Борисов зове: Разум, спокойствие и единение в Македония!

Председателят на ГЕРБ разговаря с македонския президент
28 апр 2017 08:45, Елка Василева
97
Борисов зове: Разум, спокойствие и единение в Македония!
Раненият председател на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев. Снимка: Reuters

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с македонския президент Георге Иванов, съобщи пресцентърът на партията.

Още по темата

По време на разговора Борисов подчерта, че демокрацията не допуска насилие, и призова за разум, спокойствие и единение в Македония.

"Това е необходимо на всеки народ и във всяка държава", подчерта Борисов.

От своя страна президентът на Македония Георге Иванов изрази пред бъдещия премиер Бойко Борисов благодарност за съпричастността на българския народ, се казва в съобщението на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел телефонни разговори и с лидерите на СДСМ Зоран Заев и ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

От българска страна ще продължава постоянното наблюдение на процесите в Република Македония, въпреки че към момента няма непосредствени рискове за нас. Това е оценката на ситуацията след консултативна среща в МВР с участието на вицепремиера Стефан Янев, вътрешния министър Пламен Узунов и ръководителите на структури от сектора на сигурността. 

Над 70 души бяха ранени при сблъсъците в македонския парламент, избухнали след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари