Затишие пред буря? В столицата на Македония сега е спокойно

2 000 души протестираха снощи пред сградата на ЕС в Скопие
Обновена: 29 апр 2017 11:15 | 29 апр 2017 11:12, Елка Василева
71

Ден след като протестиращи щурмуваха парламента и атакуваха депутати, нощта в Скопие премина спокойно. Около 2 хил. души се събраха късно снощи около сградата на мисията на Европейския съюз в македонската столица с искане за свикване на нови избори. Демонстрацията премина мирно.

Още по темата

Днес Македония се събуди в привидно спокойна атмосфера на фона на няколко политически изказвания, които се появиха късно снощи, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR на живо от Скопие Методи Владимиров.

От една страна застава лидерът на опозицията Зоран Заев. Според него той е готов да управлява страната и води Македония към необходимата реформа.

Късно снощи имаше изявление и от Никола Груевски, който в телевизионно интервю по една от националните телевизии в страната заяви, че няма да позволи на Заев да управлява.

Така мечтаната от Заев коалиция между него и етническите партии в страната няма да се случи, защото народът в Македония няма да позволи това да стане.

В подкрепа на думите на лидера на бившите управляващи излязоха и хората в центъра на Скопие, които по първоначална информация трябваше да се съберат пред сградата на парламента. Тъй като вчера полицията реши да демонстрира сила, като отцепи огромен периметър от пространството около парламента, протестиращите се събраха пред емблематичното място за Европа в Македония - пред сградата, която е център на Европейската комисия в града.

Там хората демонстрираха подкрепата си към своя лидер и заявиха, че дори ако трябва, "до кръв ще се стига, но няма да позволят това да продължава".

Здравословното състояние на един от ранените депутати остава с опасност за живота.

Към този момент Скопие е спокоен. Няма ги огромните заграждения, които бяха обхванали голям периметър около парламента, липсва и полицейското присъствие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой иска да ни насади на пачи яйца. Големите отворковци сте тука по интернет форумите и надъхвате хората за война. Но, когато ви дадат пушка и почнат да ви трепят на фронта, ще ви мине меракът за война. Гарантирам ви.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е, барем в гърция доволно си наливат узото. вероятно и сърбите удрят по една шливовица за кураж.
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обожавам да чета бисерите на софииските евротапири.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей ако някой започне война това ще са медиите...
27
2
 
2
 
! Отговори
до ХА-ХА-ХА преди 6 години
Аз казвала ли съм ти на тебе, че много ми допада мисленето ти .Ако не съм , то ти го казвам и винаги ти слагам плюс
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва да се допускат албанци на територията на държавата ни. Вижте какво става в Скопие, живи ще ни изядат.
25
10
 
6
 
! Отговори
до 23 на РЕВОЛЮЦИЯ преди 6 години
Омразата я сеят свирджиоте на Сорос. Така, че са обърни към тех ако неси и ти от тех.
24
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония и България - две държави (части) на един и същ народ (цяло) ще бъдат погълнати съответно от албанци и турци, с помощта на тези, които ни разделиха и в миналото. Разбира се ''демократично'', постепенно, чрез имиграция , асимилация и пропаганда.
23
14
 
13
 
! Отговори
на РЕВОЛЮЦИЯ преди 6 години
Лидерите на Псевдопатриотичните-фашистки фракцииии на съд и затвор за денонощното насаждане на етническа злоба и омраза в Българското общество....има ли ДАНС ,ПРОКУРАТУРА в БЪЛГАРИЯ....и ще позволим ли на Валери Симеонов,Каракачанов,Джамбазки да запалят чергата на майка БЪЛГАРИЯ
22
3
 
8
 
! Отговори
до 16 анонимен преди 6 години
Човече болен си.Лекувай се.Къде навърза мача на Кобрата с всичките си проблемиВъобще какво общо има коментара ти със статиятаИма психилози на всеки ъгъл.
21
5
 
13
 
! Отговори
Решение преди 6 години
Веднага затваряне на границата с Македония!
20
17
 
5
 
! Отговори
на РЕВОЛЮЦИЯ преди 6 години
Да живеее СВОБОДАТА,долу РОБСТВОТО и ГЕНОЦИДА над малцинствата.....до кога ще се робува на кръвопийците и националните предатели от крадливия и корумпиран катун София....РЕФЕРЕНДУМ и бедната и мизерната провинция да се отдели от жълтите павета.......Бесило за *** от софия
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ВЧЕРА ЯРОСТНО ГИ ЗАЩИТАВАХ МАКЕДОНЦИТЕ НО ОТ ДНЕС КАТО РАЗБРАХ, ЧЕ СА ОТИШЛИ ЕДВАМ 50% ДА ГЛАСУВАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИМ ИЗБОРИ ЯВНО ВИНАТА СИ Е ТЯХНА!!!!ТЪЙ, ЧЕ ПРОТЕСТА ИМ СРЕЩУ ТЕЗИ КОИТО СА ВЛЕЗНАЛИ В ПАРЛАМЕНТА ИМ СА АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННИ И НЕОСНОВАТЕЛНИ!
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държава Македония няма. Има западнобългарска провинция с това име. Но понеже населението и е полудиво на България и дреме какво се случва там.
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЯ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОБЕДИНЯВА С МАКЕДОНИЯ!!!!!!!ВИДЯХ ГИ НА КАРТАТА КАТО НАСЕЛЕНИЕ И ИМАТ ЦЕЛИ РАЙОНИ ПЪЛНИ С АЛБАНЦИ!ЕДНО ОБЕДИНЕНИЕ С МАКЕДОНИЯ ЩЕ НИ СЪЗДАДЕ САМО ПРОБЛЕМИ!!!МАКЕДОНЦИТЕ СА ДАЛЕЧНИ БРАТОВЧЕДИ НА БЪЛГАРИТЕ И КАТО ТАКИВА СА ТОТАЛНО НЕЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЯВНО, ЩОТО СА ОТИШЛИ ЕДВАМ 50% ДА ГЛАСУВАТ ОТ ТЯХ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИМ ИЗБОРИ!!!
16
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас пуснаха на Пулев някакъв световно неизвестен, само и само да не се замисляме за увеличението на ток, газ, петрол, транспорт, билети, винетки, храни, образование, уран, ментета, панаири, цумове, падащи лампи, мазилки, течащи новосанирани блокове, подсушаване на магистрали, гюбретата на жълтите павета...
15
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупция с магистрала Тракия няма, дълговете се натрупаха от Орешарски, а токът се увеличи от Радев.
14
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Da jivee Velika Albania
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вчера ги гледах македонските политици да държат речи с лепенки и синини ... също като палави децасмешни, жалки ... жалко за този народ
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тоя, уж новинарски сайт, всяка статия вече е с питанка в заглавието.Журналистка в днес? Редактор? Правопис?