Борисов зове: Разум, спокойствие и единение в Македония!

Председателят на ГЕРБ разговаря с македонския президент
28 апр 2017 08:45, Елка Василева
97
Борисов зове: Разум, спокойствие и единение в Македония!
Раненият председател на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев. Снимка: Reuters

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с македонския президент Георге Иванов, съобщи пресцентърът на партията.

Още по темата

По време на разговора Борисов подчерта, че демокрацията не допуска насилие, и призова за разум, спокойствие и единение в Македония.

"Това е необходимо на всеки народ и във всяка държава", подчерта Борисов.

От своя страна президентът на Македония Георге Иванов изрази пред бъдещия премиер Бойко Борисов благодарност за съпричастността на българския народ, се казва в съобщението на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел телефонни разговори и с лидерите на СДСМ Зоран Заев и ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

От българска страна ще продължава постоянното наблюдение на процесите в Република Македония, въпреки че към момента няма непосредствени рискове за нас. Това е оценката на ситуацията след консултативна среща в МВР с участието на вицепремиера Стефан Янев, вътрешния министър Пламен Узунов и ръководителите на структури от сектора на сигурността. 

Над 70 души бяха ранени при сблъсъците в македонския парламент, избухнали след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикво, за Македонците ревеш, а твоя народ ЕБ.Ш
14
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Борисов, да не си мислиш,че макетата са като твоя мат"рял? "Търпението е прекрасно качество,но живота е твърде кратък за де се търпи дълго"!
13
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случил си на материал ти. Материал дето бачка по 12 часа за 500 лв. заплата, търпи безумните кражби, ненормалното покачване на цените на всички стоки, престъпното ограбване от страна на държавата и банките, престъпността, наглостта на политиците... Стадо сме ние, овце за стригане. Малка Македония направи минималната пенсия 206 евро, а пенсионерите с минимална пенсия получават безплатно лекарствата си независимо от цената им, а българските пенсионери преживяват скотски с 80 евро месечно. ***, поне си мълчи бе! Що за наглост е да говориш за правов ред и демокрация на фона на престъпленията, ко
12
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на македонците ,показаха среден пръст на Со-р-ос за разлика от бул-гар-ската порода балканска ОВЦА !
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мога да ви кажа че тиквата с никой нее провеждал тел. разговори - това са долни лъжи, а и тиквака ще яде дървото
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце се нас-ра да не му строшим и на него главата куха
9
0
 
30
 
! Отговори
1234 преди 6 години
недей много да знаеш че както е изгладнял народа да не ти се случи същото или разчита винкела да ги избута . Да ама тогава няма да са бабички
8
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А *** мълчи, все едно са му отрязали езика. Сигурно опорните точки се бавят, в Москва са запразнили.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантически братя по кражба и национално предателство ! Ислямизират и циганизират държавите си в полза на Запада. Подменят коренното християнско и православно население с шиптъри и *** по заповед на Брюксел и Вашингтон. Факт !
6
0
 
37
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Зоран Заев е същият национален предател и слуга на чужди интереси, какъвто е Бойко Борисов. Затова се подкрепят.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията допуска насилие, и още как. Борисов си прави вятър на устата.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички трябва да си дадат сметка, че македонците никога няма да позволят там да се говори официално на албански . Русия е на страната на македонците , няма да допуснат ново Косово . Изобщо България също трябва да подкрепи Груевски и цяла Македония .А не Бойко да си пише любовни писма с предателят и албанският агент Заев.
3
2
 
26
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Баце го е страх и тук да не стане същото, обаче няма от какво да се притеснява, ние сме роби и ще си останем такива.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквочев се е смушил като плъх в Банкя и се моли, дано заспите - българи, да си дремят, да не поглеждат какво правят Македонците. Както винаги сме последни в надигането по много причини. Но ще стане защото *** е нагъл и все още се надява, че номерата ще му минават и сега. Безкрсйното му щастие да краде и лъже е на привършване. Единствено тъпотата му, слугинската му политика към ЕС и загубата на реалност колко се е сринала България, му дава фалшивата увереност, че ще ръководи докато умре.
1
30
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Много навременна и много правилна реакция от страна на Бойко Борисов! Добре, че тези неща в Македония не се случиха преди изборите, когато още не беше ясно, че ще имаме стабилно правителство.Браво!