Борисов към Скопие: Приятели, колеги, успокойте Македония!

"Когато има подобни ексцесии и кървища, не можем да не бъдем разтревожени"
Обновена: 28 апр 2017 11:01 | 28 апр 2017 10:24,
87

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призовал в серия разговори политическите лидери на Македония да загърбят чувствата си един към друг и да успокоят страната. 

Снощи президентът на Македония Георге Иванов, бившият премиер Никола Груевски, лидерът на социалдемократите Зоран Заев разговаряли с Борисов по тяхно искане. Пред тях той настоял да намерят политически изход и да успокоят страната.

Още по темата

"Цялостта на Македония и пътят й към ЕС и НАТО са жизнено важни за България. Призовал съм ги като приятели и колеги, като хора, с които се познаваме отдавна, да загърбят чувствта си един към друг и да отидат да направят така, че да успокоят Македония и да си свършат работата, защото всички в Македония чакаме те да си изпълнят критериите", каза Борисов в парламента. 

Той призна, че като всички е разтревожен от това, което става в Македония. По време на разговорите си с макенодските политици Борисов им дал пример с България - как като има напрежение, се подава оставка и се отива на избори. По същият начин, каза лидерът на ГЕРБ, постъпиха и във Великобритания, и в Италия. 

"Когато има подобни ексцесии и кървища, нещо напълно неприемливо в парламент на една държава, която подкрепяме, не можем да не бъдем разтревожени", каза още Борисов. 

Той беше категоричен, че е много важно България да е пример за стабилност и нормални отношения. "Когато имаме нагледен пример, виждаме колко е важно да е съобразяваме с избора на народа. Ако прии нас имаше други резултати, щяхме да сме опозиция и да оставим БСП да управялва", обясни лидерът на ГЕРБ и даде пример за това как с президента Румен Радев са изградили нормални отношения. 

"Много пъти от ГЕРБ сме били упреквани в задкулисие заради толерантност към ДПС. Българският етнически модел е модел на толерантност и зачитане и премине ли се границата, се стига до тежки напрежения", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов беше категоричен, че България, с твърда позиция от всички институции, не трябва  да допуска намеса  във вътрешните работи на страната. 

"Трябва така да водим политиката си българските политици, че да не се налага да ни дават акъл. Защото сега виждате всички са разтревожени и пряко се месят във вътрешните работи на Македония", каза още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Тиквата усеща всенародната любов и добре знае че скоро и него така ще го млатиме и е притиснен!
61
0
 
1
 
! Отговори
до Рали преди 6 години
А помниш ли какво чудо беше по времето на Орешарски?Ако не помниш в YOUTUBE има стотици клипове на които се вижда как полицията млати протестиращите!Ако не бяха платили тогава извънредният "труд"-побойте над протестиращите къде щяха да са сега Орешарски ,Станишев и Пеевски?Заради това дето направиха тогава полицаите никога няма да ги уважавам!Петдесет хиляди полицаи,жандармеристи и метални огради опазиха депутатите от народната любов.Така беше.
60
2
 
3
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Абе тикво проста и тебе скоро ще те бият
59
3
 
3
 
! Отговори
сик преди 6 години
Рапонья дава акъл, как може да даваш нещо което го нямаш ?!?!?
58
0
 
7
 
! Отговори
камен преди 6 години
Я , как всички на Борисов звънят , защо не на президент и премиер , но позицията на Борисов е правилна , в Албания чакат само някаква провокация за да нахлуят , следват Косово , Черна гора , естествено с "мълчаливата" подкрепа на сащ !!!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх лозе пази! Вие как ще успокоите Б народ за толкова кражби?
56
3
 
7
 
! Отговори
Милен преди 6 години
Аз пък питам в качеството на какъв е звънила тиквата Боко,та все той още е Никой!
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен в България ако се стигне до такива крайности, ще е от глад, а не от национализъм! Лихвите по кредити падат, ама ток вода и храна ще поскъпват в пъти повече, а заплатите няма да мърдат, щото на европейците не им изнася да плащат повече
54
7
 
7
 
! Отговори
Kit Chelin преди 6 години
Спокойно и сигурно е сега в България. За това е по добре сегашното правителство да управлява, отколкото другаря Борисов. Само за 4 месеца те постигнаха 1.5 млр. лв. излишък, което означава че гербаджиите са съставили и приели нереално занижен бюджет за да се хвалят с преизпълнението му в края на годината. Докога ще търпим такива наглеци и лъжци, които да управляват България. Усвоиха едва 3 % от осигурените от "експеримента" Орешарски 32 млр. лв. от евр. фондове. Да не говорим, че обещанията ням
53
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Женчо сдаде багажа !!!
52
2
 
12
 
! Отговори
jimmy преди 6 години
тиквуний изглежда ***:) сигурно се сеща за народната любов към предателите соростутки
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте да нахлуваме и да си я превземаме Македония! Сега е момента!
50
1
 
8
 
! Отговори
,,p преди 6 години
кой ти е приятел и кой ти е колега бе, банкянски.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците не могат да опазят съюзника си Сирия, че САЩ и Израел ги бомбят когато и където си поискат, ти Македония искаш да опазят.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още едни съседи ни правят показно как се правят нещата. Преди това бяха румънците. В България е нужно нещо такова, само че на много по голям мащаб, защото тук всичко е толкова много прогнило, че само с протести не става. Как е възможно до такава степен да спим и търпим един открит и ясен на всички геноцид?? Една мафия, която си има собственна държава, тотална и абсолютна 100% корупция, изравнена вече с Африка по бедност страна. До кога съседите ще ни отварят очите??
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега е момента да си вземем Македония, без Албанците
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо го дават по телевизята тояр нищо смислено не казар само си изгубих времето заради тоя вече и телевизия не гледам навсякъде го тикат.
45
3
 
4
 
! Отговори
Руски троле преди 6 години
Макетата вече нямат държава,щяха да имат ако бях влезли в ЕС ,ама руските им братя дръпнаха ръчната и със това запалиха етническата им карта,сега ще разделят Македония на две,албанска и мелезите .Пак казвам няма държава във ЕС която да е изгубила територия или да е на път да престане да съществува.Да благодарят на Руските спасители за състоянието си
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ние да не поискаме българския като оициален език в турция аааа ?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато малцинството се превърни във мнозинство или се долближи до мнозинството има право да поиска и официализира езикът и традициите си .Съжалявам но вашите крадливи политици ва доведоха до тоз хал ,продавайки вас ,религията и традициите ви.Айде сега патриотите да ва спасят