Равносметката от Скопие: Протестиращи – няма, ранените са 100

Полицията използва зашеметяващи гранати, за да разпръсне хората
28 апр 2017 06:28,
150

Снимка: БТА

От Министерството на вътрешните работи на Македония съобщиха, че ситуацията в центъра на столицата, около и в парламента вече е нормализирана.

Властите отбелязаха, че са предприети допълнителни мерки за гарантиране сигурността на гражданите, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Около 100 души са ранени, вследствие на щурма от снощи, при който протестиращи нахлуха в парламента в Скопие. Лекарска помощ са получили 77 граждани, 22 полицейски служители и трима депутати.

Полицията използва зашеметяващи гранати и влезе в сблъсъци със скандиращите. Конфронтацията избухна няколко часа, след като демонстранти нахлуха в парламента и нападнаха депутати след спорно гласуване за избор на нов председател - етническият албанец Талат Джафери.

Македонският президент Георге Иванов призова за спокойствие. Той обяви в телевизионно обръщение, че е извикал лидерите на основните политически партии на среща днес и призова за "разумно и отговорно поведение".

"Депутатите носят главна отговорност за възстановяване на положението в съответствие с конституцията и законите, които бяха нарушени", заяви Иванов.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини осъди насилието.

"Ние осъждаме... нападенията срещу депутати в Скопие. Проявите на насилие в парламента са напълно неприемливи", каза тя.

Американското посолство в Македония осъди насилието в парламента, като каза, че нападението "е несъвместимо с демокрацията и е неприемлив начин за уреждане на различията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
20
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Со кротко, да не събудим комшиите българи
51
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като не успяха миналата година в Черна гора рашките търсят реванш в Македония. Искат да подпалят Балканите евразийските диваци, да гледат сеир и да говорят за православие и славянство.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калина Назначават от кого? И кой позволява да ги назначават. Всеки народ си е виновен за съдбата - пряко или косвено. Това си е правило по целия свят, независимо дали ни харесва или не.
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макетата с тази глупава политика от години, сами си го докараха.Това рано или късно щеше да се случи.
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно ние сме си доволни, че ни управляват хора като Борисов, Симеонов и Сидеров! Не само сме стигнали дъното а сме се и размазали там!
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние ли? Ние сме мишки. Не сметки да вдигат, винетки, данъци, без заплати да ни оставят, пак ще сме с наведени глави. Да не говорим за цензурата, корупцията и задкулисието. Стоим, мълчим и не ни интересува. За това сме бедни, мачкани и унижавани.
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това блеене най-много да докарате султана. Все пак султанат е по-добре от циганат.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се хабете! Разчитайте на пенсионерите - те са най-активни на улицата! А вие си пишете тук спокойно и се надявайте да стане чудо!
44
1
 
19
 
! Отговори
Калина до 60 преди 6 години
Наистина ли вярваш, че хората сами си избират управляващите???Управляващите се НАЗНАЧАВАТ, Ние не ги ИЗБИРАМЕ.Ти колко познати, гласували за ГЕРБ имаш?
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това е Македония закони сдрави щом нещо не им харесва налитат на бой а нашето правителство какво да кажем направо овце само говорим нищо не правим а сега кажете кой е прав и кой е крив
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гневливи съм се на всяка партия/управление които ни яхнаха от 10.11.89. Приказки, обещания и като се намърдат в НС всичко свършва. Все едно не управляват българи и някакви врагове на България. Измами, лъжи, корупция, страшни кражби и подлости колкото искаш. Нито едно управление не показа, че ще управляват България да се развива като нормална държава. А Тиквара като се натресе, още по-зле. Слугува на Турция, САЩ, ЕС като не защитава нашите интереси. Най-бедни и умиращи в ЕС и до кога????
41
0
 
16
 
! Отговори
Защо сме така преди 6 години
На такова дередже сме защото не гласуваме!!!Кой върна Борисов отново, тоя провален политик???? Кой??? Около един милион зомбиран и изкукуригал матрял!А мнозинството не го иска, шест милиона не го искаме!!!! Но не се гласува и тая *** пак се върна!И от мен беееее
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука нищо не може да стане, защото останаха овце и дърти пенсионери. Хората сами са си виновни за съдбата. Кой гласува? Да не би някой от Марс? Нали виждате самодоволните усмивки на така наречените управляващи.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мммммБеееееееее
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред нашето НС е празно. И Трифонов няма да видите там. Демек, всички са доволни и спокойни, най-вече БХ се радва на българското беееее.
37
0
 
17
 
! Отговори
Боко, Волен и Валери преди 6 години
Намерили сме ви хубава паша, какво сте се разблели!
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите се вдигаме само срещу бабички.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ние сме стабилни беееее
34
0
 
23
 
! Отговори
Гласоподавател преди 6 години
С радост ще очаквам винетка - 150 лв, вдигане на ток, вода и горива, с радост очаквам заплатите да си останат замразени, с радост ще очаквам още по-голямо поскъпване!Беееееееееееееееед
33
1
 
16
 
! Отговори
Воленчо преди 6 години
Новини на турски си имаме! Сега е време и в НС по 1 час дневно да се говори на турски, да свикваме! Беееееее, беееееее.