Българин арестуван в Атина за трафик на хора

Докаже ли се вина – очакват го 20 години затвор
24 мар 2017 13:52, Елка Василева
8
Българин арестуван в Атина за трафик на хора
Снимка: архив, Булфото

Общо 955 фалшиви паспорти и лични карти откри при обиск полицията в Атина, както и цялата техника за фалшифициране. Мрежата за нелегален трафик на мигранти към европейските страни е действала повече от година, предаде БНР.

За да арестуват организаторите, полицията изпраща под прикритие свой служител, които се представя за нелегален мигрант, търсещ лични документи и път към европейска страна. Поискали му около 6 хиляди евро за трансфера и още 1500 евро за фалшивите документи.

Над 500 от намерените паспорти са откраднати и собствениците им са информирали Интерпол. Гръцката полиция предполага, че арестуваните са част от международна мрежа, която организира кражби на лични документи от европейски граждани, за да се използват за нелегален трафик на мигранти.

Задържани досега са четирима души, сред които е и българин. Те са предадени на прокуратурата в Атина. Обвинени са в организиране на престъпна група, трафик на хора, кражба и фалшифициране на документи.

Според юристи ги очаква присъда от 20 години затвор поради изключителната тежест на престъплението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувствам се горд, че гърците ни вършат черната работа.Щото ние не си я вършим
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ша го порят като риба, ама заслужено. Евхаристоуме поли
5
0
 
7
 
! Отговори
Ергатис преди 7 години
Който е работил в Гърция знае там законът с каква бързина и строгост се прилага , нашенеца ще е късмет ако доживее краят на присъдата си.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите трафиканти ги задържат не за 24 часа, а за 3 часа. После им дават 3 години условно, тоест ги стимулират да продължат с дейността, за да правят и съответните отчисления!!!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАКАВА ТРЯБВА ДА Е ПРИСЪДАТА И У НАС.
2
0
 
13
 
! Отговори
Ох преди 7 години
котьоо!Като ги знам гърците какви са...Ще го друснат на макс,още повече че е българин!Там няма да минат номера тип Марковски!Добре че е в Гърция,иначе тук сме свидетели как с дела за каналджийство,продължават дейност.Сега ще си излежи целия срок, а после да се жалва на отец Таквор Бохосян!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са му 20 годинки, повече и никакво връщане у нас за доизлежаване защото цацата ще го пусне след два месеца. конфискация и як труд за да си заработва престоя.