Равносметката от Скопие: Протестиращи – няма, ранените са 100

Полицията използва зашеметяващи гранати, за да разпръсне хората
28 апр 2017 06:28,
150

Снимка: БТА

От Министерството на вътрешните работи на Македония съобщиха, че ситуацията в центъра на столицата, около и в парламента вече е нормализирана.

Властите отбелязаха, че са предприети допълнителни мерки за гарантиране сигурността на гражданите, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Около 100 души са ранени, вследствие на щурма от снощи, при който протестиращи нахлуха в парламента в Скопие. Лекарска помощ са получили 77 граждани, 22 полицейски служители и трима депутати.

Полицията използва зашеметяващи гранати и влезе в сблъсъци със скандиращите. Конфронтацията избухна няколко часа, след като демонстранти нахлуха в парламента и нападнаха депутати след спорно гласуване за избор на нов председател - етническият албанец Талат Джафери.

Македонският президент Георге Иванов призова за спокойствие. Той обяви в телевизионно обръщение, че е извикал лидерите на основните политически партии на среща днес и призова за "разумно и отговорно поведение".

"Депутатите носят главна отговорност за възстановяване на положението в съответствие с конституцията и законите, които бяха нарушени", заяви Иванов.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини осъди насилието.

"Ние осъждаме... нападенията срещу депутати в Скопие. Проявите на насилие в парламента са напълно неприемливи", каза тя.

Американското посолство в Македония осъди насилието в парламента, като каза, че нападението "е несъвместимо с демокрацията и е неприемлив начин за уреждане на различията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
до 123-ти преди 6 години
А от какво уважаеми полицайката Анна Витанова приплака,че я заболяла ръката?Да не би в стена да я е ударила?Стотици клипове още стоят на които се вижда как тя млати обикновени хора !След тези протести се погнусих от такива като нея!Те наркобароните с пръст не смеят да пипнат,но обикновени хора бият!Защо не излезе тая да каже,че е била Киро Японеца или Митьо Очите?Те пред наркобароните и от тревата са по ниски на тях и пръст не смеят да покажат!
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американското посолство в Македония осъди насилието в парламента, като каза, че нападението "е несъвместимо с демокрацията и е неприемлив начин за уреждане на различията".Няма такава наглост. Същите подстрекаваха майдана.
110
0
 
2
 
! Отговори
Protest makedon anti преди 6 години
O, maistori reformatori!
109
0
 
3
 
! Отговори
Holuday bankia преди 6 години
Na safari v Skopie...
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано скоро и на Позитано!
107
1
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
"неприемлив начин за уреждане на различията"...всъщност това е единствения ефективен начин :)
106
1
 
4
 
! Отговори
Oboriste преди 6 години
A v sofia, bistrica, bankia, boyanskite livadi bulgarskite patriotichni izbivateli sa stastlivi s 230 euro mesechni zaplati i 80 euro pensii...
105
0
 
6
 
! Отговори
До 133 преди 6 години
Със сигурност след 1989-та година ни управляват само демократи и затова сме на този хал. В това няма никакво съмнение. Ти си заблуден, защото не знаеш кое какво означава. За твое успокоение, не си единствен. На доста хора са им промили мозъците по същия начин.
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонците ни поназаха как се прави.Сега може да привнесем добрата практика и у нас...Но шегите настрана това ще доведе до нови преразпределения на балканите.Все пакплановете на св сили се увенчаха с успех. Разединена европа,около нея несигурност и дрънкане на оръжие.кой е следващия а?
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се радваме, ще си пишем плюсове, надницата върви, Бойко си е на власт. Явно никой няма нищо против.
102
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 130Със сигорност Борисов си е комунист и никой не го разграничава от останалите комунисти- те са абсолютно еднакви по манталитет, по лакомия и болни от болест за величие ! Затова България е на този хал ,защото 27 г. ни управляват комунисти и дали ще са от една или друга партия червените им *** се показват отвсякъде!
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умните и красивите ги няма, да ти пречат, ти си на ход.
100
3
 
6
 
! Отговори
HAAHHAH GANIO GANIO преди 6 години
v Bylgaria nqma kak tova da se sluchi poradi prichinata che nqma bylgari :) 1 500 000 pensioneri , 500 000 deca , 1 500 000 romi , turci i pomaci , 1 000 000 sys smesena kryf (smeseni brakove) , i samo okolo 1 500 000 bylgari ot koito 500 000 sa v shemata :D ....
99
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !========Просто македонците казаха "НЕ !" на евроатлантическата ислямизация..Отново се разиграха руските сценарии за дестабилизация на Западните Балкани. Да се надяваме, че отново неуспешни!
98
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно са избрали за министър председател Орешарски и за шеф на македонският ДАНС Пеевски.При нас като ги избраха мобилизираха 50 000 полицаи и им платиха извънредното биене на протестиращи та отърваха кожата депутатите наши!Като българин само мога да изразя уважението си към шефа на полицията защото когато народът влезе в парламента на входа му имаше само 3-*** полицаи които си говореха и не закачаха протестиращите.Полицаите в Македония са истински македонци!
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не загиват, защото, ако имат престъпници управляващи, им спретват по някоя революция и айде да ги няма. А го пиша, защото ми е безумно смешно как за 30 години българинът така и не загря, че тия са си една и съща мафия. Който е против Корни, е за Буко. Който е против Буко, е за Корни. И все виновен му е някой, без да зацепи, че със своята пасивност той си е най-виновен.
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Внушават ни, че да си беден, но на сигурно и да ти подхвърлят там малко храница, е достойно и хубаво. И българинът, нали си е мишка, вече 70 години се свива в дупката си, че "може и по-зле". Страхлив, бъзлив и най-вече евтин народ.
95
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА НАС БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ НИ СЕ ВТЪЛПЯВАШЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ КОЛКО МНОГО СМЕ ДОСТОЙНИ И СМЕ ЗА ПРИМЕР ,ЧЕ ИМАМЕ МИРЕН ПРЕХОД ! САМО ,ЧЕ ТАМ КЪДЕТО ДЕЙСТВАХА ПО-СПРАВЕДЛИВО И ГИ СЛОЖИХА ДО СТЕНАТА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НА КОМУНИЗМА СЕГА НИ ИЗПРЕВАРВАТ ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ И НАЙ-ВЕЧЕ ПО ЖИЗНАН СТАНДАРТ. А НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРЕСПИВАТ НАРОДА В БЕДНОСТТА МУ И СИРОМАШИЯТА МУ ,ЧЕ КОЛКО СМЕ СТАБИЛНИ У НАС ,НО В КОЕ В СИРОМАШИЯТА Е СИГОРНО!
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И понеже македонците са яростни антиевроатлантици, с кеф взимат български паспорти, че да пътуват на свобода в същия този лош ЕС.Няма по-объркани хора от тия.
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Банкя ходя само на почивка, като ме домързи да ходя по-далеч. Имам достатъчно средства, че да не се налага да завися от Буко, Корни и т.н. анимационни герои.Който чака точно тия да го оправят и си плюе из нета, все оправен ще си ходи и ще се жалва колко е зле.Съжалявам подобни хора, цял живот ще са си роби.