Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!

Албанските политици били заплаха за мира на Балканите, оцени той
21 апр 2017 19:15, Елка Василева
375
Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!
Ивица Дачич. Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова ЕС, САЩ и Великобритания да реагират на изявленията на албански, косовски и официални лица от трите общини в Южна Сърбия /Прешево, Буяновац и Медведжа/ за обединяване с Албания.

Дачич заяви снощи, че те ще бъдат сериозно отговорни, ако не реагират на заявените позиции на албанските политици, предават белградските електронни медии.

Още по темата

Кметът на община Буяновац Йонуз Муслиу заяви по-рано, че съюз между Албания и Косово е "безсмислен без Прешевската долина - Медведжа, Буяновац и Прешево", както и че "без Ниш това не е "Велика Албания" и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина".

По този повод Дачич предупреди, че албанските политици се превръщат в "главна заплаха за мира и стабилността на Балканите и Европа".

"Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за съюз на Албания и Косово и на Йонуз Муслиу показват, че Велика Албания е цел на всички албанци. Днес Муслиу добави към това и Ниш, утре ще бъде и Скопие, Улцин, Епир. Ще проговорят ли ЕС, САЩ, Великобритания? Ако не направят това и този път, когато Велика Албания стигна до Ниш, те ще бъдат пряко отговорни за последиците", подчерта Дачич.

Той добави, че албанците "би трябвало да мерят думите си, защото на международната сцена ги няма вече техните защитници, които бомбардираха Сърбия, за да откъснат Косово от Сърбия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 302 от славянин 306 Има разлика между контролите,да контролираш хора,е нехуманен акт.Но откъде руснаците да знаят това,ами те от монархията скочиха направо в комунизма.Никога не са имали демокрация,дори сега.Парламент си направиха едва преди 20-ина години и там е,като в СССР?!
242
7
 
11
 
! Отговори
до 305 от славянин преди 6 години
''докато Русия ги налага с бомби и газа "Зарин"!Не разбрах кого Русия налага с бомби и газа зарин!? Аз доколкото знам вашите любими ''демократични'' чобани за пръв и единствен път в историята пуснаха атомни бомби над мирни жители през 1945-та! Русия има база в Армения на базата на договор с Армения има база в Киргизстан на базата на договор с Киргизстан!
241
7
 
10
 
! Отговори
до 302 от славянин преди 6 години
Ами умните хора контролират нещата в държавите си, глупавите ги оставят на либерастко-демократичен самотек като в България и в любимия ви ес!
240
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 298 от славянин 303 Тиквата ти е съвсем празна и да си я удариш,все тая.Натовските бази са възникнали на основата на съвместни договори,докато Русия ги налага с бомби и газа "Зарин".
239
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 296 от славянинНе са,колкото са жертвите от комунистическия режим в България.По заповед на руснаците,България бе осеяна с лагерите на смърта.
238
6
 
8
 
! Отговори
до 298 от славянин преди 6 години
Русия на своя територия може да държи каквото си иска и колкото си иска, ''демократче'', удари си тиквата в стената, че акъла ти се е разместил! Русия има бази в три-четири страни, чобаните в 132 страни по целия свят!
237
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 299 от славянин 301 Добре,че си призна-контрол,но докога?Това е бомба със закъснител,но вие,руснаците сте свикнали да жертвате своите хора.Наведнъж ви загиват по 30,жертвите от вметрото сега само са 16.Ние,в България предпочитаме да им дадем права,а не да ги контролираме.Те са български граждани и си имат своите права.Ние сме ирна страна,а не "завоеватели"и "контрольори",като руснаци и сърби.
236
5
 
5
 
! Отговори
до 299 от славянин преди 6 години
Русия на своя територия може да е построила джамия, но на българска не е строила! Когато искаш ти да контролираш мюсюлманите в страната си, ти им строиш джамии, не допускаш чужди държави да им строят, както е в България! Елементарно е, ''демократче''!
235
5
 
4
 
! Отговори
до 296 от славянин преди 6 години
Руснаците са имали войска в България само докато са гонили хитлеристите към Берлин! Колко невинни убиха вашите наглосаксонски бомбардировки между 1941-ва и 1944- та!?
234
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 292 от славянин 297 Русия построи съвсем скоро най-голямата джамия в Европа,ако не и в света,която откри лично агресорът Путин.
233
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 287 от славянин 293 И Ниш в Сърбия ли е част от Руската федерация?Защо Русия държи до границите на ЕС тежко въоръжение,а се бунтува,когато НАТО се доближи до руските граници,провеждайки учения в натовски страни?Над 400 пъти руски бомбардировачи са нарушили европейското ,въздушно пространство...
232
5
 
3
 
! Отговори
до 292 от славянин преди 6 години
Не знам Русия да е строила джамии и да е разпространявала ислям в България!
231
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 291 Но преди това,малко преди 9 сехтември 1944,подготви българските комунисти-терористи и ги обучи да избиват невинни граждани,инакомислещи,а след 1944,ограби златния български резерв,изнесе тонове ценен,български, исторически архив от България за Русия,ограбваше чрез продажните комунисти,сега български социалисти България,както и турци не са я грабили.Защо им бе на руснаците войска в БГ,след като са избили всички нормални българи и поставили на власт свои слуги?
230
0
 
1
 
! Отговори
до 290 от славянин преди 6 години
Приемам, само не приемат нашата Тиква да нарича талибан Елдоган - ''мой брат''!
229
0
 
1
 
! Отговори
до 292 от славянин преди 6 години
Наистина ли!?
228
5
 
4
 
! Отговори
до 287 от славянин преди 6 години
Калининград и Крим са част от Руската Федерация и е съвсем нормално там да има руски бази, а ти защо не ни кажеш какво прави чобанската база в Косово и чобанските бази по целия свят!?
227
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние не сме против всички мюсюлмани,само Русия ни противопостави с тях,защото поддържа тайни връзки с ИДИЛ,за борба срещу запада.Само сме против радикализираните,също и против руските агресори.Ти си руски ***,или сръбско ***.
226
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 278 от славянин 284 Е,приеми,че и България провежда с Турция,съвсем нормални търговски взаимоотношения,които се провеждат по цял свят.
225
2
 
1
 
! Отговори
до 281 от славянин преди 6 години
Обръщението ''умните българи'' е съвсем на място за вас - хем сте против ислямизацията, хем сте на страната на шиптарите! Странно защо обаче не сте против атлантическата ни окупация - след 13 години в нато и 10 в ес, България е най-загиващата и мизерната страна в Европа!? Може би нато и ес ни ''пазят'' от ислямизацията като ни налагат ''демократични'' квоти за прием на ислямски бежанци!?
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен На вас,безродниците ,Плевнелиев ви бръкна в здравето, май.Щом кампанията ви срещу него е толкова яростна,значи ви е страх от него.