Националното съзнание на Македония ферментира!

Трябва да имаме позиция за случващото се там, смятат политолози
Обновена: 28 апр 2017 11:47 | 28 апр 2017 10:52, Петя Славова
26
Националното съзнание на Македония ферментира!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Македония е част от новата история на България. Мнението, че това е един народ в две държави, постепенно отшумява. Това виждане се промени. В момента политическото положение в Македония е толкова възпалено, защото ферментира националното им съзнание. Ако за Гърция и Турция можем да си премълчим, тук вече ние трябва да излезем с позиция, настоя в студиото на "България сутрин" политологът и изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

Още по темата

Според другия гост в студиото професор Михаил Константинов, експерт по изборни системи, трябва да помислим за интересите на македонците с българско самосъзнание и гражданство.

"Македония се намира в трагедия от грешки. Трябва да се погрижим за нашите българи там. Но трябва да има буферна зона между нас и Албания. Европа, в момента, не е съгласна да променя границите на държавите, но югозападната ни съседка се е разпаднала политически", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Гостите бяха единодушни, че гражданска война в Македония е напълно вероятна.

И добавиха, че бъдещият кабинет "Борисов 3" ще е изправен пред трудната задача със справянето с напрежението по западната и по южната ни граница.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз си мисля,дали западните господари не разпалват този етнически конфликт в Македония,като модел и начален пунк,за разпалване масово на такива конфликти из цяла Европа,с цел ,поради страха от една тотална етническа война,да се тушира обхваналото ЕС движение,за масови "екзити" и приемане веригите, на една федерализирана Европа - както се казва,роб,но жив,вместо свободен труп!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
Географ преди 6 години
Дали българо-албанската граница ще минава при Гостивар, по Вардарот или при Ключ, зависи само от акъла на античките македонци!
20
0
 
8
 
! Отговори
За всичко се плаща преди 6 години
Един ден за всичко се плаща. От 1991 до ден днешен македонските власти оплюваха България, българите, историята ни, културното ни наследство, разбиваха паметни плочи на български войници загинали за тяхната свобода. Сега им предстои да разберат какво е това ислямизация и албанизация. Един ден разбираш кои са ти истинските приятели ... но когато вече е късно и шиптарите са ти застанали изотзад ... а ти си в партер.
19
2
 
4
 
! Отговори
Здрав Разум преди 6 години
Не ни ли стига една граница с ислямска държава от югоизток, че да допуснем и втора такава от югозапад? Това ни очаква, ако нямаме адекватна, бърза и безкомпромисна позиция по това което става в Скопие. България трябва да защити с всички средства - включително военни сънародниците ни в Македония.
18
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
За разлика от Албания и Сърбия, ние продължаваме да се спотайваме из "историческите храсти" и да нямаме адекватна реакция по случващото се в Скопие. То се нарича гражданска война и в тази война едни от потърпевшите са 300000 наши сънародници - хора с българско етническо самосъзнание. Българската държава е на път за трети път да се отрече от тях - веднъж след Балканските войни, втори път след Втората световна и сега на прага на гражданската война. България следва веднага да помогне на своите.
17
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Нещата просто следват логичния си път. Тази т.нар. държава беше измислена за една нощ от Сталин и Тито, също както Крим беше даден на Украйна след като Хрушюов изпил няколко водки. Сега и в двата случая историята поправя грешките ... за съжаление късно и по трагичен начин. На територията наречена Македония живеят от столетия 3 етноса - албанци, сърби и българи. Нормално е всеки етнос да си припознае държавата и тази територия да се раздели. Друг е въпросът как това да стане без война и кръв.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега ако не се възползваме да сближим двете държави значи сме най-големите катили
15
0
 
2
 
! Отговори
da ne se mrazim преди 6 години
До АнонименМоже да се прочете книжката на французина Анри Пози "Войната се завръща". Там са описани потресаващи факти за зверствата при обезбългаряването на Македония от сърбите. Светът не може да живее без войни, за съжаление. Самият автор А.Пози е бил доста смел и не в съответствие с политиката на своята страна, бил е игнориран.
14
0
 
0
 
! Отговори
ХА, ХА преди 6 години
До АнонименБаси и плазмодия, вре се навсякъде и по всичко компетентенА ти да не си специализирано чехълче? И ти май раздаваш мнения пък никой не те кани в талавизора.
13
1
 
3
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
че нямаме позиция за Македония, защото бъдещия нов премиер на старо още не разполага със правителствения самолет и не е получил инструкции от Юнкера каква умна мисъл да изпраска.
12
3
 
7
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Тази измислена държава и население дето си е въобразило че е нация, просто е въпрос на време кога ще се разпадне. Албанците там знаят че са такива, а тия само още извънземни не са решили че са! Поне в Скопие още няма паметник на Великия Марсански Бог....А докато се правят на какво ли не, България ще се окаже на запад с албанска граница!
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние татарите не може да семесим в работите на най-великата нация. Наследниците на великия Александър Македонски са оправяли 10хил. години, ще се оправят и сега.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя най в ляво кога стана и политолог? Баси и плазмодия, вре се навсякъде и по всичко компетентен, а всъщност е голяма мижитурка.
9
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историческата истина излиза наяве. Митът за българския характер на Македония е развенчан.
8
6
 
16
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Каквото и да е случи - тоя Константинов всичко разбира. Няма такъв, честно! Повдига ми се да му гледам физиономията и да му слушам глупостите всеки ден.
7
1
 
37
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Е братя македонци! Не искате да сте българи!?Тогава ще бъдете албанци!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ферментира на баба им ракията, а всеки има право да се смята за какъвто иска живеем в свободен свят.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пък защо ги дават по телевизията, нaбили 5-6 депутата и тръгнаха да спасяват половин Македония. Дето се вика от мухата слон ще направят, всеки взел да дава акъли.Тия политолози трябва да ги разстрелят има си власти, нека властите да се иказват а тия да ходят да пасат овцете.
4
0
 
11
 
! Отговори
маке преди 6 години
нещо ферментация ли надушвам
3
10
 
2
 
! Отговори
Nikolov преди 6 години
U Makedonia ima umni lude. I sa mnogo inovativni progressivni.