Равносметката от Скопие: Протестиращи – няма, ранените са 100

Полицията използва зашеметяващи гранати, за да разпръсне хората
28 апр 2017 06:28,
150

Снимка: БТА

От Министерството на вътрешните работи на Македония съобщиха, че ситуацията в центъра на столицата, около и в парламента вече е нормализирана.

Властите отбелязаха, че са предприети допълнителни мерки за гарантиране сигурността на гражданите, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Около 100 души са ранени, вследствие на щурма от снощи, при който протестиращи нахлуха в парламента в Скопие. Лекарска помощ са получили 77 граждани, 22 полицейски служители и трима депутати.

Полицията използва зашеметяващи гранати и влезе в сблъсъци със скандиращите. Конфронтацията избухна няколко часа, след като демонстранти нахлуха в парламента и нападнаха депутати след спорно гласуване за избор на нов председател - етническият албанец Талат Джафери.

Македонският президент Георге Иванов призова за спокойствие. Той обяви в телевизионно обръщение, че е извикал лидерите на основните политически партии на среща днес и призова за "разумно и отговорно поведение".

"Депутатите носят главна отговорност за възстановяване на положението в съответствие с конституцията и законите, които бяха нарушени", заяви Иванов.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини осъди насилието.

"Ние осъждаме... нападенията срещу депутати в Скопие. Проявите на насилие в парламента са напълно неприемливи", каза тя.

Американското посолство в Македония осъди насилието в парламента, като каза, че нападението "е несъвместимо с демокрацията и е неприемлив начин за уреждане на различията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
8
 
! Отговори
До 94 преди 6 години
По скоро на герберист!! Каквото прави Тиквата все е хубаво!
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквочев се е смушил като плъх в Банкя и се моли, дано заспите - българи, да си дремят, да не поглеждат какво правят Македонците. Както винаги сме последни в надигането по много причини. Но ще стане защото *** е нагъл и все още се надява, че номерата ще му минават и сега. Безкрсйното му щастие да краде и лъже е на привършване. Единствено тъпотата му, слугинската му политика към ЕС и загубата на реалност колко се е сринала България, му дава фалшивата увереност, че ще ръководи докато умре.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на тия *** от тоя жалък пасквил другата им статия е протестиращи нахлуха в парламента. Вече ударихте дъното, следващата статия ще е за целулите на Кардашян и идвам да псувам.
69
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пост но. 77: ...изказването на един комунист!
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов и Джамбаски само ако протегнат ръчичка към Македония ги чака кръв по муцките . Изобщо не си дават сметка с кой си имат работа . Те на коя страна са ? На албанците ли ? Срам .
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро всички парламенти ще горят самозабравилата се клика по върховете грижеща се щедро за всякакви единици граждани ще си плати. Демокрацията е воля на мнозинството, няма да се размине на абсолютно никой.
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На македонските албанци, ако не им харесва в Македония, да си ходят в Албания. Същото се отнася и за нашенските турци. Майчини езици, речи на чужд език в парламента - без тия! Кой се чувства албанец, има държава Албания - да заминава там.
65
3
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 6 години
Ха ха. Сега по един от блоковете изкараха Путин виновен за неработещата и неефективна бг прокуратура.
64
2
 
5
 
! Отговори
AЗ ДО Т.ПАТА КАЛИНА преди 6 години
Ти била ли си някога в комисия? И си смени обкръжението с хора от ГЕРБ. щ Е СИ ВДИГНЕШ МАЛКО НИВОТО.
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички трябва да си дадат сметка, че македонците никога няма да позволят там да се говори официално на албански . Русия е на страната на македонците , няма да допуснат ново Косово . Изобщо България също трябва да подкрепи Груевски и цяла Македония .
62
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 78...Стига с тия рашки...Защо стига? Само те имат интетес от дестабилизация ба Балканите. А и Македония иска да влезе в ЕС и НАТО а *** не дава . За неуапешния опит за преврат в Черна гора кой беше организатора не знаеш ли?
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов и Джамбазки записват доброволци за Македония.Ке дават наденица ЛЕКИ. Умрем за нея.
60
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах много, но слушам тука новините по БНТ, май пак Путин е виновен.Просто нямаше начин отново да не го намесят.Той избира президента на САЩ, той избира президента на Македония.Абе много могъщ този Путин, а пък зорошоидите ни разправят че бил жуже, при това ботоксово.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
240 ранени! Народен бушон за Бойко Борисов!
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами македонъцът от Русе, ДС-агента Каракачанов да отиде да воюва в Македония. Нали ВМРО са македонци.
57
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално, който се плодове повече диктува правилата. Вие какво искате? Македония населена с повече албанци, а македонците да управляват? Ами няма как да стане.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко! БХ им изпраща помощ - онзи белия автобус, защото тук той бездействал беее.
55
3
 
22
 
! Отговори
До 70 преди 6 години
Абсолютно прав сте. Последните години оставих настрана политическите пристрастия и направих една равносметка:При кое правителство семейството ми е живяло по-добре? Оказа се, че най-зле се живее по време на Борисов. Всяко едно правителство преди него-червени, жълти, сини, всяка година е увеличавало заплати и пенсии с 10%,някъде и повече. Такова затягане на коланите никога не е имало. Дори Костов даваше 13 заплата и пенсия. Това са фактите.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
беееееееееееееееееее
53
2
 
22
 
! Отговори
НИЕ. ВИЕ. ТЕ преди 6 години
БРАВО НА МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЖДАНИ. С ТОВА КОЕТО СТАНА ПОКАЗАХА, ЧЕ НЕ ИСКАТ АЛБАНЦИ В ПАРЛАМЕНТА, И АЛБАНСКИЯТ НАРОД ДА ИМ СЕ МЕСИ В ТЯХНАТА ДЪРЖАВА..... А НИЕ В БЪЛГАРИЯ КАКВО ПРАВИМ.... СПИМ И ЗА Б Б С ТРЕТИ МАНДАТ, БАРАБАР С С БОЛЕН МОЗЪК.