Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!

Албанските политици били заплаха за мира на Балканите, оцени той
21 апр 2017 19:15, Елка Василева
375
Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!
Ивица Дачич. Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова ЕС, САЩ и Великобритания да реагират на изявленията на албански, косовски и официални лица от трите общини в Южна Сърбия /Прешево, Буяновац и Медведжа/ за обединяване с Албания.

Дачич заяви снощи, че те ще бъдат сериозно отговорни, ако не реагират на заявените позиции на албанските политици, предават белградските електронни медии.

Още по темата

Кметът на община Буяновац Йонуз Муслиу заяви по-рано, че съюз между Албания и Косово е "безсмислен без Прешевската долина - Медведжа, Буяновац и Прешево", както и че "без Ниш това не е "Велика Албания" и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина".

По този повод Дачич предупреди, че албанските политици се превръщат в "главна заплаха за мира и стабилността на Балканите и Европа".

"Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за съюз на Албания и Косово и на Йонуз Муслиу показват, че Велика Албания е цел на всички албанци. Днес Муслиу добави към това и Ниш, утре ще бъде и Скопие, Улцин, Епир. Ще проговорят ли ЕС, САЩ, Великобритания? Ако не направят това и този път, когато Велика Албания стигна до Ниш, те ще бъдат пряко отговорни за последиците", подчерта Дачич.

Той добави, че албанците "би трябвало да мерят думите си, защото на международната сцена ги няма вече техните защитници, които бомбардираха Сърбия, за да откъснат Косово от Сърбия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пълно е с луди тук 258 Като се обръщаш към българите в трето лице,значи не си българин.Прав ти път,не се грижи за нас,ние ще съумеем да се защитим,но не със сепаратистична Сърбия,която смята български територии за сръбски,или с агресивна Русия,която ни изби интелигенцията и ни ограбва 50 години.
202
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един там 257 Ако слушаме сърбите,тяхната територия е от Драч до Черно море-Варна,както пише почитаният от тях Йован Цвиич,или както казва сръбският Жериновски-Шешел.Те мислят,че българите са сърби?!За сърбите цяла Хърватия,Босна,Черна гора,Македония и голяма част от България,е Сърбия?!Не си ли чувал за международно право,за "престъпление срещу човечеството"?!За сърбите и руснаците такива понятия не съществуват.
201
6
 
11
 
! Отговори
Пълно е с луди тук преди 6 години
Абе, откачалки, вие сте наквасени алкохолици, които нямат нищо общо с реалността.Каква България, бе откачалки, сега в държавата има най-много 6 милиона, от които поне 2 милиона са роми, турци и разни малцинства, слагаме още 2 милиона пенсионери и остават 2 милиона.От юг настъпва Ердоган, който иска ЦЯЛА България, а вие пишете против Сърбия.Като гледам колко сте неграмотни и злобни си правя извода, че едва ли сте платени copocoиди, вие просто сте дърти злобари с провален живот и ***
200
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано,не мисля,че в която и друга държава да попадне българския народ би живял по-лошо отколкото в момента.Изобщо не се плаша ни от албанци,ни от сърби,руснаци или турци!Повече ме плаши управлението на нашите хора.И съм сигурен,че утре никой не би тръгнал да умира за държавата,освен за пари естествено.Национална гордост се поражда от уредена държава с добър стандарт,останалото е мижи да те лажем.Тука ни вменяват патриотизъм,само за да работим без пари на родните бейове,а те да богатеят!
199
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 246 В момента ,в Русия има епидемия от венерически заболявания,вкл. и ХИВ,за алкохолизма и дрогата да не споменавам.Те също са тревожно високи.
198
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 246 Българската няма нужда да преспива със всеки "милиционер"/както е в Русия/,паспортен служител и макро,като рускинята,за да си извади виза и да избяга на запад,защото има европейски паспорт.Пък и световните медии са пълни с руски ***,вип,или обиновенни.Има дори руски сайтове,в които се предлагат руски компаньонки и дори съпруги от Русия.Бройката им е умопомрачително висока.
197
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 249 Това е така,защото Русия ги подстракава.Руски и сръбски ултраси опитаха атентат над черногорския презиер Джуканович.Утре,може и у нас,както "изчезна"Луканов навремето.Трябва да сме нащрек и да държим руснаци ,и сърби далеч.
196
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен248 Руските окупатори пък смятат,че при тях Балканите са били само зветя и рози.Само така те лъже Ердоган,ние най-добре знаем,за кланетата и безправието на османците.
195
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема става,че почна ха всички да искат да са велики. Край няма този обатачен кръг с войните. Всички бедни ходят, но за войни говорят. ... С такива лидери не отива на добре човечеството.
194
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На балканите е царял относителен мир само при pax ottomanica.
193
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е, българката е по-тежка с 15 кила до 25-30 години, после мамашките дръпват рязко в теглото.
192
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 240 А БЪЛГАРКАТА НЕ ЛИ ЛЕКА И ТЯ КАТО РУСКИНЯТА???????
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен243 Точно това правят и сърбите,и двата народа знаят,че заплахите няма да се случат.Сърбите също така заплашват ЕС,че ако не ги приемат в ЕС,не им дават пари от ес-фондовете и не им правят компромиси,щели да се присъединят към Руската федерация/по думите на президента Николич/.Натовски страни са около тях,за какво "обединение"?!Лошото е,че много сърби вярват,че Путин ще им"върне"Велика Сърбия.
190
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великите сили така са направили границите на Балканите, че са заложили мина за бъдещи войни.Никъде на балканите етническите граници не отговарят на държавните.Въпроса е какво правим оттук нататък!Но пък ние армия нямаме.Нито пък желаещи да умират за тази държава която имаме в момента.Българския народен подем бе убит преди 100 години от Фердинанд и придворните му политици.Които проиграха спечеленото,и обезмислиха смъртта на безброй български герои по полетата на Балканската война.
189
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм с Сърбите този път. Албанците заплашиха директно ЕС ! Ако не бъдат приети в съюза ,ще ли да си вземет сръбски земи. Нато трябва да отговари това е агресия срещу съюза и опит за извиване на ръцете.
188
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен239 Няма "вътрешни отношения",когато имаме геноцид,извършен от сърбите,масови кланета,изнасилвания,разруха...Има международно право и то осъжда тези неща,но сърбите,както и руснаците ,не признават международното право.
187
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, никой не ги обича рашките. Ревност изпитват дежурните "освободители".
186
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 223 от славянин266 Най-многобройните леки жени живеат в Русия.От малки се готвят да избягат на дапад и да практикуват там най-старата професия в света.В Сърбия има най-много златотърсачки и са най-изкусните,дори сред уж,почтените жени.Там ги наричат "спонзоруши".
185
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Американски проекти Ало,230,не ни бъркай със Сърбия,нямаме нищо общо със сръбските сатрапи,които същисаха света с масовите кланета, изнасилвания,разрушенията и геноцида във Войната,в разпадаща се Югославия!Сега пък,Америка е виновна на Русия,че никой не я обича,заради примитивизма и стремежа за световно господство.Не САЩ извършиха хакерски атаки в Русия,а Русия в САЩ и то за да манипулират изборите в Америка.
184
5
 
8
 
! Отговори
2013 преди 6 години
Сърбите са най-големите смешници на Балканите. Приятели на Русия, ама плачат на ЕС и САЩ да им решават вътрешни проблеми. Големи "юнаци" с претенции, ама народи в пъти по-малки ги бият.