Вълчи вой в Сърбия: Поредна нощ на протести

Демонстрантите искат смяна на политическия елит, честни избори
12 апр 2017 09:30, Елка Василева
27
Вълчи вой в Сърбия: Поредна нощ на протести
Снимка: архив, Reuters

Поредна нощ на протести срещу избирането на Александър Вучич за президент на Сърбия, предаде ТАСС. Демонстрации имаше в Белград, Ниш и Нови Сад. В столицата шествието на протестиращи младежи блокира движението.

Демонстрантите носеха плакати, в които настояваха за смяна на политическия елит, за честни избори, за равен достъп до образованието и до държавното финансиране за него, за здравеопазване за всички, за свободни медии и за защита и увеличаване на трудовите права.

Още по темата

"Народът гласува, а елитът се радва", гласеше един от плакатите на протестиращите в Белград.

Някои от демонстрантите имитираха вълчи вой, като така се опитаха да се подиграят с фамилното име на Вучич, което в превод от сръбски означава: малък вълк, вълче. Други демонстранти имитираха кучешки лай, като скандираха "Ав, ав, ав", подигравайки се с инициалите на Вучич.

По данни на Републиканската избирателна комисия след обработка на 96,6 процента от бюлетините Вучич - досегашен премиер на Сърбия, води на първия тур на президентските избори с 55,02 процента. Бившият омбудсман Саша Янкович получава 16,36 процента, Политикът Лука Максимович получава 9,43 процента. Бившият външен министър Вук Йеремич има 5,65 процента, а лидерът на Сръбската радикална партия Войслав Шешел - 4,51 процента.

Същевременно Вучич обяви, че побеждава в осемте избирателни участъка, в които имаше прегласуване заради констатирани нарушения на изборите за президент на 2 април, предаде ТАСС.

Вучич каза, че преди девет дни в тези участъци той е получил 53,84 процента, а днес, когато победата му се оспорва от хора, които не умеят да признават поражението си, той получава в участъците, в които имаше прегласуване, 71,66%.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: сърбияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
17
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Сорос е филмирана таблетка ! В момента компютрите на ЛАНГЛИ имат малко смущение и изписват : Александър АСАД и Хафез ВУЧИЧ!! Явно "протестиращите " в Сърбия са родени след американските бомбардировки с "обеднен" уран /засегнали и растителността ни-зеленчуците ни/в блезост до западната ни граница- "две ракетки" в Горна Баня/! ЦРУ ще се прости и с тези пари ,както с 5-те милиарда в Украйна-но да към БВП на Сърбия !!!Всички държави съдрудничещи с Русия ще бъдат атакувани от СОЛМОНЕЛИТЕ ПАСЕТА !
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе да се отделя най-после тая Воеводина и да се куртулисат. Съгласно пророчеството, накрая всички сърби ще се съберат пос сянката на една слива. Да запазим сливите за тях! Сливи, а не върби.
21
0
 
25
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
До Анонимен (23 и 24) А ти да вземеш да обясниш как така и в Македония и в Сърбия зад протестите стоят НПО-та и медии които получават огромни суми пари от Сорос. Всяка една медия и НПО подава информация за това кой ги финансира. И, о чудо! В Македония въпросните получават парите от "Отворено общество" на Владимир Милчин. А този левент от кой го финансира? Позна, Сорос. За Сърбия важи същото само "играчите" са други. Треньора все същия. Случайност? Добре че такива като теб са малцинство.
20
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според путинистити излиза че тоз Сорос е по-могъщ от Путин.
19
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде пак Сорос виновен. Не чуствате ли, че не ви минават номерата с тоз престарял Сорос? Излагате се да повтаряте това име на всякъде и за всичко.
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13"И в Бъргас има ровещи по кофите, просяци ,клошари ."----------В Русия ги има повече, отколкото в Бургас.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20А ако на някой д-то му е зачервено от киснене пред компа, къв требе да го пишеме?За един приятел питам...
16
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележетесамо , те са с сини знамена. Това е цветът на хомосексуалистите работещи за Сорос
15
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са плеатени от Сорос антисръбски елементи. Къде е полиция да си върши работата. Преди време беше същото в Македония и те казаха да се готви сърбия.
14
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"за равен достъп до образованието и до държавното финансиране за него, за здравеопазване за всички"Абе, я ме поправете ако греша, ама тези младежи комунизъм ли искат??? Или се борят за нв Майдан? Прави ли Ви впечатление, че само "демократи" излизат да протестират срещу демократично избрани президенти напоследък!?
13
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
шорошите плъзнахане може демократични избори, трябва който ЦРУ иска!!!
12
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е пионка на Путин и на всички им е ясно, поредното подставено лице, което ще изпълнява заповеди на *** в ущърб на народа си и на европейските народи. Вече на всички им е ясно колко лесно се подменя народната воля с тази на господарите, които са узурпирали властта и не искат да я дават на никой друг
11
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо това не стана у нас след избирането на Тиквата? Защото е избран правилния според запада кандидат! Ако беше избрана Корнелия и у нас щеше да има "Майдан"...
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 7И в Бъргас има ровещи по кофите, просяци ,клошари .
9
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако Вучич изведе тия който го подкрепят ? Разликата е смайваща . Личи саи дългата ръка навъншнште демократични институции. Не напразно се гласят да ,,подпалят ,,Балканите.
8
17
 
25
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Кой мизерства бе я върви в София,Пловдив,Варна ,Бъргас,Ст.Загора,Русе, Търново ит.н да видиш опашки в магазините и задръстваня по половин час, пълни ресторанти и молове....гладуват селяните и в малките градове защото са със средно и не могат да си намерят хубава работа защото имат изказ на 6 годишно....умен и гладен не съм видял.
7
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да обясни на "недоволните", че несъгласито се изразява на избори с пусната бюлетина. Не 2 дни след изборите на улицата.
6
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано сърбите не се подлъжат като България да влязат в ЕС и после да страдат, да им бъдат затворени заводите, да мизеруват и да станат слуги на западните капитал- империалисти!
5
2
 
49
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Термини от търсачката: Майдан, Сорос, "пролет", цветна революция, "протестъри", "Отворено общество", преврат, саботаж, НПО, Хелзински комитет, либерални ценности, санкции, бомбардировки, ракети, НАТО, масони, (гео) политически проект, хибридна война, мониторинг, критерии, виза, валутен борд, МВФ, ГМО, СЕТА, ТТИП, Г-7, Билдерберг, Европа на две скорости, Шенген, мигранти, терор, нашествие, "нов световен ред", гои, Т.С.В...
4
7
 
28
 
! Отговори
Темида преди 7 години
У нас кога? А вярно ние нямаме "нация". а младите са в Син Сити...................Спете спете.