Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!

Кметът от Южна Сърбия за идеята за обединяване на Албания и Косово
Обновена: 21 апр 2017 10:17 | 21 апр 2017 10:14, Елка Василева
131
Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!
Снимка: архив, Reuters

Кметът на община Буяновац в Южна Сърбия Йонуз Муслиу заяви, че официална Тирана има пълната подкрепа за „обединяването на Албания и Косово“, ако те бъдат лишени от европейска перспектива, но не и без Прешевската долина /така албанците наричат южносръбските общини Буяновац, Медведжа и Прешево, в които те са мнозинство/.

Муслиу заяви, че подкрепя заявеното по-рано от албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за обединяване на Албания и Косово.

Още по темата

„Съюз на Албания с Косово без Прешевската долина, без Медведжа, Буяновац и Прешева, е безсмислен. Сега е ключовият момент Албания и Косово да покажат на Сърбия, че това е част от Албания, която не бива да пипат“, каза Муслиу, цитиран от РТС.

Той твърди, че Прешево, Медведжа и Буяновац са съставна част от държавата Косово, от която са насилствено разделени.

Муслиу каза още, че съзнава, че това няма да се хареса на Сърбия, както не й хареса по думите му отцепването на Косово.

„Без Ниш това не е „Велика Албания“ и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина“, каза Муслиу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
10
 
6
 
! Отговори
истината преди 6 години
До от 88; Хе де ще ще.ХахаЩе де ще.Ти заключвай врата здраво, уший на всичко женско в семейството шалвари и си трай. Ние няма да правим геноцид. Знаем какво да ви направим.Този път няма да сгрешим.С какво ще направиш геноцид бе шашма? С 20 танка които не палят,2 самолета дето не летят,35 БТР които нямат даже и акумулатори и двата хеликоптера?През 1989 имахте 120.000 армия 56.000 запасняци, 90.000 милиция и ДС,1200 танка,1400оръдия,250 БТР-а и клекнахте за 45 дена пред мирния турски народ.ИДВАМЕ
82
6
 
9
 
! Отговори
до 90 преди 6 години
Какво сме научели от вас бе Акбарчо!!!Какво сте дали на света!Само тероризъм и фанатизъм. Само пречите на тоя свят да се развива.Вижте само как си забулвате и без това грозните жени сакън някой Християнин да не ви ги открадне.На човек който позволява някой измислен Бог да му контролира живота ,нищо не може да научиш от този човек! И ние си имаме Бог но не той контролира нашия живот а ние неговия!!!
81
3
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Алооо - Днес БГ, изпратете на ДАНС IP- то на последния коментиращ!!! Що за провокации и откровени глупости допускате да се пишат! А ако му тегля една майна, веднага ще ме изтриете, нали???
80
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Истината; Ренесансът в Европа започва благодарение на предобивките и наученото по времето на кръстоностните походи. В средновековието Ислямът е в векове пред християнството, за това се покорявате на Исляма. Там където има прогрес там е и успехът. Точно както е сега, християнската експанзия благодарение на техническите средства. Но всичко се пробужда и събужда скоро няма да е така. Така,че вие нищо не дадохте на Османската империя а получихте правото да съществувате като нация, жалко....
79
3
 
6
 
! Отговори
от 88 преди 6 години
Търпението ни е към своя край.Просто ви чакаме да поискате нещо повече ,за да оправдаем Геноцида който ви очаква!
78
5
 
16
 
! Отговори
До Истината преди 6 години
Истината е че Османците навлязаха по тези земи преди векове! Дадохме им прогрес,западна култура и ценности ,приехме ги! А те ! Оплюха нашите ценности и просперитет и си държат на средновековните ценности и вярвания.Света се управлява от прогреса.А прогреса сме ние! А не фанатизирани Ислямистки изчадия които позволяват на някой си Алах да им контролира целия живот!Накрая прогреса ще спечели! Винаги става така!
77
7
 
4
 
! Отговори
от 84 преди 6 години
До 85; Имате 15 кръстоностни похода, включително и детски, всичиките се рабиха в стената на нашата вяра и надежда. Ти не се готви за поход а уший на милата си съпруга и дъщеря шалвари, че ние не спим и обичаме да будим връга рано сутрин в 04.00 часа. Всичко ще си дойде на мястото и Западът и християните ще се задавят и удавят в Мюслюманската кръв, която проливат от векове. Вие сте пободителите днес и пишете историята на света. След около век с бабите и дядовците няма да можете да правите нищо
76
3
 
6
 
! Отговори
истината преди 6 години
До Вал; Най-важното сътворение на османците си ти самият и твоята жалка нация. Защото ако беше успял Маджаро-полският крал Владислав пред Варна сега щеше да се кръстиш от ляво на дясно и щеше да говориш я немски, я полски я маджарски. Неблагодарно отроче на пагобен род. Когато си свалиш гащите ти се изреждат всички. Та тогава ако не бяха турците щяха да са пратениците на Папата. А където са стъпили пратениците му виждаш резултатите.Южна и Северна Америка,Австралия,Азия.Седи си на меките части.
75
3
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 6 години
Когато отстраняване на вас и вашата религия стане Национална Европейска кауза ние ще бъдем там където някога сме били а вие...вие просто няма да сте никъде защото ще престанете да съществувате!
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Грък; Опитахте през 1919-1922,ако си знаеш историята ,знаеш и последствията. :). Ние ви чакаме,няма проблеми за нас. От както сме на тази география и особенно през последните 95 години сме били там където си искаме и когато си искаме.Доказателства ? През 1922 година искахме да сме на Измир,Истанбул,Къркларели и Едирне и бяхме там. През 1974 година искахме да бъдем на Магоса, Никозия и други градове на остров Кипър и бяхме там. Сега къде искате да бъдем? Атина?Скоро ще дойдем, една ранна утрин
73
1
 
7
 
! Отговори
Грък преди 6 години
Аз пък си искам Константинопол.Града е създаден от нас 600 г пр.н.е. Града е бил наш в продължение на 20 века а Турски само от 6 века .3 пъти повече време е бил наш и много скоро пак ще е наш!
72
1
 
13
 
! Отговори
Българин! преди 6 години
Те албанците, сърбите и македонците ДА СА БЛАГОДАРНИ, ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАМЕ ТОВА, КОЕТО Е БИЛО НАШЕ ДО ПРЕДИ НЯКОЛКО ВЕКА, ЧЕ ИНАЧЕ НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ ОТ МИЗЕРНИТЕ ИМ ДЪРЖАВИЦИ!
71
1
 
8
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Хитлер искаше първоначално и получаваше всичко от Европа ( за да го укротят).Накрая почна да иска прекалено много и резултата е ясен.Европа ще дава всичко на Ислямистите за момента докато не поискат твърде много.Европа знае че апетита идва с яденето.Европа също знае че за да оправдае един Тотален Геноцид трябва да има наистина основателна причина,като тази, ако поискат нейната същнос!
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаци,сърби,албанци,турци, си мислят,че заедно със създаването на държавите им,е сътворен и светът.Само "македонците"твърдят,че са най-старият народ на света,от който са произлязли всички други.България е от 7 век държава на Балканите,нека всички останали си погледнат историята,но тази от средновековните оригинални документи,кога са сътворили своите и тогава да претендират.:)
69
1
 
13
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Нямям намерение да споря с някакъв индивид, определящ се за Истината, сама ще вметна безспорната истина- фанатизираните орди османци са нахлули и превземали чужди държави и народи с меч и ятаган. В Европа, а това означава естествено и в България, нямат място мераците на остатъчните им поддръжници. Хора, извършвали геноцид над народи- арменци, българи и избщо християни, само рушили и нищо, ама нищо не създали на тази земя, освен злини, са най-малкото нежелани.
68
0
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Всеки ден все нови и нови Ислямски искания .Вчера един поиска да стане Султан ,днес се говори за обединена Ислямистка Албания .Утре Първия ще поиска да стане водач на всички Мюсюлмани а в другиден ще поискат и Европа, всъщност вече я искат! Нещата все повече и повече се навързват към гибелна разруха.Но Европа е опитна .Европа е изпила толкова много чужда кръв че тая която и предстои да изпие само ще и увеличи жаждата!
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aлбанците искали. Алоу, кои сте вие, че да искате? Mюсли някакви... поредните изпаткали.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанците ще си вземат каквото е тяхно. Не ги мислете. Демографията работи и тя е която в крайна сметка решава всичко.
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниш е български бе ***.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички мусли-та вън от европа, да си ходят в арабия, празно място бол