8 депутати ранени в Скопие, протестиращите – изтласкани

Три линейки са пристигнали и оказват помощ на ранените
Обновена: 27 апр 2017 22:52 | 27 апр 2017 22:49,
216

Снимка: Twitter, Радио Свободна Европа

Специални части влязоха в пресцентъра на парламента и успяха да изблъскат протестиращите, съобщи "Фокус", като се позова журналист в сградата на парламента.

Според Александър Дамовски в момента специалните части са блокирали пресцентъра, където се намира и пребитият лидер на Алианса на Албанците д-р Зиедин Села.

От пресцентъра се чуват блъскания и тътнежи.

Най малко 8 са ранените депутати, които са потърсили медицинска помощ. Най-сериозно е пострадал, според журналисте в Събранието, лидерът на Алианса на албанците и бивш кмет на Струга – д-р Зиедин Села.

Сред битите депутати е и Радмила Шекеринска от СДСМ, която според очевидци е била влачена за косата.

Три линейки са пристигнали в Събранието и оказват медицинска помощ на ранените Зоран Заев, Дамян Манчевски, Максим Диметриевски и д-р Зиедин Села, твърдят депутати.

Част от пострадалите сами са отишли в градската болница, която се намира непосредствено до парламента.

Според Дамовски организаторът на протеста пред парламента е призовал да бъдат блокирани страничните му входове, за да не се позволява на депутатите да излязат от сградата.

Според присъстващи с шокови гранати МВР е успяло да спаси новоизбрания председател на парламента Талат Джафери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
10
 
! Отговори
До 52: преди 6 години
Съгласен съм с теб, че трябва да мислим за своите територии, отколкото за Македония.Ако има инвестиции за Североизточна и Северозападна България, цялата страна ще дръпне много.Цяла Северна България е райска територия.А Македония не е наш проблем, те просто не ни признават за братя.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам проблема на фиромците с този албанец. В конституцията на измислената държавица Македония изрично е посочено, че всеки македонец има право да говори на майчин език.
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО!!!!!НИКОГА НЯМА ДА ГИ СТИГНЕМ МАКЕДОНЦИТЕ НИКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МАКЕДОНЦИТЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ НЕ СА БЪЛГАРИ ТОВА Е!!!!!!!!!!!!!
47
2
 
15
 
! Отговори
мани корумпе преди 6 години
ББ изпадна в истерия пише във фейса ченгесарски глупости за някакви си провокации,а ако стане напечено пръв ще избяга в щатите като Ф.Маркус с 5те милиарда!
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тук кога?
45
1
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
ДО 63 Герберасте, не те ли е срам да прави твоя вожд Тиквата правителство с Волен? Нали до оня ден го имахте за луд, за фашист? Как сега Тиквата се коалира с него? Що всички герберасти бяхте предадени по този начин? Кажи, бе, ***?
44
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имате възможност, взимайте и дисагите и бягайте в Европа или в някоя бяла държава. Хората на Балканите са много ниско интелигентни и примитивни и са неспособни да живеят в мир. Спасявайте се поединично някъде в бяла държава, преди да е станала войната.
43
1
 
7
 
! Отговори
S3 преди 6 години
Евала Македонци лъвче сте.Вчера ви съветват днес го проведохте на практика наученото.Бг гетото да гледа и се учи как се прави.
42
1
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 53 Ахааа..значи тоя *** Миленковски, дето начупи паметната плоча на българските войници в Македония беше викаш Ислямист?Не думай!
41
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Македонци и шиптъри няма как да живеят заедно.Логичното просто се случва!Количествените натрупвания минават в качествени изменения,както се казваше едно време.
40
2
 
30
 
! Отговори
Защо ни е Македония? преди 6 години
Тука постоянно се пишат патриотарски драсканици как трябвало да си вземем Македония.Това са изявления без грам логика и мисъл за бъдещето. За какво са ни тия чукари пълни с ниско образовани и звереещи македонци и албанци - така прибавяме още проблеми?Вместо да губим енергия и ресурси за тия диваци, нека да си стегнем и оправим цялата Северна България - плодородна земя и отлични местоположение. Североизтока у нас се нуждае от реална помощ, а ние сме се закахърили за онези, които не ни уважават
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това в България вече сме го правили ... време беше и те да минат по нашия пъткомунистите докато не бъдат наритани не мирясват !
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце вече апелира за спокойствие в любимия му фесбук, нащи май много ги страхуват нещо такива събития
37
6
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Да кажеш, че македонецът ми е брат, е все едно да кажеш, че потурченият българин ми е брат, след като и двете съсловия са се отрекли да бъдат българи, но знаейки че са българи!Не ме занимавайте с ***, бе!
36
3
 
8
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Бас държа,че Заев сам си е сцепил главата-вехти сорошки номера!Иначе не за цепене,ами за рязане му е.То не че и другите са стока,ама ислямизацията е лошо нещо,хеле албанската!
35
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоо македонците по тихо че бугаретата спат ше ги събудите! Кви са тия гюронтии бе? Опищехте маалата. По тихо не дигайте шум че бугаретата спът зимен сън още не са разбрали че е дошла пролетта. Ше разберат чак като им дигнат токо водатат парното газта и тогава ше се събудат протегнат свалът гачите и разтворат бузките. А патриотарите и оня с пожарникарскио *** ше им го бутнат лекичко между бузетата.
34
4
 
3
 
! Отговори
До анонимен 31 преди 6 години
Мечката когато играе у комшиите чакай ги и вас.Единни балкани,това е логичното противодействие на налагания шанташ.
33
1
 
6
 
! Отговори
Бай Рашо преди 6 години
До ГюнтерНаистина е така, друже !ГОТОВАНЦИТЕ на татко и мама в България, които родителите им ги хранят и издържат в къщи /без да работят и учат/ са иначе големи философи пред компютрите си . . .
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това в България вече сме го правили ... време беше и те да минат по нашия път комунистите докато не бъдат наритани не мирясват !
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво от това? Без албанците не може да стане правителство.Утре Али Ахмети ще изкара изкара албанци с автомати и Македония просто ще я разделят.Македония просто няма бъдеще.