8 депутати ранени в Скопие, протестиращите – изтласкани

Три линейки са пристигнали и оказват помощ на ранените
Обновена: 27 апр 2017 22:52 | 27 апр 2017 22:49,
216

Снимка: Twitter, Радио Свободна Европа

Специални части влязоха в пресцентъра на парламента и успяха да изблъскат протестиращите, съобщи "Фокус", като се позова журналист в сградата на парламента.

Според Александър Дамовски в момента специалните части са блокирали пресцентъра, където се намира и пребитият лидер на Алианса на Албанците д-р Зиедин Села.

От пресцентъра се чуват блъскания и тътнежи.

Най малко 8 са ранените депутати, които са потърсили медицинска помощ. Най-сериозно е пострадал, според журналисте в Събранието, лидерът на Алианса на албанците и бивш кмет на Струга – д-р Зиедин Села.

Сред битите депутати е и Радмила Шекеринска от СДСМ, която според очевидци е била влачена за косата.

Три линейки са пристигнали в Събранието и оказват медицинска помощ на ранените Зоран Заев, Дамян Манчевски, Максим Диметриевски и д-р Зиедин Села, твърдят депутати.

Част от пострадалите сами са отишли в градската болница, която се намира непосредствено до парламента.

Според Дамовски организаторът на протеста пред парламента е призовал да бъдат блокирани страничните му входове, за да не се позволява на депутатите да излязат от сградата.

Според присъстващи с шокови гранати МВР е успяло да спаси новоизбрания председател на парламента Талат Джафери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
10
 
! Отговори
ЦК на Либерстите преди 6 години
Пляскането на депутати е признак за превишена доза либерална демокрация!
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
93 АААХАХАХАХАХХААХХА....Я се запознай с обстоятелствата защо е потънал руският товарен кораб край Босфора днес, а? Веднага в *** ви глави изниква надеждата че някой го е потопил нарочно.
68
5
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Браво на братята македонци. Явно хайдутлъкa при тях не е умрял. Истински наследници на българските ни предци.
67
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бочката пише уплашен коментари във фейсбук. Страх го е Бочката, българите да не се събудят като македонците и да не ги изметат от парламента и да ги пратят на бунището на историята. Българите са много прости, но са още по-бедни, така че дори на най-простият човек му идва акъла, рано или късно.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
93 Някакъв друг кораб от Африка го е ударил заради мъгла и руският е получил пробойни, но докато е потъвал всички са спасени. Айде пак злорадствай!
65
4
 
15
 
! Отговори
:) преди 6 години
Днес.бг защо не написахте днес за потъналият в Черно море руски военен кораб?
64
1
 
19
 
! Отговори
Щ преди 6 години
Бг олигархичната власт е в паника . Дълбока паника ги е обзела не дай си и тук стане нещо такова да им се разтури аиляка и спокойствието и да не може да се наслаждават на краденото .
63
2
 
16
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Така се прави бе ***, а не като теб вече 7 века робство!
62
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми имаше изобори преди месец бе, къде бляхте??? Сега ви виновен избраният.
61
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И румънците, и сърбите, и гърците и македонците се оказаха много по-читав народ от нас, българите. На Балканите според мен най-простите народи сме ние, българите ,и турците. Само ние сами си търсим белята, защото сме прекалено прости.
60
2
 
12
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
До 7 Бизнесмен: Не съм Сотаджия и никога няма да бъда,а съм професионален охранител ,но не измамник като назоваващите се "бизнесмени" в БГ. Имам достойна професия и се гордея с това въпреки всичко, и ниският ми доход се дължи на такива като теб,които богатството им е отчасти свързано с експлоатацията на служителите си, но скоро ще дойде краят на това,не че пожелавам да сте бедни,но по малко злобни и да се научите на уважение ,а не да се чудим как да ви пази човек,като си"сваляте главите"с др...
59
3
 
13
 
! Отговори
тъп атакист преди 6 години
ТУКА ГЕПАНЕ НА МИЛИОНИ, ВДИГАНЕ НА ЦЕНИ ДИ ТАВСНА БЕЗ НУЖДА, ПУДЕЛИ И ВИНКЕЛИ И МУТРИ ПАК ВЪВ ВЛАДТТА И САМО СПАНЕ И ЗЯПАНЕ
58
4
 
22
 
! Отговори
... преди 6 години
Не че нещо, ама ние дме най-тъпите! Наще заслужават разстрел.
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искахте "демокрация", а получихте мор и ислямизация. Айде, яжте му главата сега. Сами си го пожелахте и българи, и македонци, и всички на Балканите. Много сте нискоинтелигентни.
56
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО!!!!!!!!! БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ПРОСТИЯ НАРОД В ЕВРОПА ЩОМ ПРЕИЗБРАХМЕ ПЪЛНИЯ ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК БУДА ЗА 3-ТИ ПЪТ!НИКОГА НЯМА ДА ГИ СТИГНЕМ НИТО МАКЕДОНЦИТЕ НИТО СЪРБИТЕ НИТО РУМЪНЦИТЕ!!!МАКЕДОНЦИТЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ НЕ СА БЪЛГАРИ ТОВА Е!
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано се оправят по-бързо, че все пак са ни комшии ... колкото и да са *** откровено казано
54
2
 
7
 
! Отговори
Бай Рашо преди 6 години
Скоро ще настъпи и у нас деня когато ще се появи подобен Талат Джафери,но не като председател на Парламента, а като - Министър-председател !Тогава ще ги видим как на тези жалки малолетни драскачи по форумите,"***" ще опънат цялата им женска рода, а те ще гледат и подсмърчат от страни - безучастно . . .!?
53
1
 
17
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Планът на САЩ за разбиване на Балканите и създаване на ислямски държави действа!Абсолютната лудост да бъдат създадени Босна,Косово и сега разцепена Македония продължава!То още през 1998г в доклад на ЦРУ се казваше,че нациите на Балканите са перспективни-албанци и турци и неперспективни-сърби,македонци и българи.Та перспективните следва да се толерират,а неперспективните-да се неглижират.Ами не се е променило нищо от тогава!
52
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до атакиствдигнаха ли ти заплатата рубладжиите
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заблудени шматки, едните се кланят на Йерусалим другите на Мека, време е европейска да се върне към свите корени...85953