Новите мигранти: Албанци стават българи и... право към Европа!

По 300 млади хора се изследват за СПИН – задължително условие за BG паспорт
10 апр 2017 12:52,
64
Новите мигранти: Албанци стават българи и... право към Европа!
Снимка: архив, Reuters

Досега в съвременната албанска държава при нито едно преброяване няма открити българи, но в последно време техният брой рязко се увеличава и, както се изтъква в някои медии и политически среди, числото тревожно расте, пише скопският вестник "Дневник", цитиран от БТА.

Според изданието става дума за "феномена български паспорти" в Албания, който първо обхванал области "сто процента населени с македонци" като Преспа, Голо Бърдо и Гора. "Сега тази треска за български паспорти се разширява и върху други територии", пише скопският вестник.

Публикацията се позовава на вестник "Телеграф", който неотдавна писал за невиждан интерес в албанския град Елбасан за вадене на български паспорти. Само през 2016 г. от Елбасан са се изселили над 850 семейства, всички с български паспорти. Изселилите се от този град обикновено отиват в скандинавските страни или във Великобритания.

Според албански медии всяка седмица от 250 до 300 млади жители в този град си правят изследвания за ХИВ/Спин. Това е само един индикатор за интереса за български паспорти, тъй като тези изследвания се изискват само в определени страни, пише "Дневник".

"Телеграф" обяснява интереса към българските документи за самоличност с тежката политическа ситуация в Албания, задълбочаващата се икономическа криза, голямата безработица и загубата на надежда.

Един от критериите, за да могат албанците да получат български паспорт е да са родени в зоната на Голо Бърдо, но албанците се оказали хитри и фалшифицират документи, пише изданието.

Според "Телеграф" скоро Елбасан ще може да се смята за град, в който над 40 процента от населението имат български паспорти. Математиката е проста: ако Елбасан е град с около 200 000 души, се предполага, че скоро броят на новоизлюпените българи само в тази област ще достигне фантастичните 40 000, пише "Дневник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми пука кои от какъв произход е!Важното е държавата и народа да са добре и с висок стандарт на живот!Америка да не би да е от кореняци американци !Половината Западна Европа е същата!За това не ми ревете като улави!Стандарта на живот е важен!Другото само ще се намести!
28
15
 
4
 
! Отговори
ТОДОРИС ДИОДОРУС преди 7 години
АЛБАНЦИТЕ СА ГЪРЦИ ПО КОРЕН. ДРВЕНИ ЕЛЛИНИ.НИЕ МНОГО ДОБРЕ И БЪРЗО ГИ АССИМИЛИРАМЕ, ЗАЩОТО ТЕ СА КАТО НАС. == ТЕ СА ЕЛЛИНИ.ГЪРЦИЯ ОБИЧА СВОИТЕ БРАТЯ ОТ ШИПТАРИА.ЗАЕДНО ЩЕ СИ ВЪРНЕМ БАЛКАНИТЕ, ИЛЛИРИА ГРЕКА И ИЛЛИРИА ЛЕФТЕРИА ЛИБЕРТА, КОЯТЪО СТИГА ДО СЛОВЕНИА.СКЛАВЯНИТЕ -- АУТ ОТ ХЕЛЛЕНИКИС ВАЛКАНИАС.
27
3
 
11
 
! Отговори
Циник до 25 преди 7 години
Ти изобщо прочете ли статията? Дават български паспорти на албанци! Кое не ти е ясно??? Горе-долу като пакистански сирийци, афганистански сирийци, сирийци от Иран и т.н.Изрично са написали, че МАСОВО се фалшифицират документи!Чел си уж....ама нищо не си разбрал!
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбирам за какво на тези цингарос им се издават български паспорти. Кому са притрябвали точно пък тези?! Защо ги допускаме на своя територия въобще?! Като че си нямаме достатъчно роми, бежанци и китайци вече!
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Албания винаги е имало българи,дори цели села са такива!Дори и изпращахме помощи в далечната 92,93г.За това не бива да ви учудва че има желаещи да покажат българските си корени!
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И при следващото преброяване на населението през 2020 години НСИ ще ни изкара почти 8 милиона, а всъщност едва около 2 милиона от тях ще са чисти българи...
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да се изказвате нали знаете че за да се получи БЪЛГАРСКИ паспорт едно от условията е да се докаже ако не двамата то поне единия родител да докаже българския си произход!!!Това какво ви показва?!А за македонците и то само някои могат да реват колкото си искат!За тези които се сърбеят и негодуват е зле защото по същата тази логика макоденците са по принцип българи!Не може на всякъде около Македония да има българи а при тях не!Нали!
22
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре да сме мулти-етническа държава на втора скорост в ЕС и да можем да пътуваме да работим чистачи на запада за 1000 евро заплата отколкото да мизерстваме като руснаци. Щом са ни сложили да сме мулти-етнически на втора скорост значи така трябва, такъв е животът, в Брюксел знаят най-добре какво е нужно за България и се опитват да ни помогнат, защото членството ни в ЕС е най-прекрасното нещо което някога се се е случвало на България.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак го джвакат дебелия на мечока, много обичат соросовите *** да му го джвакат.
20
2
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Това си е тотално безобразие! Кога наследниците на Енвер ходжа са били българи?Ако поровите малко из нета - ще видите, че и те са ни клали! Всякакви бал***мурници ОПРАВДАВАТ това безобразие с български произход на изрезаните шиптъри!Няма да се учудя ако следващият "тираджия" се окаже радикализиран албанец с български паспорт!Гаврата с всичко българско продължава!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задължително условие за BG паспорт за "не-българи":Медицинско свидетелство (анализи валидни до 20 дена от подавнаето на документите за паспорт):- Вирусни заболявания - СПИН, Хепатит (А, Б, Ц, Д);- Сифилис и Трипер;- Медицинска "книжка" с последните ваксинации и имунизации утвърдени от международното здравеопазване - против Туберкулаоза, Коклюш и т.н.
18
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8 АнонименС руски паспорт нашия обикалят от 50 години без проблем на..всякъде, а нас с БЪЛГАРСКИТЕ пак ни гледат като пришълци .Много реве тоз народ и все в чуждата паница гледа . Албанците са си намерили вратичка от която да се възползват и проблема е пак от нашата паничка, някой не си върши работата и богатее с невероятни темпове . Мейди ин Булгерия
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са виновни албанците, че ядат баница...Защо бг гражданство се раздава на куцо и сакато? Няма ли критерии? Кой има изгода от този план? Политическа (без)отговорност някой ше поеме ли?
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой има ли идея колко ги таксуваме за това нещо..То че няма да останат да развиват страната ни е повече от ясно.. Но поне да влизат някви капитали в страната ни от таксите, щото ако в Македония и Албания издаваме по 100к паспорта годишно, това си е доста сериозна бройка.
15
1
 
21
 
! Отговори
До хитър Петър преди 7 години
Петре *** си.........албанците са карцоима на престъпленията във Европа.....като започнеш,проституция,изнудвания,поръчкови убийства,наркотици,кражби,измами.......и понеже си *** само ще ти кажа погледни гърците........ревът от албанци.......само където използваш името на Петър.......но си *** като Настрадин ходжа.......освен ако нямаш нещо от мюслитата........
14
1
 
9
 
! Отговори
до Галин преди 7 години
Гледат такива като теб,мишоци и навлеци!
13
11
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Епа то ако се гледа още по от рано то и в Италяи има цели области заселени от Българи! Само, че то е според зависи! Но ми се струва, че в Албания за България са чували евентуално по история споменавайки ни като робска земя на някогашната османска империя! Та така!
12
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същият феномен се наблюдава и в руския Донбас след като разбраха че Украйна от лятото ще има безвизов режим, масово започнаха да се отказват от фалшивите паспорти на ДНР/ЛНР и да се чудят как да се прехвърлят обратно в Украйна и да се вземат нов украински биометричен паспорт. Най-зле се оказаха т.н. руснаци от Крим, границата им е завардена от руски автоматчици и няма как да отидат да си извадят украински паспорти.
11
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от Русия плащат на българските *** да плюят по България и Европа, а пък даже албанците стават българи
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каракачанов да каже как става номера, той е много запознат с издаването на удеостоверения от агенцията за българи в чужбина, що пари направи....