Ген. Киров: Към България може да се насочат много македонци!

Идеята, ако се прекроят границите на Балканите
Обновена: 22 апр 2017 17:23 | 22 апр 2017 17:09, Петя Славова
118
Ген. Киров: Към България може да се насочат много  македонци!
Снимка: Reuters

Не е изключено към България да се насочат голям брой македонци, ако се стигне до прекрояване на границите на Балканите, заради идеята за Велика Албания.

Още по темата

Това каза  ген. Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба пред "Фокус". Той поясни, че потърпевши биха били и Сърбия, Македония, дори Черна гора, защото в южната ѝ част живее компактна част от албанското население.

Според него това би довело до кръвопролития. "От тази гледна точка ми се струва, че политиката на ЕС е слаба, неориентирана, несъобразена с реалните действителности на Балканите и това като че ли подклажда амбициите от албанска страна.

Във всички случаи пред нашите разузнавателни служби трябва да бъдат приоритет процесите, които се развиват на югозапад. Не бива да се изключва възможността при промяна на границите на Балканите към България да се отправи една голяма маса хора от Македония, защото там живеят нашите братя и сестри", каза още ген. Киров.

Той посочи, че българските служби за сигурност трябва да потърсят взаимодействие и координация по отношение на проблемите в Югозападна Европа от своите съюзнически служби в ЕС и НАТО, защото проблемът се изостря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: македонияАлбания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще се насочат ама албанци насам, защото ние сме следващите, старата идея за ислямската дъга е реалност
87
2
 
8
 
! Отговори
Бай Рашо преди 6 години
Трябва да се взимат екстрено мерки от всички съседи на Македония, за да може да се потули този конфликт навреме тъй като има опасност Ердоган да го използува в своя полза !Има не малка вероятност в създалата се суматоха Турция да посегне на изконни български земи разположени по южната ни граница и да ги анексира/по Кримски образец/ !?
86
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На живеещите в западните територии хорица отдавна са им промили мозъците.Те неистово мразят българите и си въобразяват,че имат държава,език и националност.Всички,които взеха по един или друг начин български паспорти го направиха заради членството ни в ЕС.Който е искал да е българин да е станал.Сега албанците ще ги излекуват,като заличат тази измислена нация.А на Брюксел им е през евроатлантическият за Балканите.
85
3
 
14
 
! Отговори
Перник преди 6 години
До Макето - В Татарстан имат поговорка "Лош като татарин". Те не са татари, а БЪЛГАРИ. Не го казвам аз, а ИСТОРИЯТА, ГЕНЕТИКАТА и най-важното - САМИТЕ ЖИТЕЛИ НА ТАТАРСТАН СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ и знаят, че СА БИЛИ ВРАГОВЕ НА ТАТАРИТЕ, КАКТО И НИЕ ДУНАВСКИТЕ БЪЛГАРИ! БИЛИ СМЕ СЕ С ТЯХ! Тогава с вас ме били една държава (България). Промиха ви мозъците СССР, Югославия и ние (тогава управниците ни са били "Славяни"). Ние ти казваме, че ако се наложи, ще ви помогнем, вие ни псувате??? ЗАЩО
84
7
 
13
 
! Отговори
Перник преди 6 години
До makedonecАко ние сме татари, то и ти си татар, защото сме един и същ народ с вас по ГЕН! Генетика, пич, съжалявам. Татари ви учат, че сме, защото Волжките Българи в Русия ги наричат татари (Татарстан), а те си палят знаемто и на всякъде обясняват, че са Българи и СА СЕ БИЛИ С ТАТАРИТЕ! Единствените победили Чингиз Хан! Русия (Иван Грозни) ги нарича насила Татари от злоба! Справка - при превземането на Волжка България (Казанското царство) се самопровъзгласява за Цар на Българи и Руси! ПРОВЕРИ
83
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Колкото и измерения да има проблема "Ислямски Джихад", това не променя нещата! Албанци, малбанци, бежанци, межанци....каквито и други нарицателни да ни набиват, истината е, че Ислямския Джихад настъпва и трябва да бъде спрян. Иначе Европа е на довиждане! Тоа е тоа.
82
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите ми се струва,че погадно племе (не нация) от българите по отношение на съседи няма, нито сърби нито македонци са такива
81
17
 
5
 
! Отговори
makedonec преди 6 години
edin vopros......A TATARITE?????
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До предишнияНито са илири,нито са траки,те се появяват през Средновековието,а земята им в миналото е била владение на византийци,българи,сърби.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанците са наречени на името на областта Арбан или Арбанаска земя,намираща се в северна Албания,наричани са също и арнаути,арбанити.В латинските извори от 12 век името на областта Арбан преминава в Албан.В грамотата на българския цар Иван Асен Втори областта е описана като част от Българското царство и е наречена Арбанаска земя.При нашествието на турците арбанитите се разпръскават и част от тях бягат в съседнитеИталия,Гърция.Изповядват православие,католицизъм,мохамеданство.
78
1
 
8
 
! Отговори
До предишния преди 6 години
Албанците може да са били траки едно време , но сега са ***.... Достатъчно кръв се е проляла през вековете, ако някой си помисли за промяна на граници трябва да бъде вразумен на момента от НАТО . С други думи болните амбициии за велика Албания могат да бъдат бързо излекувани с 3-4 плутониеви пиратки
77
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шиптърите са си Илири даже много техни учени казват че са Траки или между Илирите и Траките не е имало никаква разлика и че те са си тракииско племе .Траки е сборно понятие на много кланове и племена . Та не разбрах ние БОЛГ АРИИТЕ от какво да се притесняваме . Че едни наши далечни роднини пак щели да граничат със нас и какво от това .
76
7
 
3
 
! Отговори
87 МИИИИИ преди 6 години
Tебе да не се те обучавали във някаква секта бе мой. НА БАЛКАНИТЕ МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ СА ТРАКИ ,ИЛИРИ И ГЕТИ СЪС МАЛЪК ПРИМЕС НА ГАЛАТИ ИЛИ СЕЛТИ на селски диалект. Техните преки потомци живеят днес във БЪЛГАРИЯ ,РУМЪНИЯ,АЛБАНИЯ ,МАКЕДОНИЯ ,МОЛДОВА / Изселени БЕСИ от днешните Родопи от император Траян през 1 век;. И някогашната ГАЛАТИЯ днес във Р. Турция . Това е бащината ни земя всичката останала *** са натрапници и ЧУЖДЕНЦИ .
75
2
 
7
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Като стане велика Албанията, тогава ли ще станем братя и сестри? Такива продажници не са ни нужни
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Градът(Рас) е център на епархия на Охридската архиепископия,в състава на която остава до началото на 13 век Околната област Дендра е в диоцеза на българската архиепископия с епископ в Рас,когото ръкополага българският архиепископ.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"До Що да не дойдат ,бе."-Стари Рас, или само Рас, е средновековен град-крепост в Сърбия.Сключен е вечен мир, като сръбските велможи правят дарове и изпращат владетеля с придружаващите го от Достиника до българската гранична крепост Рас.Получените дарове са възприемани в България като данък (пактон) и признаване на политическата зависимост на сръбските князе от цар Борис.Константин Багрянородни твърди,че сръбските принцове ca отведени в българския двор.Градът е център на епархия на Охридск
72
1
 
13
 
! Отговори
1221 преди 6 години
ЕДИН ДЕН ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 84В голяма грешка си.Албанците се появяват за първи път през Средновековието,след сърбите,а сърбите се образуват като народ от смесването на рашките с българите.Името "рашки",произлиза от името на българската крепост Рас,която впоследствие е заета от рашките.Румъния е съвсем млада държава от 150-200 години с латинизирано унгарско и българско население.В Албания на някои места също се смесват с българи,в някои райони и до сега се използва български диалект.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 6 години
Македонци едва ли ще се засиля към нас , прекалено много ни мразят за да го направят. Виж - шиптъри които да създават нови затворени общности като косово може да се домъкнат , от тях трябва много повече да се притесняваме.
69
2
 
22
 
! Отговори
Що да не дойдат ,бе. преди 6 години
БЪЛГАРИЯ СЕ СЪСТОИ ОТ 3-ЧАСТИ:--Мизия.--Тракия..--Македония...84-- Е ПРАВ --албанците са илирите......а,чужденците на Балканите са Сърбите....