Кредиторите се смилиха! Отпускат още пари на Гърция

Така се открива пътя и за разговори за облекчаване на дълга
2 май 2017 08:30,
24
Кредиторите се смилиха! Отпускат още пари на Гърция
Снимка: flickr

Гърция и нейните международни кредитори постигнаха рано днес споразумение по пакет от реформи, предвидени в спасителната програма на страната, предаде агенция Ройтерс, като се позова на гръцкия финансов министър Евклидис Цакалотос.

По думите му тази договореност отваря пътя за отпускане на следващия транш от спасителните заеми.

Споразумението предвижда реформи на пазара на труда и в сферата на енергетиката, както и намаляване на пенсии и увеличаване на данъци.

То е важно събитие в преговорите на Атина с кредиторите, които започнаха през октомври и се очакваше да приключат в края на миналата година, отбелязва БТА.

"Има бял дим", заяви Цакалотос пред журналисти. "Преговорите за техническо споразумение приключиха по всички въпроси...сега се открива пътя за разговори за облекчаване на дълга", каза гръцкият финансов министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсмофевруарецПрочети " протоколите на сионските мъдреци " и ще ти светне
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напразно се опитват да вулгаризират гордите елини.
19
2
 
4
 
! Отговори
хм преди 6 години
Kaква е врътката? ,,Инвеститорите'' вкарват пари в банките в Гърция ,които са им дъщерните.Тези банки отпускат кредити на местни бизнеси като по-този начин-ги придобиват-който държи кредита,той е собственика.Отделно с тези пари се купуват промишлени продукти от производства ,които са в чужбина и в които акционери и съдружници са същите инеститори.Напр. 43% от дълга на Гърция е от закупуването на военна техника ,като финансирането на тези покупки е от акционери с участие в банките и в произвост
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците сигурно се кефят и си викат "излъгахме ги, глей как ни лижатт задниците" А не се усещат че то е за смазка.
17
2
 
2
 
! Отговори
практичния преди 6 години
До Осмофевруарецмнение от разбирач докато гърците (византийци) не разберат просто нещо наречено печатница на пари и че дълговете са до време, след което трябва да се връщат, това което са получили (като заевм, дълг), няма да има подобрение; краен вариант голяма обезценка от порядъка на 200% на месец за около година и най-краен вариант избухване на война
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да набутваш с все по-големи заеми държава която отдавна е фалирала не е морално.Как 11 милиона гърци ще върнат половин трилион долара?
15
3
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Една каца без дъно ! Миналата седмица имаше статия на немски финансов експерт , в която на пух, и прах е направена цялата "финансова помощ" за византийците! След милионите гладни търтеи - Гърция е най-големия унищожител на европейски данъци! Мурксул и лакеи са готови да продадат и май*ка си само, и само да не лъснат некадърните им по*срани за*дници!!!
14
8
 
7
 
! Отговори
Bg. преди 6 години
Гърците са късметлии,ако не беше Брексита, щяха да видят пари на куково лято. ЕС не може да си позволи още една страна да излезе от членството, иначе ще се разпадне.
13
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отпускат, защото гърците са народ и Гърция е държава със световна слава и минало. На тях ще им опростят всички дългове и ще ги подкрепя целия свободен свят. Те не са *** на Путин, като техните северни съседи.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова ще има всякакъв exit, на хората им омръзна да спонсорират мързеливите гърци!
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е новина!Отдавна знаем, че така ще бъде докато има *** ЕС!
10
4
 
16
 
! Отговори
conservator преди 6 години
На Гърците им дават пари защото ги чувстват като свои. Ако на гърците не дадат, утре няма да дадат на испанците и целия западен блок лека полека ще залезе.
9
5
 
14
 
! Отговори
conservator преди 6 години
Веднъж взеха безотчетните субсидии на ЕС. После взеха кредит на ниска лихва поради финансовата дисциплина на европейска страна. Получиха евро без да отговарят *** изискванията като подарък.А сега им дават нисколихвени кредити да си платят дълга. А България 96 година я наказаха защото често гласувала про руски за БСП.Тогава не й отпуснаха 2 млр долара.- нищо пара за закрепването на една цяла държава.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично заглавие за бг чалга медиа. Смилили се?! Естествено е пропуснато, че Гърция ще намали пенсиите с още 20% за да станат на нивото на българските
7
4
 
7
 
! Отговори
Чак пък да завлече преди 6 години
Не съм съгласен. По скоро ще има купища ограничения, регулации. Както миналата година ако не се лъжа с по 60 евра (ограничение) на ден за теглене.
6
10
 
14
 
! Отговори
До Осмофевруарец преди 6 години
Не знам дали съм истински разбирач, но със сигурност им наливат милиарди, защото при евентуален фалит на Гърция ще завлече и ЕС
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Visantiizite sa vinagi super 380 miliarda dalg i oschte s hte im davat brd a germanzite miserstvat visokite da azi naemite gi sasiovat garzuljata kato. Algsrite inat jilischta villi uso nai niska pens.500 eur nai niski saplati 1500 eur a bg bedna no gerb bsp gergov boiko ninova pavlova don4ev ov4ariv pavlova i tn milioneri ta i miliarderi
4
4
 
30
 
! Отговори
Осмофевруарец преди 6 години
В Гърция има няколко фрапиращи аномалии. Нямат база да вземат 500 евро минимална пенсия, нямат и база кафето им да струва 2 евра. Нямат също начин да си върнат заемите, дори и след 500 години. А с тези бежанци вече и острови да продават, цената им е в пъти по-малка. Някой разбирач да ме светне защо им дават пари? Ама истински разбирач, не ***.
3
4
 
21
 
! Отговори
да преди 6 години
пак по милост:)))))жалка колония на немски помощи
2
1
 
18
 
! Отговори
Пари на вятъра преди 6 години
Няколко хиляди милярда по-късно...........