Равносметката от Скопие: Протестиращи – няма, ранените са 100

Полицията използва зашеметяващи гранати, за да разпръсне хората
28 апр 2017 06:28,
150

Снимка: БТА

От Министерството на вътрешните работи на Македония съобщиха, че ситуацията в центъра на столицата, около и в парламента вече е нормализирана.

Властите отбелязаха, че са предприети допълнителни мерки за гарантиране сигурността на гражданите, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Около 100 души са ранени, вследствие на щурма от снощи, при който протестиращи нахлуха в парламента в Скопие. Лекарска помощ са получили 77 граждани, 22 полицейски служители и трима депутати.

Полицията използва зашеметяващи гранати и влезе в сблъсъци със скандиращите. Конфронтацията избухна няколко часа, след като демонстранти нахлуха в парламента и нападнаха депутати след спорно гласуване за избор на нов председател - етническият албанец Талат Джафери.

Македонският президент Георге Иванов призова за спокойствие. Той обяви в телевизионно обръщение, че е извикал лидерите на основните политически партии на среща днес и призова за "разумно и отговорно поведение".

"Депутатите носят главна отговорност за възстановяване на положението в съответствие с конституцията и законите, които бяха нарушени", заяви Иванов.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини осъди насилието.

"Ние осъждаме... нападенията срещу депутати в Скопие. Проявите на насилие в парламента са напълно неприемливи", каза тя.

Американското посолство в Македония осъди насилието в парламента, като каза, че нападението "е несъвместимо с демокрацията и е неприемлив начин за уреждане на различията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започна се, клетници македонци... Тепърва ще има размирици и то етнически, от най лошите. Сега да се помолят на стометровата статуя на "техния праотец" да слезе да ги пази. Отровиха съзнанието и мисленето на този народ през годините, настроиха ги против нас българите-най близките хора и ЕДИНСТВЕНИТЕ им доброжелатели. Край, всичко свърши, албанците ги претопяват методично и накрая ще си вземат своето. И няма нищо ненормално, естествено е да търсят свое представителство и изява. Безкрайно жалко...
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО НАРОДА ПРОТЕСТИРА ВЛАСТИМАЩИТЕ ТРЯБВА ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ГЛУХИ ,ЗАЩОТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ИМ ПРЕЛИВА ЧАШАТА НА ТЪРПЕНИЕТО. ТОВА ГО ИМА И ВМАКЕДОНИЯ ИМА ГО И У НАС И Е РЕДНО ВЛАСТИМАШИТЕ ДА СИ ОТПУШАТ УШИТЕ !
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се протестира.Ние българите седим мирно, но мирния протест не е протест
89
0
 
10
 
! Отговори
До по-надолу преди 6 години
Умните и красивите са платените протестиращи на Боко! Те се вдигат само в краен случай ако Боко остане извън властта!Тогава излизат с кучета, котки, рояли, разни балерини, имаше едни ранобудни които се събуждат при мирис на пари, барабанчици....
88
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази държава не беше готова за самостоятелност и сега е същото. Жeлев направи най-голямата глупост, когато ги призна, заплаши сърбите и те се изнесоха от там. Македония трябваше да си мине по реда, както всички други, с гражданска война и целия останал екшън. От тогава всичко това тлее и сега пак избуя. Освен всичко, там има 18% сърби, които не се декларират явно. 2012 решиха да се декларират и властта прекрати преброяването в последния момент. Като резултат, македонците ни мразят. Всички!
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия 5/6, освен да седят по форумите и да псуват пред чашата с ракия, явно нищо друго не правят.
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мндаааа, някои се подиграваха на умните и красивите.Само че умните и красивите казаха на Боко "Бай бай, пъмпкин, в държава като твоята не ни се живее" и се изнесоха.Сега тези, дето им се подиграваха, никакви ги няма. Даже ограждения около НС няма.Заслужавате си съдбата.
85
0
 
10
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Боко вече е запалил хеликоптера и е готов да скокне в него ако стане нещо! Оня е много бъзлив!
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охоооо Борисов е отдавна с пълни ***, дори вече му баят сигурно!
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на македонците, така се въвежда ред. На това му се казва демокрация! Другото е бошлаф.Не може България да се управлява от една престъпна групировка, подкрепена от само от 1/6 от българския народ, а 5/6 не ги понасят.
82
0
 
12
 
! Отговори
до 104 преди 6 години
Да, ние вече трябва да си взимаме протестиращи под наем, че от нас нищо не става, заспала българска, страхлива п.аплач!
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквич е много виновен за сегашното положение, но не забравяй кой докара заплатите до 3-4 долара на месец и кой подписваше едни газови договори, дето и досега никой не смее да каже какво точно пише, както и кой набута едни милиарди за беленския гьол.
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макета, тихо да не събудите българите...
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата дали е вдигнал кръвното.Защото на 4.5.2017 това го чака и него и крадците от престъпната му шайка.
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да призная, че Тиквич е напълнил гащите. А и не само той.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестиращите да минат и през българския парламент !След това депутатите ще имат 1 на ум !
76
7
 
4
 
! Отговори
Апр преди 6 години
До 79Не знам какви равносметки правиш, но не виждам как можеш да се пропуснеш Виденов - със заплати от 6 долара и пълен фалит на държавата. Кабинетът Станишев управляваше при рекордни излишъци от 4 млрд на година, но нищо от това не отиде в пенсионните фондове за трайно вдигане на базата. Така пенсиите останаха да зависят само на бюджета. Ако има излишък - има повишение. Две години плащахме фалита на КТБ и едва сега има някаква основа за социална политика.
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко Тиквата е наакан, с жълтокафяви ***!
74
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня дето поруга паметника Миленковеца да ги оправя. Макетата да си отиват към любимия Белград. Не ни трябва таралеж в гащите. Никой не иска да си спомня колко танка и гаубици им дадохме да се бият с шиптарите, а и те май не го помнят. Така че, да си ги оправя Белград.
73
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За дестабилизирането на Балканите главните виновници са руснаците.Те винаги са били против интересите на България и винаги са били на страната на нашите врагове.Ако не беше тяхната подла политика и агресия Западните покрайнини, с 90% българско население и Македония щяха да са си български.Участието на Русия за присъединяване на Добруджа към Румъния също екрайно подло и истинските българи няма да забравят никога.