Сърбия: Велика Албания означава балканска война!

Отговорността е на Брюксел, настоя сръбският социален министър
21 апр 2017 07:37,
31
Сърбия: Велика Албания означава балканска война!
Снимка: Reuters

Прищина и Тирана ясно казаха, че целта им е "Велика Албания", което може да се постигне само с голяма балканска война и всичко това трябва да бъде ясно на Брюксел, на който е цялата отговорност за бъдещите събития, заяви сръбският социален министър Александър Вулин, цитиран от Танюг.

"Прищина и Тирана ясно казаха, че целта им е "Велика Албания" и обединяването на всички албанци, където и да живеят, в едно етническо пространство. Това може да се постигне само с голяма балканска война и всичко това трябва да бъде ясно на Брюксел, който, ако не е в състояние поне да го осъди, да даде да се разбере, че такова поведение ще бъде наказано, ще понесе цялата отговорност за бъдещите събития", каза Вулин.

Още по темата

"Когато имате толкова меки реакции от Брюксел, в които почти се изразява разбиране за гнева на (албанския премиер) Еди Рама и заплахата с балканска война, може да очаквате да се обади и (премиерът на Косово Хашим) Тачи, защото вижда, че такова поведение остава безнаказано. Трябва да очаквате и той да се обади и да загатне възможността за война", каза министърът.

Реагирайки на вчерашното изявление на косовския премиер Хашим Тачи, че ако ЕС затвори вратите си за Косово всички албанци в региона ще живеят в една държава, Вулин подчерта, че Тачи е започнал като терорист, във войната, и от него не може да се очаква да разбере каквото и да е друго.

Той подчерта обаче, че ако Брюксел продължи да реагира така меко на заплахите с балканска война, трябва да е наясно, че отговорността за всичко, което ще става на Балканите, е негова.

"Отговорността вече не е нито на Албания, нито на Прищина, защото ние знаем, че те винаги са мечтали за Велика Албания, че винаги ще мечтаят и ще направят всичко, за да я постигнат, ако не бъдат спрени, ако не бъдат наказани преди да се опитат. Отговорността сега е на Брюксел", каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
78
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ФактМного вероятно е евтината дрога от Афганистан да пристига в Косово с американски самолети и после да се разпространява из Европа чрез мощната шиптърска нарко-мрежа!във всеки случай ЦРУ е тясно свързано с производството в Афганистан и даже са снабдили местните със семена от мак с повишени добиви.
2
11
 
108
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Идеята за Велика Албания е толерирана(и материално подкрепена) от САЩ!Както и идеята за Велика Турция.Още през 1998 излезе доклад на ЦРУ(за Балканите),в който албанците и турците се обявяваха за перспективни нации,а Сърби,македонци и българи-за неперспективни!Като първите трябва всячески да се подпомагат,а вторите да се неглижират!Американската база в Косово е ключова в тая политика!Впрочем,дали няма връзка между нея и това,че Косово е нарко-център за Европа?ЦРУ има опит в наркодилърството!
1
70
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Танюг е сръбската ТАСС и стщи като нея служи за руска хибридна пропаганда. За каква "мека" реакция *** Санде Вулин като Тачи вчера се е изцепил за Велика Албания. Да не би да си мисли, че в ЕС кягат и стават с мисълта за сръбско-косовските отношения?