От Путин за Вучич: Русия прави предизборен подарък на Сърбия

Западната ни съседка ще получи 6 руски бойни самолета "МиГ-29"
25 мар 2017 19:23,
303
От Путин за Вучич: Русия прави предизборен подарък на Сърбия
Снимка: Reuters, архив

Шестте руски бойни самолета "МиГ-29", които Сърбия ще получи най-вероятно, са предизборния подарък от президента Владимир Путин за бъдещия му колега Александър Вучич, пише в коментар в днешния си брой загребският вестник "Jutarnji list".

В текста хърватското издание отбелязва, че до момента сръбските военновъздушни сили са имали на въоръжение само 4 подобни самолета, а след четвърт век безсилие, с руска помощ, Сърбия от края на миналата година иска да се превърне в регионална балканска военна сила.
 
"Jutarnji list" припомня, че през декември Сърбия подписа договор за доставка на шест леки хеликоптера H145M, а в споменатия руско-сръбски договор за военна доставка са включени допълнително още 60 единици бронетанкова техника.
 
Според вестника, половината от това количество представляват 30 танка Т-72 S, които са по-усъвършенствана модификация и имат по-добра броня, но по-слабо управление на огъня от американския М-84.
 
По този повод "Jutarnji list" пише, че към момента армията на Сърбия има на въоръжение около 250 танка, докато германския Бундесвер разполага с общо 306, а Хърватия има само 72 американски танка M-84A4.
 
Вестникът припомня, че летателния ресурс на сръбските "МиГ-21" вече е изтекъл и руският подарък е единствената възможност на Сърбия да защитава небето си, пише Фокус. 
 
Изданието съобщава, че Сърбия вече е обявила закупуването на ракети "въздух-земя", които могат да бъдат използвани от изтребителите "МиГ-29 SM".
 
Доставката на новите бойни самолети може да бъде извършена още до края на месеца, като военните експерти очакват единствено подписа на руския президент Владимир Путин. 
 
Според хърватския вестник, доставката на самолетите ще бъде направена преди президентските избори, насрочени за 2 април 2017 г.
 
"Jutarnji list" смята, че подобно военно споразумение Сърбия предстои да подпише и с Беларус, информира "Фокус". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
9
 
9
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Браво, пич., големи българоубийци сте това руснаците."Убийци на българите сте турците, а руснаците са наши братя и освободители. Няма да забравим зверствата ви зяло половин хилядолетие. Признайте ги и вие, дори се разкайте за тях, тогава може да ми говорите за история. От вас турците по-големи душмани на българския народ няма. Даже арменския геноцид отричате. За ккаво говорим тогава.П.П. коментарът не е до един там, а до турчето !
159
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До убиеца на Левски граф Игнатиев"ясен си и ДАНС трябва да се занимае с теб" Точно така ясен си защото работиш за най-големият български враг Русия. Такива *** като теб трябва да стоят в затвора или в родината си Сибир, а не тук да ръсят разруха да подготвят убийства, преврати робство за балканските народи.
158
1
 
6
 
! Отговори
Аз - до граф Игнатие преди 7 години
Има ли смисъл да спори човек с теб Имали сме добросъседски отношения с Турция, кога човече, кога? Кажи ми 1 път, 1 път когато Турция е имала добросъседско отношение към нас.
157
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До граф Игнатиев"Приятно ми е да видя, че все още има знаещи и мислещи българи.А НЕ ТАКИВА С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ."Ха-ха най-промитият български мозък, говори за промиване на мозъци.
156
6
 
5
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Така е според хитрите руснаци." Не, така е според историята. Друга не можеш да напишеш. "сега имаме нормални отношения с Турция". Ако намесата във вътрешните работи на България от турска страна са "нормални отношения",няма какво повече да казваш, ясен си и ДАНС трябва да се занимае с теб. Турция няма нормални отношения с нито една съседна страна!А подкрепата й за ДОСТ,искането й турският език да стане втори официален и т.н. е просто скандално! Вероятно си активист на "сивите вълци". ***!
155
4
 
5
 
! Отговори
До граф Игнатиев преди 7 години
Приятно ми е да видя, че все още има знаещи и мислещи българи. А НЕ ТАКИВА С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ.
154
3
 
10
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
Никой не се дели. русофобите пишат лъжи за българската история от типа на "щастливото османско съжителство",лъжат за Левски, за граф Игнатиев, отричат дори факта,че Русия ни е освободила! Именно тези, които фалшифицират историята,се опитват да делят българския народ, разбираш ли?За другото съм АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН с теб. И ние като макетата.Те обявяват за враг България, докато албанците им точат зъби. А ние обявяваме РФ за враг,докато огромната турска армия, с неуравновесен диктатор, ни има мерака
153
2
 
0
 
! Отговори
Коментиращ преди 7 години
Е какво пък толкова .... Една войана може да се отрази добре на региона.
152
2
 
11
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
191 най-големия враг на България винаги е била Турция и англосаксите. Последните скалъпиха и Берлинския, и Ньойския договор - жестока касапница на бг земи! От Русия България получи свобода и държавност, даже независимостта на БГ е платена с руски пари! Докато английският агент Сенклер вдига дори въстания в Родопите, за да ги отцепи в полза на Турция. Ако не беше подкрепата на СССР за България на Парижката мирна конференция сега старната щеше да е с размерите на Косово! Чети, щТурче
151
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Делете се на фили и фоби, бастуни! През това време на юг Турция отгледа едномилионна армия с перфектно оборудване, гърците също са екипирани с последна дума на техниката. На запад войнствена Сърбия не крие амбициите си отново да е военно острие на Балканите, т.е. поведението й ще е непредсказуемо. На север Румъния е три пъти по-напред от нас в превъоръжаването и налагането на кадровата военна служба. Ние обаче гордо заравяме главата в пясъка и инвестираме в бял вазелин и мантри за НАТО!
150
3
 
11
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
До един тамУбийци на българите сте турците, а руснаците са наши братя и освободители. Няма да забравим зверствата ви зяло половин хилядолетие. Признайте ги и вие, дори се разкайте за тях, тогава може да ми говорите за история. От вас турците по-големи душмани на българския народ няма. Даже арменския геноцид отричате. За ккаво говорим тогава.
149
5
 
8
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
До един тамБраво, пич. най-накрая един българин да пише тук. Много турци, много нещо в този сайт. И все пак граф Игнатиев НЯМА НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ към смъртта на Левски. Това се разпространява в последните години, от хора като диво минждев. Същата лъжа бълват дори и за Левски, а какво очакваш за други личности. Левски НИКОГА не е казвал "който ни освободи, той ще ни пороби". Води се информационна война, пич, а тук има доста турци в БГ, а и наивни българи.
148
3
 
6
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
Браво, пич. най-накрая един българин да пише тук. Много турци, много нещо в този сайт. И все пак граф Игнатиев НЯМА НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ към смъртта на Левски. Това се разпрострява в последните години, от хора като диво минждев. Същата лъжа бълват дори и за Левски, а какво очакваш за друга. Левски НИКОГА не е казвал "който ни освободи, той ще ни пороби". Води се информационна война, пич, а тук има доста турци в БГ, а и наивни българи.
147
6
 
0
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Граф Игнатиев и най-голямото руско чмо в историята на България. Има и по големи руски гадняри от него но те избивали други народи а не българският."Разходи се по "граф Игнатиев", после си наври една ч.лия в *** от яд, бля :)
146
1
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 174,Как няма да е виновен Граф Игнатиев за смъртта на Левски! Нали това допълнително ще засили омразата на някои мало умни българи към държавата, която е основната причина за "пръкването" на третата българска държава! Дори и да е виновен, какво- Левски нямаше да бъде обесен, а щеше да изгние в затвора! Дали това щеше да е по-добре за него?
145
4
 
6
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Граф Игнатиев е основният виновник за смъртта на Апостола. Това е историческата истина всичко останало са руски лъжи за прикриване на руската роля по унищожаването на всичко българско."Това сочат м.анафските шпекове, бля. Вътре ли ти е :) Поиграй си на една игра. Сложи едно шише на пода и седни върху него със задните си бузки)))
144
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите казват:Да живее България!
143
5
 
7
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"*** да хванеш Путин за щепсела и да го разходиш около мавзолея на членин на Красны площад."*** да хванеш някоя козичка на село, зоофил такъв)))Харесва ли ти м.нафския шпек, бля.д?
142
5
 
10
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Абсолютно вярно, граф Игнатиев е косвения убиец на Бевски. Това сочат историческите изследвания."Това сочи диво минджев и пещерняците на Курицатаров. Граф Игнатиев няма никакво отношение към смъртта на Левски. Но виж, скоро българите ще имат отношение към смъртта на вас, турските п0длоги, които сте по-опасни за България дори от самите турци. Целта ви е да подмените историята и да з-мбирате с лъжи българските деца. Но няма да стане. Не всичко е денги.
141
9
 
5
 
! Отговори
граф Игнатиев преди 7 години
"Хиляди пъти да повтаряш руските лъжи истината си остава една и съща. Главният виновник за обесването на Апостола си остава руското дpисливо *** граф Игнатиев."Пуберче, ходи да л.жеш турски шпекове вместо да бълваш с0р0соидските си небивалици. *** *** турецкая ***. Казах ти, Бог в правде! Ти и такивата като тебе, оня Джасим, дето все лъжете, боят ви е малко. Че ви тепаме!