Борисов към Скопие: Приятели, колеги, успокойте Македония!

"Когато има подобни ексцесии и кървища, не можем да не бъдем разтревожени"
Обновена: 28 апр 2017 11:01 | 28 апр 2017 10:24,
87

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призовал в серия разговори политическите лидери на Македония да загърбят чувствата си един към друг и да успокоят страната. 

Снощи президентът на Македония Георге Иванов, бившият премиер Никола Груевски, лидерът на социалдемократите Зоран Заев разговаряли с Борисов по тяхно искане. Пред тях той настоял да намерят политически изход и да успокоят страната.

Още по темата

"Цялостта на Македония и пътят й към ЕС и НАТО са жизнено важни за България. Призовал съм ги като приятели и колеги, като хора, с които се познаваме отдавна, да загърбят чувствта си един към друг и да отидат да направят така, че да успокоят Македония и да си свършат работата, защото всички в Македония чакаме те да си изпълнят критериите", каза Борисов в парламента. 

Той призна, че като всички е разтревожен от това, което става в Македония. По време на разговорите си с макенодските политици Борисов им дал пример с България - как като има напрежение, се подава оставка и се отива на избори. По същият начин, каза лидерът на ГЕРБ, постъпиха и във Великобритания, и в Италия. 

"Когато има подобни ексцесии и кървища, нещо напълно неприемливо в парламент на една държава, която подкрепяме, не можем да не бъдем разтревожени", каза още Борисов. 

Той беше категоричен, че е много важно България да е пример за стабилност и нормални отношения. "Когато имаме нагледен пример, виждаме колко е важно да е съобразяваме с избора на народа. Ако прии нас имаше други резултати, щяхме да сме опозиция и да оставим БСП да управялва", обясни лидерът на ГЕРБ и даде пример за това как с президента Румен Радев са изградили нормални отношения. 

"Много пъти от ГЕРБ сме били упреквани в задкулисие заради толерантност към ДПС. Българският етнически модел е модел на толерантност и зачитане и премине ли се границата, се стига до тежки напрежения", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов беше категоричен, че България, с твърда позиция от всички институции, не трябва  да допуска намеса  във вътрешните работи на страната. 

"Трябва така да водим политиката си българските политици, че да не се налага да ни дават акъл. Защото сега виждате всички са разтревожени и пряко се месят във вътрешните работи на Македония", каза още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
4
 
! Отговори
Великиот аскер преди 6 години
А Божо Димитров вече завзема позиции около масата нахлупил е и камуфлажна шапка с Перушинана първо място ще е Веждичакта да чукат наздравици
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето тъй искат да ги натикат в ЕС и НАТО ама макетата отдаван отсвириха Шоррош а тоя най-добре да си мълчи, че и на него няма да му се размине ще се търси сметка и за ставащото в България. Чакаме българска партия в турския парламент да има.
40
0
 
10
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
На официален турски се гоеори в Турция.който много иска само на турски , моля на югоизток спокойно ще си го плещи. По конституция у нас българския е официален и е нормално с преобладаващо българско население. В Турция има български села , но кой е разрешил да си говорят свободно езика ни ?
39
7
 
2
 
! Отговори
ПРО РУСКИ ДРИПИ преди 6 години
Нали Русия ги пази,нали синовете на великата мечка са им братя,айде сега да ги спасят от албанските главорези ,нали Русия не изоставя своите братя хаха,и какво стана като са с Русия,ни *** не изгубиха държавата си ,нима Сорос е виновен или бежанската вълна ? Все още няма страна във ЕС която е изгубила територията си или е на път да престане да съществува със познатото си име.Сега ревнали ЕС да се намеси щооооо???
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цялостта на Македония и пътят й към ЕС и НАТО са жизнено важни за България." А, сега разбирам.Скарват братята макета с *** албанци, спретва се една гражданска война и изведнъж Америка идва и с мирните бомби ше ги успокои .След руините се започва зарибяваката с велият европейски път .
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо турците във БГ да не поискат турския като официален език ,дайте ми един факт за да не го направят? И кой е виновен за това ? Кой ги дразни,кой ходи по джамиите и им прави панаири за няколко гласа повече,кой ходи по границата и бие жените им ? КОЙ-Борисов,Пеевски,Гергов ,Доган и патриотите.Всичката тази каша я забърка КОЙ,сега е момента българските турци да поискат автономия
36
0
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Но това не ти гарантира Борисов, че като се преизбереш, след изборите няма да има напрежение;))) То дори може да се увеличи драстично и стане много по-голямо, отколкото е било преди изборите и преди отново да се преизбереш;))) Сиреч изборите не са Панацея, при една абсолютна прогнила политическа партийна система и разрушена Държавност.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На фона на задаващата се етническа война в 'Македония' правителството от фашисти в България изглежда все по опасно за българите и дразнещо малцинствата .Ако Бойко продължава да краде със патриотите ще запали етническа война и тук
34
0
 
7
 
! Отговори
Жалю Жабев преди 6 години
Е сега ако не бяхме нарезали танковете можеше да идем да ги поуспокоим, ама с тия 2 БТР-а дето са ни останали и до границата не можем да стигнем.
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мисля, че народът мрази Борисов. Избра си го, около парламента хората си джиткат и пият бира по пейките, патаклама няма. Идилия.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само стойте та гледайте,скоро и тук мюсюлманите ще поискат 2 официален език!Интересно ми е ако това се случи ....колко българи ще изскочат на протести....Иначе тези призиви са си в духa на мишката Б.Б....Успокояването на обстановката ще означава,че всичко искано от албанците се приема...И Македония просто вече няма да е Македония,но пък ще има "мир" в съседите,а Бочето ще е миротвореца
31
4
 
0
 
! Отговори
до оня коментар преди 6 години
Аве как си съчиняваш само!Преди месец имаше предизборна кампания и Борисов въобще не е бил отговорен за това какво правят патриотичният фронт и всеки друг...
30
0
 
10
 
! Отговори
а ся де преди 6 години
Успокойте Македония, че и у нас има много за биене! Че те македонците като цяло са си българи-да не внесат македонските нрави и у нас,че....Затова-осъждаме всяка форма на насилие, ала-бала,че иначе- току виж следващия път вече няма само платените провокатори да превръщат протестите в хора, уж да протестират с "родно българско хоро, та да се засрамят политиците"...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония съществува само на документи,там вече е Албания,въпрос на време е да се поправи документира този факт.Тази територия ще бъде разцепена в най добрия случай ако ли не Албанците я взимат цялата защото моментът назря а Русия няма опция освен да спаси малка част за себе си.
28
10
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Спокойният и уравновесен тон на нашият пръв държавен и партиен ръководител ще внесе значително успокоение в развихрилите се политически страсти на съседната намира страна.Съвсем заслужено ще бъде предложен и в скоро време ще получи Нобеловата ​награда за мир!
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквуна се притесни, че и у нас може народа да реши да му разцепи веждата.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво двуличие на Борисов,само до преди месец неговия коалиционен партньор В В Симеонов ходеше по границата с Турция и удряше жени като със това създаде опасност от етнически конфликт ама тогава Борисов мълча а сега се е притеснил радетелят за демокрация и човешки права.Македонците запалеха мотора на етническата непоносимост а Бойко е притеснен да не пламне пожар и в БГ за който той и патриотите ще носят вина заради заигравките с етническата карта на БГ
25
0
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 години
Албанците бавно превземат Македония и на Македонците им кипна вече ....
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ Е ЛИ РЕДНО САТО ОБЕКТИВЕН И ДЕМОКРАТИЧЕН САЙТ ДА НАПИШЕТЕ ,ДА РАЗКРИЕТЕ НЕЩО ЗА НОВОТО БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ ПРОИЗВЕДЕНО ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ И ТАЗИ ГОДИНА , НАМЕРЕНО В СКЛАДОВЕТЕ НА ИДИЛ . СЪС САМОЛЕТИ ЛИ Е ДОСТАВЕНО ? КОЙ ТЪРГУВА С ИДИЛ ? НЕЩО ЗА ДАТСКИЯТ КОРАБ АКОСТИРАЛ В ДЖЕДДА НА 4 АПРИЛ НАТОВАРЕН С БЪЛГАРСКО ОРЪЖИ ЕЗА 1ОО МИЛИОНА ДОЛАРА . РАЗЧИТАМ ЧЕ КАТО РАДЕТЕЛИ ЗА ,,СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ДЕМОКРАЦИЯ,, ЩЕ НАПРАВИТЕ ПОДРОБНИ РАЗКРИТИЯ . ОЧАКВАМ С НЕТЪРПЕНИЕ .
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв миротворец, като Борисов, спокойно може да отиде да успокоява и Ким чен Ун. И без това си приличат, по слагачеството на медиите си.