От Путин за Вучич: Русия прави предизборен подарък на Сърбия

Западната ни съседка ще получи 6 руски бойни самолета "МиГ-29"
25 мар 2017 19:23,
303
От Путин за Вучич: Русия прави предизборен подарък на Сърбия
Снимка: Reuters, архив

Шестте руски бойни самолета "МиГ-29", които Сърбия ще получи най-вероятно, са предизборния подарък от президента Владимир Путин за бъдещия му колега Александър Вучич, пише в коментар в днешния си брой загребският вестник "Jutarnji list".

В текста хърватското издание отбелязва, че до момента сръбските военновъздушни сили са имали на въоръжение само 4 подобни самолета, а след четвърт век безсилие, с руска помощ, Сърбия от края на миналата година иска да се превърне в регионална балканска военна сила.
 
"Jutarnji list" припомня, че през декември Сърбия подписа договор за доставка на шест леки хеликоптера H145M, а в споменатия руско-сръбски договор за военна доставка са включени допълнително още 60 единици бронетанкова техника.
 
Според вестника, половината от това количество представляват 30 танка Т-72 S, които са по-усъвършенствана модификация и имат по-добра броня, но по-слабо управление на огъня от американския М-84.
 
По този повод "Jutarnji list" пише, че към момента армията на Сърбия има на въоръжение около 250 танка, докато германския Бундесвер разполага с общо 306, а Хърватия има само 72 американски танка M-84A4.
 
Вестникът припомня, че летателния ресурс на сръбските "МиГ-21" вече е изтекъл и руският подарък е единствената възможност на Сърбия да защитава небето си, пише Фокус. 
 
Изданието съобщава, че Сърбия вече е обявила закупуването на ракети "въздух-земя", които могат да бъдат използвани от изтребителите "МиГ-29 SM".
 
Доставката на новите бойни самолети може да бъде извършена още до края на месеца, като военните експерти очакват единствено подписа на руския президент Владимир Путин. 
 
Според хърватския вестник, доставката на самолетите ще бъде направена преди президентските избори, насрочени за 2 април 2017 г.
 
"Jutarnji list" смята, че подобно военно споразумение Сърбия предстои да подпише и с Беларус, информира "Фокус". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Това е през 1885 тъй наречената война на Българските полковници срещу Сръбските генерали.
179
0
 
9
 
! Отговори
до 218 преди 7 години
Веднага ще ти отговоря . ПО ВРЕМЕ НА СРПСКО -БЪЛГАРСКАТА ВОИНА . Когат ни нападат във гръб във същото време Българската армия е на ТУРСКАТА ГРАНИЦА .
178
0
 
7
 
! Отговори
TT преди 7 години
М84А4 НЕ Е АМЕРИКАНСКИ ТАНК А ЮГОСЛАВСКИ-МОДИФИКАЦИЯ НА Т-72
177
10
 
3
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Ясно че твоите познания по история на България са от лъже историците на руска ясла фалшификаторите на българската история Андрей Пантев и Божидар Димитров. И с толкова заблудени русофили убийци на българи като теб е безсмислено да се спори. Повече успех ще имам ако споря с радиоточка."Ясно е, че "познанията" ти по история са свързани с Лютви Местанчо и Асан Генов. Просто 100 на 100 повтаряш лъжите им. Повече успех ще имаш, ако идеш в Анадола и л.паш жмуя на някой м.нафски бля.д)))))))
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя Тръмп е голямо чмо, подлъга светият товариш Путин че ще отменя санкции а прави точно обратното, преди няколко часа въведе санкции срещу още 8 военни руски корпорации заради връзки с Иран, Асад и Ким Чен Ун. Мисля че в списъка е попаднала РЕМ Миг което е много благоприятно за Вучич, сега може да получи вече не 6, а 18 безплатни полуокомплектовани Миг29, сърбите ще имат единствено задължението само да ги доокомплектоват срещу 200-300 милиона евро. Да им е честито на комшиите.
175
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Абе друго си е трета ръка ,нови самолети.
174
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен А нима продажбата на оръжие и спонсорирането за ИДИЛ от демократичните държави ,САЩ ,Евр . Съюз . е чистота и прозрачност . Нима Българското оръжие за ИДИЛ - Гаранирано от ГЕРБ и комуниста от Банкя и чистота и не е задкулисие ????
173
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен212 Питай пилота на,, невидимият, излетял от Авиано ,,който на 22 Март 1999 година за последно летящ на него вижда ,както той казва ,,ХИЩНАТА МУЦУНА ,,на МиГ 29 .И после имало ,,свободна и демократична преса,цензура ,цензура , първо закани към Белград,после плаааавно преминали в увещания ,молби ,сакън недей .. Полковник Имре Золтан е отделна серия {баба му е българка} - с ракета на акад. Грушин от 68 година . Думммм!
172
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова скъп подарък, никога не е подарък!! Ще си платят по друг начин! И отново, типичната руска външна политика- задкулисие, скрити намерения, обвързване в неравностойни отношения, вместо открито, равнопоставено партньорство.
171
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Никой нямаше да ни се бърка във вътрешните работи ако все още имахме СС-23. НИКОЙ.
170
10
 
10
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
201 пак ти повтярам, турчо, че ако не беше лошият чичко Сталин сега България щеше да е с размерите на Косово, докато вие, българските пр0дажници, построихте паметник на англо-американските летци-убийци. На Парижката конференция Гърция иска Южна БГ до Асеновград, а Югославия е искала югоЗАПАДНА - Пиринския край. Разбира се, Лондон и Вашингтон ги подкрепят, а Франция дори предлага Южна Добруджа да се върне на Румъния! Само несъгласието на СССР и Сталин проваля това. Така, че лъжи в Турция, не тук!
169
8
 
10
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
201 пак ти повтярам, турчо, че ако не беше лошият чичко Сталин сега България щеше да е с размерите на Косово, докато вие, българските пр0дажници, построихте паметник на англо-американските летци-убийци. На Парижката конференция Гърция иска Южна БГ до Асеновград, а Югославия е искала югоизточна - Пиринския край. Разбира се, Лондон и Вашингтон ги подкрепят, а Франция дори предлага Южна Добруджа да се върне на Румъния! Само несъгласието на СССР и Сталин проваля това. Така, че лъжи в Турция, не тук!
168
11
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Подарък от руснаците за сърбите казвате?Е да, ама сърбите и до ден днешен пият американска Кока-Кола. Обуват се в американски дънки Лий-Вайс. Гледат предимно "амерички филми" по тяхната телевизия.Гледат CNN, Cartoon Network и други "амерички канали", макар че имат тук-там и нещо руско, за цвят както се казва.Руснаците много ще се излъжат със сърбите. Сърбия е кандидат член за Европейския Съюз. Да, вярно че с НАТО е малко по-сложно, но какво пък... никога не е късно!
167
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Такива *** като теб който мълчите като бити *** когато Гербера от банкя се прегръщаше с Ердоган ,когато подари трите Български енергиини проекта на Турция ,подари Турски поток ,АЕЦ ,затри нефторповода в турска полза и се изгаври с могилите на избитите от турците българи с ,,владичество и съжителство,, трабва да стоите в затвора или в ,,ана атан ,,Турция . Предателите в Турция .
166
1
 
4
 
! Отговори
До 214 преди 7 години
Вместо да ми пишеш гупости, че не съм запознат с историята просто те помолих да напишеш поне 1 кога Турция е била в добросъседски отношения с нас. НО ЗНАЕМ, ЧЕ НЕМОЖЕШ ДА ГО НАПИШЕШ.
165
3
 
2
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
До Аз - до граф ИгнатиеБъркаш ме с някой. Оня турчо твърдеше, че с "Турция имаме нормални отношения". Аз съм съгласен с теб, защото си прав.
164
3
 
14
 
! Отговори
Тралала преди 7 години
Защо американците не ни подариха на нас самолети, а искаха да ни пробутат 30 годишни ***, които да платим на цена за нови. Май някой отвъд океана ни мисли за аборигени
163
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аз - до граф ИгнатиеМога само да ти кажа, че изобщо не си запознат с материята и не е уместно да пишеш каквото и да е защото се излагаш като руски кифладжия.
162
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 201 А нещо за Парижкият мирен договор ?А нещо че България е обявила война на САЩ и Англия ? Че български пристанища се бази на Райха ,че има немски войски в Б/я? А нещо решения от Касабланка ,Техеран ? Чети бе Кито ,чети .
161
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолетите ще имат ли двигатели?А ще могат ли да кацат?Теподаръците на руснаците ... нещем ви ни меда, ни жилото