Борисов към Скопие: Приятели, колеги, успокойте Македония!

"Когато има подобни ексцесии и кървища, не можем да не бъдем разтревожени"
Обновена: 28 апр 2017 11:01 | 28 апр 2017 10:24,
87

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призовал в серия разговори политическите лидери на Македония да загърбят чувствата си един към друг и да успокоят страната. 

Снощи президентът на Македония Георге Иванов, бившият премиер Никола Груевски, лидерът на социалдемократите Зоран Заев разговаряли с Борисов по тяхно искане. Пред тях той настоял да намерят политически изход и да успокоят страната.

Още по темата

"Цялостта на Македония и пътят й към ЕС и НАТО са жизнено важни за България. Призовал съм ги като приятели и колеги, като хора, с които се познаваме отдавна, да загърбят чувствта си един към друг и да отидат да направят така, че да успокоят Македония и да си свършат работата, защото всички в Македония чакаме те да си изпълнят критериите", каза Борисов в парламента. 

Той призна, че като всички е разтревожен от това, което става в Македония. По време на разговорите си с макенодските политици Борисов им дал пример с България - как като има напрежение, се подава оставка и се отива на избори. По същият начин, каза лидерът на ГЕРБ, постъпиха и във Великобритания, и в Италия. 

"Когато има подобни ексцесии и кървища, нещо напълно неприемливо в парламент на една държава, която подкрепяме, не можем да не бъдем разтревожени", каза още Борисов. 

Той беше категоричен, че е много важно България да е пример за стабилност и нормални отношения. "Когато имаме нагледен пример, виждаме колко е важно да е съобразяваме с избора на народа. Ако прии нас имаше други резултати, щяхме да сме опозиция и да оставим БСП да управялва", обясни лидерът на ГЕРБ и даде пример за това как с президента Румен Радев са изградили нормални отношения. 

"Много пъти от ГЕРБ сме били упреквани в задкулисие заради толерантност към ДПС. Българският етнически модел е модел на толерантност и зачитане и премине ли се границата, се стига до тежки напрежения", каза още лидерът на ГЕРБ. 

Борисов беше категоричен, че България, с твърда позиция от всички институции, не трябва  да допуска намеса  във вътрешните работи на страната. 

"Трябва така да водим политиката си българските политици, че да не се налага да ни дават акъл. Защото сега виждате всички са разтревожени и пряко се месят във вътрешните работи на Македония", каза още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
04.05.2017 - камъни, тухли, павета, винкели, колци, оръжие и кой каквото има под ръка - честито на печелившите в нс
1
7
 
8
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 6 години
Македония си е едно буре с барут. И май фитила вече го подпалиха. Ама да видим