Възродителният процес – новата дъвка на ДОСТ

Клип на партията към изселниците се върти в Турция
20 мар 2017 09:00,
190

В последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес насърчава да се гласува за ДОСТ.

Клипът е черно-бял, използва архивни снимки и тъжен мъжки глас, който разказва:

"Помниш ли, братко, онези дни. Какво ни сториха? Без да ни дадат капка вода, как ни изгониха от собствената ни държава? От роднините, приятелите и съседите, от земите ни как ни откъснаха. Спомняйки си всичко това, гори ли те мъката отвътре? Онзи малък червен паспорт как бързо ни го дадоха в ръцете. Как ни накараха да скитаме по улиците, забрави ли, приятелю? Да, нас ни откъснаха от Кърджали, откъснаха ни от Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас. Виж, пак сме по същите пътища, от чуждата земя излизаме и отиваме на нашата собствена. Преди 28 години хората, които вървяха с наведени глави по тези пътища, къде са сега? Виж как сега вървим с гордо изправена глава.

Още по темата

Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха, но едно нещо не успяха да вземат - приятелството помежду ни. Вървейки по този път, ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят онова, което преживяхме ние. Ще бъдем едно цяло".

Звучи музика като в турски сериал, а внушението е, че трябва да се пътува към България за изборите и да се подкрепи ДОСТ (приятел на турски), защото това е своеобразен реванш за Възродителния процес.

Клипът е дълъг 6 минути и 12 секунди и е качен в профил в YouTube, посветен на агитация за гласуване за ДОСТ. Каналът е изцяло на турски език.

"24 часа" твърди, че представители на турското правителство постоянно агитират българските изселници в страната в подкрепа на ДОСТ.

Организират се и автобуси за 21 000 души, които да дойдат да гласуват в България. Така ще се избегне ограничението от само 35 секции за българските изселници в южната ни съседка.

Крайната цел е парламентарна група от поне 10-15 човека на ДОСТ, която да защитава турските интереси в новия български парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за "ВЕЛИКИТЕ " турски опити споменава ли местанов ХАХАХАААААААА
13
4
 
26
 
! Отговори
само да питам преди 7 години
А компенсацията на прогонените Българи от беломорска тракия кога ? Хората имат документи за земя,***,злато ,Кога ще ни се издължите ?
12
14
 
3
 
! Отговори
Юсуф преди 7 години
До15 Браво Василев каза ли им го на миризливците.
11
6
 
27
 
! Отговори
Оруел преди 7 години
Ако имаше истински възродителен процес, сега нямаше да имат двойно гражданство и да има две турски партии у нас! Живков закъсня, късно се осъзна, трябвало е в зародиш да действа 60-те години!
10
2
 
19
 
! Отговори
Асан преди 7 години
Не закачай луната тя е македонска.
9
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За възродителният процес България се извини, а Турция кога ще се извини за атентатите в Буново и Каолиново и на десетки други места и за убитите войници?...Приеми извинението за тези атентати с извинението за възродителният процес. Авторите и на двете са едни и същи.
8
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2 То като цяло и робството е една голяма лъжа ама.....
7
4
 
23
 
! Отговори
PILOT преди 7 години
Има ли държава или не ? Ако няма управляващи,които да защитават интересите ни ок , ако ли не да ги сменяме !!! Стига вече !!!Този в клипчето р.езняк отдавна трябваше да е в затвора !
6
6
 
41
 
! Отговори
Възродител преди 7 години
Явно не е имало никакъв възродителен процес щом такива като Местан са на сцената в днешно време.Ако държавата и управляващите си бяха по местата досега този щеше да е заключен поне 10 пъти, а *** не са :(
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спри гаврата с твоята чест!Гласувай ЗА евроатлантическа България!
4
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите са изгонили не само турци но и хиляди българи несъгласни с режима, други са убили в затворите, така че стига вече с тази тема. Никой не ги спира да се върнат и живеят в родината си!
3
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За възродителният процес България се извини, а Турция кога ще се извини за атентатите в Буново и Каолиново и на десетки други места и за убитите войници?
2
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възродителния е резултат от над 30 атентата преди това, а това че дост ги има има турски шпиони с цел сепаратизъм го дължим на герб, които го подклаждаха последните 8г. За 45г при тж бяха екстрадирани над 500 шпионина а за последните 27 г плюс тези тримата сигурно са 10. Ако го бяхме го завършии този процес, сега нямаше да има дпс и дост и икономиката и земята ни да се изкупува от турция
1
11
 
66
 
! Отговори
zeus преди 7 години
В крайна сметка ДОСТ кога ще бъде забранена като очевидно противоконституционна партия?