От Сърбия за Македония: Това е проблем на всички нас!

Вучич призова за успокояване на ситуацията в Скопие
28 апр 2017 11:07, Елка Василева
78
От Сърбия за Македония: Това е проблем на всички нас!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Това, което се случва в Македония, вече не е само македонски проблем, а проблем на всички нас, които живеем тук, заяви сръбският премиер Александър Вучич.

Още по темата

Той призова гражданите на Македония да решават проблемите по мирен начин, предаде РТС.

Александър Вучич е разговарял по телефона снощи с лидерите от региона за ситуацията в Македония, включително и с Бойко Борисов, лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и председателстващия парламента на Албания Илир Мета. В тези разговори е било заключено, че успокояването на ситуацията е единственото възможно решение.

Според Вучич гражданите на Македония добре знаят и уважават начина, по който Сърбия се е отнасяла към гражданите на Македония, но и към държавата Македония.

По думите му това вече не е само македонски проблем, а става "проблем на всички нас, които живеем тук и е по-добре веднага да прекратим всички проблеми и да осигурим мир и стабилност за нашите деца".

"Моля всички в Македония – и тези, които са мои познати, някои и приятели, но и онези, които не познавам, да приемат това послание като добронамерено и отново да настъпят мир и сигурност за всички граждани на Македония, а в Сърбия винаги ще имате предан и искрен приятел", подчерта Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този с ума сашьол.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен22 ЕС се правят на недоразбрали,защото не желаят конфронтазия с лудите сърби,които като нищо,могат да запалят,заедно с агресора Путин,нов,още по-кървав ,самоубийствен конфликт на Балканите.Затова,сърболята ще си седят в чакалната повече и от Турция и ще получават от Брюксел само учтиви обещания.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен29 До 14От всички древни народи,живяли по нашите земи,само траките не са оставили писменост,тъй като са ползвали вероятно,гръцката такава.Народ,който няма своя писменост,не оставя трайни следи след себе си.Но това не означава,че никога не го е имало.Безбройни са артефастите,вкл. и описанията на древни автори,които доказват,че траките са вили велик народ,който е имал силна държава,култура,традиции и развити занаяти,строителство...
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен От всички древни народи,живяли по нашите земи,само траките не са оставили писменост,тъй като са ползвали вероятно,гръцката такава.Народ,който няма своя писменост,не оставя трайни следи след себе си.Но това не означава,че никога не го е имало.Безбройни са артефастите,вкл. и описанията на древни автори,които доказват,че траките са вили велик народ,който е имал силна държава,култура,традиции и развити занаяти,строителство...
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сръбе на връбе! По пет на нож...
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Като са тракийско племе илирите, защо не говорят на тракийски (български) както всички останали народи на Балканите, а, умнико?
22
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен22 Русия мъти водата на Балканите,а Сърбия,се надява чрез нея,да си върне Косово и БЮРМ.Само Сърбия и Русия имат полза Македония да не влезе в ЕС,преди Сърбия,за да могат да изнудват новосъздадената държава край Вардар.Интересно,защо ЕС все още вярват на сръбските лъжи.Белград е автор на антибългаризма в БЮРМ.Дачич обвини БГ,че непризнава "македонското малцинство"?!
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е-е-ех,ако това беше вярно.Пусто,сръбско лицемерие.Сърбия винаги се е намесвала във вътрешните работи на БЮРМ,както и на другите бивши югорепублики,независимо от посланията,които изпраща Белград,предназначени за ушите на Брюксел.Неясно защо,в ЕС все още се хващат на тези лъжи,дори и след опита за атент,който извършиха руските и сръбски ултраси,със знанието на сръбската власт.Песков,дойде да си прибере "специалистите",тайно,от Белград,колко тайно,може да пребивава най-близкият човек в Сърбия?
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдеее след най-древните макета , сега се родиха най-древните албанета с ***:) Тея бедняшки гета скоро , ще засенчват и римската империя и южна Америка :)) хаха
19
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно от ЕС се правят на недоразбрали! Някой мъти водата и най вероятно е отвъд Океана! Според мен, САЩ пак блокират интере6ите на Русия в Македония чрез албанците! Лошото е че са готови на всичко дори и война на направят, само и само да блокират Русия!
18
10
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Нервничко се смееш. Знаеш ли на албански кой е Искендер? Живял е по едно също време с дедите на древните албанци-илирите. Ама от къде да знаеш, чyкча писатель, не читатель.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те хората са си ги махнали от Сърбия. Какво им дреме,че Македония ги е приела или е нямала сили да си затвори . Албанците си имат държава. Според мен трябва във всяка държава е вЕвропа да се забранят етнически партии, ако съответната има държава. Това е голямо недоразумение да ходиш в чужда държава и да искаш власт ? Това е искрата на проблема и трябва да се съберат лидерите и да го пре махнат. Или живееш в чужда държава с техни правила и управляващи или си заминаваш.
16
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Палачите на Македонив са сърбите, колкото хора те са избили и изнасилили в Македония нямат брой и то единствено с цел да бъде унищожена българската идентичност. Турците са били много по толерантни от сърбите!И след толкова кланета и с помоща на комунистите в България те почти постигнаха целта си.А безгръбначно поведение на България в момента е необяснимо!
15
6
 
14
 
! Отговори
смешни албанци преди 6 години
ХАХАХАХАХ Албанците били най-древните тук. ХАХАХАХ И те са били Александър велики ? Или нещо друго по-древно ? ХАХАХАХАХАХ
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах,какви сте лицемери!Първо помакедончвахте българите насила,с убийства,концлагери и побоища,а след това избутахте албанците насила в Македония,защото знаете,че там живеят българи,макар и помакедончени,а сега искал "помирение".Надали сте искали помирение,щом умишлено и насила набутахте албанците в Македония след войната!Набутахте ги там,за да направите проблем на/между македонци(българи) и албанци,за да нямате вие проблем с тях.
13
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите застанаха зад макетата браво. Ясно послание за Албания. Така трябва да направи и България и Гърция. Албания трябва да получи ясен знак ,какво може да й се случи,ако продължава да бута християнска Европа.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
даааа ... руския имперски октопод продължава да работи за проекта "задунайска губерния" ...
11
11
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Илирите са едно от тракийските племена разбирачев. Чело си нещо, ама недочело.
10
6
 
19
 
! Отговори
wild horse преди 6 години
Новият проект на САЩ и ЕС- след провала в Сирия и Ирак,защо да не поразмътим Балканите,особено след като Сърбия открито се обяви курс към сближение с Русия.
9
8
 
31
 
! Отговори
... преди 6 години
Точно Сърбия и Русия забъркаха тая простотия в Македония. Сега пак ли България трябва да я оправя като през 96-97-*** ? Пак ли чакат да им пращаме танкове? Сърбите открадоха тая земя от България през първата балканска с повелителството на Русия, след 45-та Сталин им измисли сбърканата кирилица, за да им се внуши че не са българи и ги натириха в Югославия сега им се правят на приятели...