Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!

Кметът от Южна Сърбия за идеята за обединяване на Албания и Косово
Обновена: 21 апр 2017 10:17 | 21 апр 2017 10:14, Елка Василева
131
Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!
Снимка: архив, Reuters

Кметът на община Буяновац в Южна Сърбия Йонуз Муслиу заяви, че официална Тирана има пълната подкрепа за „обединяването на Албания и Косово“, ако те бъдат лишени от европейска перспектива, но не и без Прешевската долина /така албанците наричат южносръбските общини Буяновац, Медведжа и Прешево, в които те са мнозинство/.

Муслиу заяви, че подкрепя заявеното по-рано от албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за обединяване на Албания и Косово.

Още по темата

„Съюз на Албания с Косово без Прешевската долина, без Медведжа, Буяновац и Прешева, е безсмислен. Сега е ключовият момент Албания и Косово да покажат на Сърбия, че това е част от Албания, която не бива да пипат“, каза Муслиу, цитиран от РТС.

Той твърди, че Прешево, Медведжа и Буяновац са съставна част от държавата Косово, от която са насилствено разделени.

Муслиу каза още, че съзнава, че това няма да се хареса на Сърбия, както не й хареса по думите му отцепването на Косово.

„Без Ниш това не е „Велика Албания“ и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина“, каза Муслиу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
19
 
! Отговори
Петър Велики преди 6 години
А ***, които са озвършили Баташкото клане къде ги забравяте?!Само заради това сме ги мразили винаги и ще ги мразим завинаги!Албанците в Европа са като тумор в едно тяло и докато ги има тях и проскубаната им държава - няма как да има мир на Балканите!
62
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово е било 300 години в пределите на средновековна България,преди сърбите.Косоварите и сърбите,да се благодарят,че не си искаме Косово.
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже българите ,сме забравили за българския град НИШ,всеки си прави упражнения по изопачаване на историята с този български град.
60
3
 
7
 
! Отговори
F преди 6 години
До КККИзмислил си някакви нови видове икономика и правни отношения. За купуване, продаване, нотариални актове, и други законови рамки да си чувал?! По твоята логика разсъждават и палестинците - продавали си земята, папкали паричките и после решили, че този, който има челяд, той има права над земята, а купувачите са балъци с излишни пари, които са им ги подарили. Да вземат едни тумби с по 10 мърляви дечица да ти влязат в имотите и да ги придобият, а?! Направо от вас да те изгонят, щот се плодят
59
2
 
19
 
! Отговори
БОЛДИ преди 6 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ С АЛБАНЦИТЕ, СТИГА ДА СА ОТ ТЕХНИТЕ КАТОЛИЧЕСКИ ИЛИ ПРАВОСЛАВНИ ОБЩНОСТИ. ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ПРЕОБЛАДАВАЩОТО АЛБАНСКО НАСЕЛЕНИЕ ИЗПОВЯДВА САТАНИНСКИЯ КУЛТ ИСЛЯМ, А КАКТО ЗНАЕМ МЮСЮЛМАНИНА НЯМА ЛОЯЛНОСТ ПО КРЪВНА ВРЪЗКА И РОДИНА, А ПО ИСЛЯМСТВО И КУЛТ. ОТТАМ ИДВА И СЪВСЕМ РАЦИОНАЛНОТО, ОПРАВДАНО И ЯСНО ОБОСНОВАНО НЕГАТИВНО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРИНА КЪМ АЛБАНЦИТЕ - ПРОДИКТУВАНО ОТ ФАКТА, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА ИСЛЯМЦИ.
58
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Истината ти стана на латиница, което е по-достоверно. Ако минеш и на арабски, ще бъдеш по-убедителен. И не се тревожи за България - и сега еврофондовете са не повече от 10% от бюджета. Ще се оправим и без тях. А вие си гледайте Анадола.
57
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият български народ е с албанците. От тях лошо не сме видели. Докато от сърбите само войни. Никога не са били на наша страна. Костите на над 6 Хил.българи лежат край Каймакчалан покосени от сръбски куршуми. Само това да беше стига. Да не говорим за зверствата над българите в Македония и покрайнините. Най-големият враг на българщината.
56
3
 
13
 
! Отговори
БОЛДИ преди 6 години
ТОВА, КОЕТО ЖИВО МЕ ИНТЕРЕСУВА Е КОГА СЪРБИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА СПРЕ НЕЗАКОНОТО ЗАДЪРЖАНЕ НА ЗАПАДНИТЕ НИ ПОКРАЙНИНИ - ОБЩИНИТЕ ЦАРИБРОД, БОСИЛЕГРАД И 7 СЕЛА ВЪВ ВИДИНСКО? ТЕЗИ ЗЕМИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 1919Г ВСЛЕДСТВИЕ КРАЯ НА ПСВ СА ДАДЕНИ ЗА АДМИНИСТРАЦИЯ НА КРАЛСТВО ЮГОСЛАВИЯ, ЧИИТО НАСЛЕДНИК СЪРБИЯ НЕ Е! ИЛИ ПЪК МОЖЕ БИ АКО БЪЛГАРИТЕ БЯХМЕ МАЛКО ПО-ИСТИНСКИ ХОРА И ПАТРИОТИ, ДОСЕГА ДА СИ ГИ БЯХМЕ ВЪРНАЛИ..ОСОБЕНО ПО ВРЕМЕ НА ЮГОСЛАВСКАТА ВОЙНА ОТ 1992-1995Г, КОГАТО СЕ ПРЕКРОЯВАХА ГРАНИЦИТЕ ИМ!
55
8
 
12
 
! Отговори
istinata преди 6 години
До ognyanz; Не си ти който ще казва какво ще е в бъдеще не е и твоята искуственно създадена,разорена държавица.През 2020 година ще свършат всички финансови лостове на ЕС към България тогава ще ви видя с какво ще храните 50% то пенсионерско население на страната си защото в момента средната възраст е 43 г.За Турция не бери грижа, тя е имала много по-трудни моменти в историята си и е надделяла. Аз в ЕС перспектива не виждам. А вие не в ЕС и в най-голямата световна общност да влезете ще сте роби..
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ако можеше да стане ЙОСИП БРОЗ ТИТО той щеше да ви даде за душата щяхте да станете от албанци на албатроси. Щеше да ви вкара на кучето под опашката само за часове. Лошото е че след неговата смърт не го наследи добър управник.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен;Мюслюманите изпитват"изключително благоприятно"любовта на християните.Благодарение на тази любов,в Мюслюманските страни Афганистан,Ирак, Сирия,Либия,Палестина се стрела без предупреждение,бомбардират се цели квартали и градове без разлика на цивилни и въоръжени,прокудени са милиони от земите си но петролните концерни пак на"цивилизованите и хуманни" Фрация Англия,Германия,САЩ, Русия...черпят от природните богатства на тези страни.Когато изгоним "хумания и християнски Запад"ще има мир
52
4
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "истината": Това, което пишеш, е истината на нео-османизма. Европейския път е друг: Всички балкански държави (без Турция) ще влязат в Европейския съюз и границите ще станат формални - хората ще се придвижват свободно без визи с личните си документи. А Турция ще си остане в Азия, за да си цивилизова Анадола, и да си решава проблемите с кюрдите.
51
0
 
10
 
! Отговори
истината преди 6 години
До Анонимен56; А ти ще бъдеш ли там на фронта когато "им дойде време"? Не предполагам... Ще се скриеш и пак ще пишеш коментари от тук за да се пъчиш. *** на фронта, да влезе в дробовете ти малко барут и яж хляба направо с пръста защото си обстрелван с гранати и тогава говори за "когато му дойде времето" Лумпенче, то светът за това гори , защото тези които искат война не знаят що е това...
50
22
 
8
 
! Отговори
истината преди 6 години
Границите на Балканите са начертани когато Мюслюманите са били слаби и гонени.Това е ерата на разграбването на Османската наследство и тъй като всичко което исповядва Исляма тогава се е смятало (и не само тогава то и сега е така) за враждебно се е разграбило от Сърбия,Гърция,България а Хърватия се наблажи даже и през войната 1991-94г.Поради това границите трябва да се начертаят отново в предвид етническата и религиозната пренадлежност на населението в момента. Тогава ще настане мир на Балканите
49
3
 
1
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Истината е, че албанците само нас за разлика от сърби гърци македонци...
48
4
 
8
 
! Отговори
istinata преди 6 години
До Анонимен50; А любовният израз на християнството сигурно е разорението на Афганистан с 5 милиона убити,5 милиона бежанци и пълна разруха на икономиката благодарение на любовта на "цивилизованата Русия и САЩ"към Ирак,Сирия,Либия, Палестина рухнаха...Все държави Мюслюмани в които се бият Мюслюмани с Мюслюмани, само,че едните са създадени в инкубаторите и лабораторийте на САЩ и Израел.Ти за кой ислям говориш?За този който го създадохте вие за да разорят държавите си и да се настаните вие?
47
2
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
На македонските политици отдавна им се казва, че трябва да разделят Македония на македонска и албанска част докато още могат. Когато албанците станат мнозинство, вече ще бъде късно - те ще я вземат цялата.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха велика Албания какви са тия смешки, да не говорим и за Ниш. Самозабравили се терористи, ама то ще им дойде времето......
45
0
 
8
 
! Отговори
ККК преди 6 години
До АнонименЗемята е владение на този, който може да я контролира!
44
10
 
10
 
! Отговори
ЛИЦЕМЕРИ преди 6 години
Сърбите ревнали искат ЕС да се намеси,що ЕС да ви се меси ве ,нали са евротолерасти,вие нали сте мъжаги,нали сте със голямата мечка ,а сега се молете на бандитите от Кремъл па да видим дали сте братя,дали още веднъж няма да ва изоставят