Експерти: Албанците започнаха създаването на третата си държава!

Отново имаме дестабилизация на Балканите, оценяват анализатори
28 апр 2017 11:52, Елка Василева
213
Експерти: Албанците започнаха създаването на третата си държава!
Снимка: БТА

Сблъсъците в Македония лесно могат да прераснат в етнически конфликт между македонци и албанци, заяви сръбският анализатор Зоран Драгишич.

"Това е последният удар, който, боя се, Македония няма да може да издържи. Беше въпрос на време кога ще се случи нещо подобно, което ще вкара Македония в агония. Боя се, че след това трудно може да се намери решение", каза Драгишич, цитиран в сръбския вестник "Вечерне новости".

Той припомни, че при разпадането на Югославия се случи нещо подобно, когато всеки отиде към своя лагер.

"Същото ще се случи и в Македония, страхувам се, че конфликтът между партиите на Никола Груевски и Зоран Заев ще премине в етнически конфликт между албанци и македонци", каза Драгишич.

Експертът Драган Симеунович каза, че главният въпрос е какво ще се случи с парламента, но е факт, че албанците са се придвижили в посока създаване на Велика Албания.

"Албанските екстремисти са готови да навлязат в Македония, това положение повече импонира на албанците, докато Европа не каже "против", но се съмнявам в това", каза експертът. Според него е сигурно, че албанските въоръжени сили няма да се активизират, докато масата не опита да направи нещо насила.

Според сръбските анализатори албанците са започнали създаването на своя трета държава на Балканите. Според Драгомир Анджелкович става дума за опит на албанските сили да разтурят Македония.

Съдржан Перишич смята, че в това си начинание албанците имат подкрепата на Запада и НАТО, иначе не биха се осмелили да предприемат такава стъпка.

Експертът Джевад Галияшевич оцени, че случващото се в Македония не е македонска, а балканска криза.

"Отново имаме дестабилизация на Балканите. Отговорни за тази криза са брюкселската администрация и правителствата на западните страни и НАТО. Креаторите на тази криза са точно на тези адреси", каза Галияшевич.

Според него Черна гора ще е следващата мишена и точно поради тази причина не се подписвало споразумението за демаркация на границата между Косово и Черна гора. 


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България трябва да получи и част от Източна Сърбия(Пирот,Бела паланка, Бабушница)
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До #133:Влез в Гугъл и прочети за албанците,за да видиш,че те са народ,мигрирал от района западното крайбрежие,на Каспийско море,като първо са били изтласкани къ Червно море,а след това,към Италийския п-в,докато накрая са били заселени в днешните земи,земите на Епир.

Цялата тази миграция е станала много преди да възникне Османската империя,по време на Римската империя.

Албанците са били ислямизирани,след завладяването им от османлиите,подобно на нашите помаци,след дълга съпротива.
167
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАКЕДОНЦИТЕ НЕПРИЗНАВАТ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ 2016-ТА И ТО ИЗБОРИ КОИТО СА ПРОВЕДЕНИ ОТ МАКЕДОНСКИ УПРАВЛЯВАЩИ!!!

СА НЕ ИМ ХАРЕСВА НО САМИ СА СИ ВИНОВНИ ЩОТО ЕДВАМ 50% СА ОТИШЛИ ДА ГЛУСУВАТ И ТАКА АЛБАНЦИТЕ СА ПОЛУЧИЛИ ДОСТА!!!

ИЗВОДА Е, ЧЕ ЩОМ НЕЗАЧИТАТ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ НАПЪЛНО Е РЕДНО ДА СЕ ОТДЕЛИ ПАРЧЕ ОТ МАКЕДОНИЯ!!!

ХРИСТИЯНИН СЪМ НО СЪМ ЗА ПРАВДАТА И ЗАЧИТАНЕТО НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ И АЗ НЕНАВИЖДАМ БУДА НО БУДА СПЕЧЕЛИ СРАВИНИТЕЛНО ЗАКОННО ЩОТО НАРОДО Е ПРОСТ!
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Сърбия все териториите са с малко,особено тези населявани с албанци.Погледнете във всеки сръбски форум,под статия за кризата в БЮРМ и ще видите,че много сърби смятат все още Македония за"сръбска зимя".Дори мълчанието и мъдрата политика на София им пречи,казват"бугарите мълчат и си точат ножа".Българите,винаги сме им пречели,защото Сърбия/Южна/,е цялата върху български земи.Стефан Душан е царувал само20-ина години по част от българските земи,което не е достатъчно да се сътвори нация.
165
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това се случва на Балканите,защото сърбите,подтиквани от Русия,орязаха прават ан албанците,смятаха ги за хора от трета ръка,извършиха над тях геноцид и до днес,не са се отказали от недемократичната си политика към тях.Сърбия/Русия,сатанизират албанския етнос,както Русия ни плаши с "турското плашило",така и Сърбия равзяза албанското такова,над бившите югорепублики.Албанците живеят от векове по тези земи и със зачитане на правата им,може да се живее мирно с тях на Балканите.
164
5
 
6
 
! Отговори
Внимавайте преди 1 година
До Анонимен
Албанците няма да нападнат Македония ще чакат българите първо да се задействат.Тогава Турция ще тръгне да спасява Македония и ще се срещнат с Албанците и тогава вече няма да има България и Македония.
163
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До а кой!?

Заселените албанци в Македония, за които говориш, ги заселва там по-рано Сърбия, за да омекоти етническия климат в Косово и Черна гора. А всичко това става под диктовка на Русия. Югославия е създадена изкуствено за противовес на следвоенна Германия. И я създават предимно западняците. И запада е наливал предимно пари в тази изкуствена държава, макар, че и Русия... макар и по-малко и тя също. Помисли логично - никой не убива този, който в който е налял пари и този който му дължи пари.
162
2
 
5
 
! Отговори
а кой!? преди 1 година
а кой при разпадането на Югославия засели 120 000 албанци в БЮР Македония - нали западняците - това беше и целта им - кланяй се на исляма е създавай предпоставки за войни, за да продаваш оръжие и на 2-те страни
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както и при движението по пътищата,всички политически кризи се дължат на некадърно и престъпно управление!При нормално управление- относително единство между управляващи и народ- кризи и войни няма.Не случайно и управляващите ни след 1989г продажници,потомствени клат-ику-ристи,нек-адър-ници и престъпници се разтревожиха от "кризата" в Македония!Много добре знаят какво са направили и какво ги чака! И въпросът не е дали, а кога ще си получат заслуженото!По план от 9 млн да оставиш само 5 млн...
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албански балкански шнурчета...
159
4
 
14
 
! Отговори
Васо преди 1 година
Благословен да е Иван Костов, че има куража да откаже прием на бежанци от Косово. Та да не сме следващата жертва на албанска инвазия. И не да ревем за мир и ненамеса в Македония, а да подкрепим битката им срещу тая напаст. Да я отдалечим от границата си.
158
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toлкова ли сте слепи да не видите и да не схванете, че всичко това се случва още изначало заради сърбите. Първо те искаха чужди земи и заради тях се случва Втора балканска война, известна още като Междусъюзническа. Заради тях има държава Македония, а не област Македония в България. После им беше хубаво в Югославия и искаха да претопят всички и да налагат всичко сръбско над останалите народи. После водиха война с ВСИЧКИ и все искаха да не са те виновни. Сега ги е яд и те плащат за тия провокации.
157
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво може да чуем от сръбски коментатор,освен,че албанците са виновни за всичко.Истината обаче е друга,Сърбия води политика на омраза и потъпкване на правата не само на албанците,на всички несърби.Десетилетия наред,сърбите потискат правата на албанците и ги провокират,което доведе до конфликта в Косово.Сръбската лакомия за територии,предизвика кървавата война в разпадаща се Югославия,в която Сърбия е агресорът.Днес,тя е извор на нестабилност на Балканите,с намесата си в б.югорепублики.
156
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не виждаме новината за сблъсъка на два говедовоза в Босфора!
Руският е потънал!
155
4
 
11
 
! Отговори
хх преди 1 година
В последните 70 г. няма по-голям враг на България от ренегатите от фиром.
Техния антибългаризъм почива на основата на сърбоманията,а сърбия е държавата която ни е създавала и създава най-големи проблеми на България от освобождението до днес.
Колкото и парадоксално да звучи,албанците са били и са естествен наш съюзник,така че ще бъде грандиозна простотия да тръгнем срещу албанците и да защитаваме едни сърбомански лекета.
Във фиром има признати 7 малцинства,но не и българско,там българи няма.
154
2
 
15
 
! Отговори
борис преди 1 година
Днес албанците изживяват истинска демографска експлозия, имат по 5,6 до и 10 деца, народа им става все по-многоброен,много млади и динамични хора,албанския етнос е в страхотен подем.Същото е било с нас българите от 1830 до 1930 г.
А срещу албанците е изправен един изкуствено създаден народ,ке леши плюещи в собствения си извор.
Преди 15 г. спасявахме кре тените от фиром,дадохме им 120 танка с боекомплектите,артилерия,минохвъргачки,муниции и пр.а те 10 г. плюха,че боята на танковете не била убава
153
4
 
1
 
! Отговори
do 172 преди 1 година
Shto ne mlaknesh smeshen si
152
4
 
14
 
! Отговори
:) :) преди 1 година
пак в едни исторически фантасмагории се впуснахте. Гледайте сега какво се случва. Малко по глобално. Стъпи ли албански войник в макето, една руска въздушно преносима дивизия ще се стовари я македония а след нея и онзи любимия на грузинците чеченски батальон Изток, да озапти по негов си начин шипт ърите...по искямски :)
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ESTESTVENO I OCHEVADNO E CHE USA PODCUKLASVA ALBANCITE.TRYMP ISKA VOINA NA BALKANITE I SI KAZA TOVA.
150
0
 
43
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Вече граничим с Албания. Макетата са много тъпи парчета, закърмени с омраза към майка България. И докато си създаваха изкуствени врагове, истинския враг албанците ги завладяха отвътре, като троянски кон.