8 депутати ранени в Скопие, протестиращите – изтласкани

Три линейки са пристигнали и оказват помощ на ранените
Обновена: 27 апр 2017 22:52 | 27 апр 2017 22:49,
216

Снимка: Twitter, Радио Свободна Европа

Специални части влязоха в пресцентъра на парламента и успяха да изблъскат протестиращите, съобщи "Фокус", като се позова журналист в сградата на парламента.

Според Александър Дамовски в момента специалните части са блокирали пресцентъра, където се намира и пребитият лидер на Алианса на Албанците д-р Зиедин Села.

От пресцентъра се чуват блъскания и тътнежи.

Най малко 8 са ранените депутати, които са потърсили медицинска помощ. Най-сериозно е пострадал, според журналисте в Събранието, лидерът на Алианса на албанците и бивш кмет на Струга – д-р Зиедин Села.

Сред битите депутати е и Радмила Шекеринска от СДСМ, която според очевидци е била влачена за косата.

Три линейки са пристигнали в Събранието и оказват медицинска помощ на ранените Зоран Заев, Дамян Манчевски, Максим Диметриевски и д-р Зиедин Села, твърдят депутати.

Част от пострадалите сами са отишли в градската болница, която се намира непосредствено до парламента.

Според Дамовски организаторът на протеста пред парламента е призовал да бъдат блокирани страничните му входове, за да не се позволява на депутатите да излязат от сградата.

Според присъстващи с шокови гранати МВР е успяло да спаси новоизбрания председател на парламента Талат Джафери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията в Македония е доста проста, но комунистите както винаги крият истинатав Македония на власт има една престъпна клика, която не може да си позволи да изпусне властта, защото това значи незабавно влизане в затвора или по-лошоТази клика има интерес да държи Македония в сивата зона извън Европа, защото само извън Европа може да се краде ... затова правят мили очи на Путин(който наскоро финансира опит за преврат в Монтенегро), и само формално са за Европа.резултата е налице !
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постепенно всички изкуствени държави ще се разпаднат. След СССР и Югославия следва това което остана от тях.
88
1
 
24
 
! Отговори
до 137 преди 6 години
Не е проблемът в това че ще шиптърите ще вземат на македонците държавата , проблемът е че те са изключително *** , примитивен и агресивен народ страдащ от имперски амбиции като турците. Утре като допрат до нашата граница може да си въобравят че и нашата територия им принадлежи по техните закони , *** тогава се оправяй с тая долнопробна с*ан.
87
2
 
15
 
! Отговори
Пръц преди 6 години
До 137Албания вземе ли Македония и на нашата врата ще почука! Слуховете носят, че отдавна са водени разговори да подслоняваме албанци. Разбира се с услужливото съдействие на нашите настоящи партньори, не онези дето са ни "тормозели" 45 г.
86
3
 
25
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!Съдбата си...
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията в Македония е доста проста, но комунистите както винаги крият истинатав Македония на власт има една престъпна клика, която не може да си позволи да изпусне властта, защото това значи незабавно влизане в затвора или по-лошоТази клика има интерес да държи Македония в сивата зона извън Европа, защото само извън Европа може да се краде ... затова правят мили очи на Путин(който наскоро финансира опит за преврат в Монтенегро), и само формално са за Европа. резултата е налице !
84
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макетата най мразят българи поради неясни причини. Да ви кажа честно се ми е тая ... дали ще ги вземе Албания. Да ги взема. ..те си заслужават съдбата. 5 квадрата нива..пълна с селска омраза.
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само нашите пишман патриоти седят и плюят, ама нямат смелосттажда излязат и да направят това което макетата правят. Такива сме си ние, въздух под налягане, затова и ще продължаваме да сме зле.
82
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички български територии и всички българи са живяли мирно и щастлива в една държава само когато са били горди поданици на султана. От там насетне само разруха и национални катастрофи.
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Териториите принадлежат на тези които се множат. Така е било от векове, така ще е и за напред.
80
5
 
4
 
! Отговори
хммм преди 6 години
Кви 3 континента бе бонак Русия и Турция са в Азия
79
1
 
12
 
! Отговори
Американец преди 6 години
Онази депутатка дето прилича на Фандъкова как я влачиха за косата,летеше като парцалена кукла,господ да им е на помощ на политиците.
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен лично албанците са ми по-симпатични от псевдобългарите македонци.
77
3
 
5
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
До 115.А ти Гане, като имаш акъл и не кипваш лесно, защо вече 7 века си роб? От 3 континента те поробиха - турци, после руснаци, и сега американцу. М? А?
76
2
 
15
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
А Сорос потрива доволно ръце! Един от пътищата за ислямско нахлуване в Европа се отваря!
75
9
 
13
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Ако не беше тъжно щеше да е смешно. Гане седи пред компа и пише колко са зле и колко са *** тези които имат смелост и акъл да възстанат... и те така вече 7 века (единственото ново е, че Гане вече има Правец86 и може да си оплаква мизерното съществуване в Интернет)...
74
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА МАКЕДОНЦИТЕ БРАВО НА СЪРБИТЕ БРАВО НА РУМЪНЦИТЕ!!!НИЕ СМЕ ЗЛЕ ЩОТО СМЕ *** ДОКАЗАНО *** НАЙ-ТЪПИТЕ В ЕВРОПА!!!!ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА НАПИША, ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ!!! ТЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ НЕ СА БЪЛГАРИ ЩОТО АКО БЯХА ЩЯХА ДА СЪ *** КАТО НАС!!!*** *** *** ТОВА СМЕ НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДОКАЗАНО БУДА Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО , ЧЕ СМЕ НАЙ-ТЪПИТЕ В ЕВРОПА И ЗАТОВА ЩЕ СИ ПАТИМ ЯКО!!!
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
106Не знаех че Стоманата при производство на корабни корпуси се дели на мруски на американски или на африкански. Все си мисля че е една стоманата като качества в света!Друг е въпросът как си нацелен...Той и Кубрат Пулев пребиваше селкисте биячи, но дойде Кличко и му показа, че е непобедим.
72
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
маке-ариецТака се прави бе ***, а не като теб вече 7 века робство!.....................да точно така ... се става част от Албания ти гледай да не се паднеш в другата половина дето ще остане за България
71
7
 
19
 
! Отговори
:D преди 6 години
"Разузнавателен кораб на руската армия е потънал след сблъсък с друг плавателен съд край Босфора, съобщават от министерството на обраната на Русия, цитирано от ТАСС.Военният "Лиман" се е сблъскал с плаващ под флага на Того товарен кораб, превозващ ***, на 33 км от турските брегове, след което е потънал. Товарният кораб не е поискал оказване на помощ"Африканският товарен кораб се е оказал по-корав от руския военен такъв. Срам и позор...