждансъво! Тези, които сме избрали да стоим в България, теьи ще решаваме как и кой да ни управляват! Не някой си живеещ извън Страната!!
93
2
 
3
 
! Отговори
извън кошарата преди 7 години
Едно не може да се отрече и ЕрГолям - УМЕЕ да хване СЪРЦАТА и УМОВЕТЕ, просто го умее и в това му е Силата. Много е добър в това отношение! И това роботи в пъти по-силно от колколкото -" ще ви дадем 1000 средна заплата".ИДЕЯТА движи, НЕ "салама"!
92
14
 
11
 
! Отговори
fesa преди 7 години
До гошоЕ как да не са гонили бе,като даваха 4-5 дена да напуснеш страната.А като трошаха надгробните камъни,като не ни даваха да празнуваме байрама,да се бъркат какви дрехи да обличам.Не даваха да се лекуват болни деца ако не си избереш българско име.Не искаха да продължим училище защото трябва да се работи на нивата,че Русия е гладна.И много много още неща.
91
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Мързи!!!!
90
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това вече е достатъчно основание да закрият тая "партия" ДОСТ. Това е антибългарска кампания на българска партия. Цацаров да не се ослушва, а веднага да сезира прокуратурата.
89
0
 
25
 
! Отговори
а иначе преди 7 години
КОНСТИТУЦИЯТА ЗАБРАНЯВА ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ..... Баси народа, грам инициативност няма. Роби били, роби ще са.
88
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха! Такава льжлива агитация не е имала никога! Турците по то време бяха много агресивни! Стачкуваха Хвьрляха камьни по полицаите за да идат в турция! Успяха да утидат в турцията като аслани, но се вьрнаха под строй като наср...
87
7
 
7
 
! Отговори
Istanbullu преди 7 години
Izselnitsite nqma da glasuvat sa DOST.Shte glasuvame za DPS.
86
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЛОКИРАНЕ НА ГРАНИЦАТА!!!!! ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ?!
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местан и Дост лъжат. Не случайно си взе за дясна ръка оня Михайлов най-големия шъжец и спежиалист по фалшификациите.
84
2
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Т.н. "Възродителен процес" е събитие от миналия век, историците биха казали "от нашата най-нова история". Проблема е, че сега от Турция са решили да го използват за предизборната кампания на ДОСТ и нас и срещу тази намеса във вътрешните ни работи трябва да работят държавните ни органи. Добре е, че изгониха някой и друг агитатор от Турция, дано да продължават да го правят.
83
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ е на 12%!
82
3
 
13
 
! Отговори
Хюго Бос преди 7 години
Жалко е, че не се отървахме от тези натрапници. Трябваше да им отнемат гражданството и да ги пазят с автоматите да не се върнат. Сега берем плодовете, че им позволихмецдажсе върнат.
81
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта на цялата негативна кампания срещу ДОСТ е Доган и ДПС да се представят като "правилните и патриотични турци" , на които може да се има доверие. И колко е полезно да бъдат във властта с цел противопоставяне на имперските мераци на Турция. Подготовката на общественото мнение за поредната коалиция между БСП и ДПС тече с пълна пара.БСП и ДПС, рамо до рамо, сърце до сърце и с пълни джобове с руски пари!
80
2
 
18
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Турците трябва да се извинят на България за това че вече 30 години вменяват НЕСЪЩЕСТВУВАЩА вина, уж че били гонени! Ако някой изобщо ги е гонил, това е собственото им объркано съзнание, а също и емисарите на възникващото ДПС, които желаеха да изострят положението в България в оптиката на противоборството между двете държави и двата тогава враждуващи блока
79
0
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 96,Първо, в Холандия спечелиха либерални формации, които са за умереност. Това че Ердоган бърка либерализма с идиотизъм(по Меркел) си е негов проблем.Второ, по никакъв начин не съм изявил желание да има война. Но поведението на щраус не ми е присъщо. Светът повтаря почти едно към едно историята на 30те години на миналия век. За съжаление обаче България ще се окаже в ролята на Полша или Чехословакия.
78
2
 
13
 
! Отговори
Мими Николова преди 7 години
Така Наречен е прав,никой не ги е гонил,сами си тръгнаха,но много се върнаха после.Всички си запазиха общинските жилища след тяхната си екскурзия,имам такива съседи.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми сега ако трябва да се наказваме кой на кпго повече навредил турската вина е такава, че трябваше да сме ги изпотрепали. А те си ходят свободно и даже се оплакват.
76
4
 
17
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Възродителният процес беше смяна на имената през 1984. Нито тогава нито по-късно някой е гонил хора в Турция. Това е огромна манипулация и вменяване на вина на България, че е изгонила някого. Никой не е гонен! Тези хора сами поискаха да науснат страната. Вижте лозунгите на Майските събития, вижте отвличането в Слънчев Бряг, турците сами настояваха да тръгнат. Положението в Бг беше тежко, нямаше ток и храна, и вероятно затова. Същата година заминаха и много българи. Това е истината, факт!
75
5
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Ако имахме държава на място и ако имахме действащи служби козела Местан трябваше отдавна да бъде арестуван и съден за антидържавна дейност в услуга на чужда държава.ДОСТ е доказано антибългарска партия !ДОСТ е доказано партия обслужваща интересите на управляващите в Турция.Тази партия дори не се крие, че изпълнява чужда воля и е подкрепяна открито от турските власти.И докато за други партии имаме само съмнения, то за ДОСТ доказателствата изобилстват, а наглостта на Местан е безгранична.