Борисов зове: Разум, спокойствие и единение в Македония!

Председателят на ГЕРБ разговаря с македонския президент
28 апр 2017 08:45, Елка Василева
97
Борисов зове: Разум, спокойствие и единение в Македония!
Раненият председател на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев. Снимка: Reuters

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с македонския президент Георге Иванов, съобщи пресцентърът на партията.

Още по темата

По време на разговора Борисов подчерта, че демокрацията не допуска насилие, и призова за разум, спокойствие и единение в Македония.

"Това е необходимо на всеки народ и във всяка държава", подчерта Борисов.

От своя страна президентът на Македония Георге Иванов изрази пред бъдещия премиер Бойко Борисов благодарност за съпричастността на българския народ, се казва в съобщението на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел телефонни разговори и с лидерите на СДСМ Зоран Заев и ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

От българска страна ще продължава постоянното наблюдение на процесите в Република Македония, въпреки че към момента няма непосредствени рискове за нас. Това е оценката на ситуацията след консултативна среща в МВР с участието на вицепремиера Стефан Янев, вътрешния министър Пламен Узунов и ръководителите на структури от сектора на сигурността. 

Над 70 души бяха ранени при сблъсъците в македонския парламент, избухнали след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най смешно ми беше когато един от протистиращите изригна Георги Иванов да стане цар на Македония както сме били!Симеон Сакскобургготски ви цар братя не го ли знаете учете история !!!
74
1
 
10
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
убеждавам се, че ББ е част от световния заговор за глобализация, загуба на национално самосъзнание и вменяване на чувство за безродност. Квото и да стане той все зове за мир и любов. Свободата Санчо е на върха на копието, а мир и любов без свобода не става, Г-н кандидат премиер номер 3 след като вече 2 пъти дезертира от властта по супер позорен начин :)
73
0
 
7
 
! Отговори
мда преди 6 години
Бойко както винаги го отрича самото време.Вчера същия калпазанин зовеше за бой по всички .Днес, демокрацията била ненасилие . И преди Живков изпадаше в смешни ситуации ,но Борисов просто е без аналог.
72
3
 
10
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Какво спокойствие бре шушон ! Така трябва ! Макетата не са дупедавци като нас ! Удри ! Ние сме на ред !
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Татариве да си го гледе просраниот газ и да не се занимаве со посебни антички народи, како Македонците и Шиптерите. Ние ке се разбераме помегу, а не како жолти азиати.
70
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов зове за спокойствие, защото ги е страх да не вземе българския народ пример от това което става. На Бойко и цялата му банда, включително БСП, ДПС и други криминални организации, им отърва да държат хората слепи и заблудени, за да могат спокойно да си развиват дейностите. Знаят че в деня в което наистина народа се вдигне масово, на тях ще им свърши тиранията. Само че за съжаление, на българите изглежда им харесва да живеят така
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко е точно за управител на Тиквешията - областта с административен център Тиквеш!
68
1
 
16
 
! Отговори
Македонците преди 6 години
ни ненавиждат, защото те са просто едни изостанали хора с комплекси. Боцко единствено го притеснява да не счупим и неговата глава тук, след 4 май. Боце, чакаш ли? Възрастен си, затова само ще ти искаме 5 милиарда обратно. Няма да се биеме.
67
0
 
16
 
! Отговори
на позиция преди 6 години
Дойде време Боко да дава акъл
66
2
 
7
 
! Отговори
на позиция преди 6 години
А Божо Димитров вече завзема позиции около масатана първо място ще е Веждичакта да чукат наздравици
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да зове страх ги е ама тука когато същото последва ще хвърчат глави, само с един бой няма да се мине. Да прокудиш половин България зад граница си е геноцид а не демокрация.
64
0
 
9
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
НИкакво единение ..Се едно ние да сме единни с нагли крадци менкани на власт след 1989 година ,ограбващи в момента над 60 000 000 000 живи евра с помоща на нагло престъпни групировки менкани на власт маскирани като ГЕРБ<БСП<ДПС и други.Интерпол да докладва кои са престъпниците менкани на власт в СОфия и СКопие и хайде у затворо ..
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се дразня, когато нашите политици - в случая академик Борисов почнат да оправят другите държави. Абе обърни внимание малко на българите, цъфнахе, че отидохме да съветваме Македония. Какъв е този идиотизъм не мога да разбера.
62
1
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
Докато пишите такива глупости- за Александър Македонски--животът върви, а Вие " македонците" чакате месията....
61
4
 
1
 
! Отговори
Krastev преди 6 години
Aleksandar Makedonski na europeiski marche. Bulgaria ke padne parva.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледаш Заев, мислиш за Бойко.
59
2
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Каузата за Македония е загубена, албанците са нужни на САЩ като жива сила в войната срещу Християните.Събудете се македонци и на барикадите ако не искате да ви управляват албанци.
58
0
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Предлагам да се приложи Македонския модел.Субуждаш се и виждаш кого са били.
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А преди 3 години друго плещеше срещу Ореха . как било нормално ,демократичнао . Лицемерие .
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен А ,,разумната ,,Тиква няма ли да я тричаш?